reede, 30. oktoober 2009

Värskeid muljeid teatrist :D

Tõnn tuli väiksese hilinemisega eile lõunal koju. Tuli välja, et ta auto oli selleks hetkeks täiesti P-tähega kohas. Niisiis mõtlesime ja Tõnn käis auto kallal paar korda asjatamas. Lõpuks võtsime siiski nõuks proovida sõita selle autoga. :D Mingi 30 km tunnis sõitis. :D Vahepeal ajas kohe siiralt naerma, kui vaatasime, kas saame ikka jalgratturist möödasõitu teha või ei hakka minema.
Igatahes, vapustav retk oli. :D Kolme tunniga jõudsime healjuhu 30 km sõidetud. No muidugi vahepeal Tõnn käis väljas remontimas ka ja ma otsisin usinalt enda asemel teatrisseminejat. Õnneks Mariake oli lõpuks nõus. :) Nice! Aga samas on kahju ka, sest ma nii tahtsin seda vaatama minna. Isegi teose lugesin sellek läbi. Riided olid juba valmis vaadatud ja kaasa võetud, et saaks otse linnast (e. Jõgevalt) minna, ilma, et peaks kodust läbi käima ja näed siis, mis juhtus.
Lõpuks hakkas juba väikest viisi hämarduma, siis ühe tankla juures küsis Tõnn mingilt traktoristilt 22 võtit, et ta saaks ühe toru lahti keerata, tollel vist polnud ja juhatas ta mingi majandi (ma pakun, seda moodi ta vähemalt välja nägi) paranduse juurde. Siis me saime sealt 22 võtit ja toru, mis oleks ulatanud selle auto küljes oleva toruni, mida Tõnn lahti tahtis saada. Mingi tunnike oli Tõnn juba asjatanud, kui lõpuks seest üks mees tuli ja ütles, et 5 km tagasi on üks autoteenindus, et kas me jõuame sinna. Siis Tõnn ütles, et ei tea, proovime ja too heatahtlik mees sõitis meil veel järel, et näha kas me jõuame sinna. 2 km pidi vedama ka (automaat käigukasti :S), sest auto hakkas juba vaikselt ülekuumenema vist. Igatahes jõudsime me sinna pärale, siis tõsteti selle tõstuki peale, seal olid kohe mingid teadjad tüübid, tegid kähku ära selle asja. Mingid tükid olid sumbutile ette tulnud ja ummistasid seda.
Pärast seda oli autol minek parem kui varem ja kõik olid rõõmsameelsed. :D
Kuna selle kolmekümne kilomeetriga, mil kütusekulu oli ca. 20 kanti, oli pool Pärnus tangitust juba otsas ning kuskil Türi kantis pidime veel korra tankima. Pärast seitset jõudsime ilusti koju. Tõnnil oli ems juba söögi ka peaaegu valmis teinud. :D
Käisime veel korra poes ka, sest ma tahtsin hirmsasti shokolaadi. :P
Siis mängisime pool õhtud võidu Freecelli ja Pinballi. :D
12 paiku läksime magama.

Täna ärkasime 11 paiku üles. Sõime, käisime telekaparanduses ja tegime Tõnni auto seest puhtaks. :)
Siiani oleme niisama tühja pannud. Ootan , kui Tiina linna jõuab, siis läheme Nelele kingitust ostma ja talle appi süüa tegema.

Bye!

neljapäev, 29. oktoober 2009

Nelks, tere tulemast täiskasvanute maailma!

Eile pärast postituse tegemist magasime edasi. Kuskil kella kaheni. Siis ma hakkasin raamatut lugema, Tõnn käis Selkus ja tegi süüa meile. :) Tal oli loenguvaba päev.
Siis lebotasime põhimõtteliselt päev otsa. Vaatasime telekat, ma lugesin raamatut, Tõnn uuris netis mingeid asju jms.
Õhtu poole käisime jälle jooksmas. :) Siis tegin kõhu-selga ja käisin pesus.
Siis vaatasime ''Naistevahetust'', Tõnn tegi jälle süüa. Sõime ja olime niisama.
Ja nüüd on JUBA neljapäev. TÄIESTI masendav !!
Igatahes, nüüd ootan Tõnni. Ta peaks poole tunni jooksul tulema. Siis arvatavasti pakime asjad kokku ja sõidame Jõgevale. Ma pean õhtul teatrisse minema, pealegi pole Tõnnil homme loenguid.

Tsauks!

kolmapäev, 28. oktoober 2009

Kolmapäev? Juba??

Esmaspäeval jõudis Tõnn siis poole viie ajal koju. Siis käisime Selkus(joostes, et ma saaks sooja teha), ostsime süüa jms.
Tagasitulles tegime pelmeene ja sõime neid hapukoorega. Mm...
Siis ma hakkasin trenni tegema. Tegin jalgadele üket. Lõpus kiirendasin tempot, et jõuaks pesus ära käia ja end kore sättida selleks, et Tõnniga kossutrenni kaasa minna.
Seal lugesin raamatut ja vaatasin niisama mänge.
Enne poolt kümmet olime kodus tagasi. Ei jäänud vähemalt ''Kodusperenaistest'' ilma. Siis tegime süüa. Spagette ja kastet ja kotlette. Salatit ostsime poest.
Mingi aeg jäime magama ära.

Eile jäi Tõnn tahtlikult esimesse loengusse hiljaks(ca. 40 minutit), sest see olevat suures auditooriumis, niiet keegi ei märkakski ta hilinemist ja, mis peamine - see lektor ei pidavat oskama absoluutselt ainet edasi anda. Vapustav! :D
Igatahes, kui ta lõpuks läks, hakkasin ma hoogsalt koristama. Terve köögi kasisin tal puhtaks, siis tolmuimejaga võtsin ka ära. Siis käisin Selkus ja ostsin vajaminevaid tooteid, mda ma vajasin Tõnnil pannkookide ja kohvi tegemiseks.
Ma küll kõiki pannkooke ei olnud valmis saanud selleks ajaks, kui Tõnn juba jõudis (poole ühe ajal). Mõte on peamine. ;)
Siis matsutasime küpsiseid ja pannkooke moosi, hapukoore ja kohupiimakreemiga ning jõime kohvi. Mm.. :)
Siis tudusime paar tundi ja läksime jooksma. Jooksime sillani ja tagasi. No kuskil 4,5 km. Siis ma tegin veel kõhtu-selga ja läksin pessu. Tõnn oli juba ammu end korda teinud ja me otsustasime minna mere äärde jalutama. Kahju, et tibutas, aga muidu oli päris armas. :)
Koju naastes tegime süüa, sõime ja siis ma hakkasin raamatut lugema. Tõnn vaatas mingit mõttetut filmi. :D
Siis kuskil kesköö paiku läksime magama ära.

Nüüd suht äsja ärkasime ja mõtleme, et peaks sööma miskit. ;)

esmaspäev, 26. oktoober 2009

Vaheaeg, Pärnu, Tõnn!

Eile olime veel pärast poole ka päris asjalikud. Tegime kotlette ja puha. Ma koorisin sibulaid jms, Tõnn tegi hakkliha, issi ja emme praadisid. Siis ma lugesid vahepeal raamatut ka, aga Tõnn ja Kädi käisid kogu aeg seal plädisemas ja palliga mängimas.
Siis käisime saunas, pärast mida Tõnn alla Kädi voodisse ''Kariibimere piraate'' vaadates tuttu jäi. No ma siis ajasin ta üles ja kupatasin üles magama. Ise lugesin raamatu lõpuni.
Kuskil poole kümne paiku jäin ka magama.
Öösel nelja ajal ärkasin selle peale üles, et pissihäda andis tunda ja maailma kõige tugevam padukas peksis vastu akent ja selle plekki. Püüdsin siis uuesti uinuda, aga und ei tulnud enam. Masendav! :D
Ma siis pakkisin asju, panin riidesse end, tõin alt kuivamast riided ära, tegin kohvi ja võileibu ja sättisin niisama korda ennast. Kõike selleks, et varem kodust minema saaks ja Tõnn ikka üheksaks loengusse jõuaks. Põhimõtteliselt olekski jõudnud, kui selle kiirendusega mingi probleem poleks.
Puhu ristist võtsime veel mingi Tõnni kursaõe ka peale. Pärnusse jõudsime kuskilt 9 läbi 10 minutit. Ühesõnaga nad kumbki ei läinud esimesse inkasse.
Tulime koterisse, siis Tõnn tegi meile teed ja omale omletti. Siis mingi aja lebotasime veel niisama ning peagi läks ta minema. Ma panin uued voodipesud ja keerasin magama ära. Kaheteist paiku ärkasin. Käisin Selverit otsimas. :D Ma teadsin nagu enda arust, kuhu poole see jäi, aga no mingid autoesindused olid ees, niiet minu silm seda ei haaranud. Niisiis küsisin ühelt onklilt, kes oli küll venelane, aga saime räägitud.
Käisin ostsin endale kõneaega ja käisin apteegis. Rukkiburgsi ostsin ka. :P
Tagasitulles olen nüüd raamatut lugenud, Tõnniga jutustanud(tal mingi arvutitega loeng) ja niisama netis ringi vaadanud.

Bye!

pühapäev, 25. oktoober 2009

Rebastest inimesed !

Neljapäeval ärkasin natuke varem, kui tavaliselt, et ma jõuaks ikka rebasele riided ära triikida ja endale koti kokku panna. Bussiga läksin kooli. Päris masendav tunne oli. Ma polnud ühekski tunniks õppinud. Eesti keeles ja kirjanduses saime välja vabandada(st. kõigil olid tegemata mingid aforismid). Baidakas ikkagi ju. Ütlesime, et meil rebased kõik aja ära võtnud. Filosoofias panime terve tund tühja, sest õpetajat ei olnud tunnis. :D Tahvlile oli mingi essee pealkiri kirjutatud ainule, mis tuli pärast vaheaega esitada. Enne keemiat tegin selle koduse töö ära. :) Päris tubli, no! Ajaloos pidime arutlust kirjutama. :/ Jumala tore on eelviimasel päeval veel ajusid ragistada. Söögiks oli naturaalne šnitsel, mis nägi pigem välja kui hiigelsuur lihapall. Igatahes ei meenutanud see kuskilt otsast šnitslit. Järgnes ühiskonnaõpetus, mis oli suht lebo. Matas oli töö. Oskasin ja puha!
Pärast tunde läksime Nelega linna. Kalapoes käisime igast iba küsimas, mida saaks kasutada retsil.
Siis käisime poes, ootasime ta ema natuke, aga otsustasime siiski jalgsi ta juurde minna(Jumal tänatud, muidu me oleks seal linnas veel oma kolmveerand tundi tühja oodanud:D). Otsisime mädaõunu puu alt, mõne tomati, märgi lehti jms. Ajasime need prügikottidesse ja asjatasime niisama.
Siis läksime tuppa, jõime kohvi ja õigepea tuli Tõnn mulle järgi.
Viieks pidime kooli juurde minema. Siis sättisime oma ülikonnad ja asjad selga, segasime kokku haisevad pläustid, tegime raja valmis jms. Kuueks läksime linna. Purskkaevu juures oli kohtumine. Tegime neile näod ja panime nad linnale lubadust välja mõtlema. Siis käisime mendijaoskonna ees ''Sinist vilkurit'' laulmas. St. rebased laulsid.
Mingi aeg läksime kooli juurde, siis seoti neil silmad kinni. Piserdati haisva vedelikuga kokku ja niisama veeti neid hanereas koolimaja taha. Siis sõid sprotipasteeti. Ma tean, me oleme heatahlikud. Hea, et ise kassitoitu saime. Roomasid läbi raja ja oligi selle asjaga kõik. Siis võisid sallid ära võtta ja algasid võistlused. Need ka kõik just päris meeldivad polnud, aga ei midagi sellist mis me omal ajal tegema pidime.
Pärast retsi läksime Tõnniga, kes oli vahepel vaatama tulnud, tema juurde. Käisime jooksmas, sõime ja asjatasime niisama.

Reede hommikul ärkasin veerand kaheksa üles. Sättisin korda end ja läksin kooli. Tundides oli päris lebo. Kaks viimast tundi jäid üldse ära, niiet kaheteist aja võisime juba tulema tulla. Taivo viskas mind ja Nelet linna. Ma läksin Tõnni juurde natukeseks, Nele ema juurde netti. Siis mingi aeg jalutasime raamatukokku, ma võtsin uued raamatud ja siis kooli juurde tagasi. Läksime tiiru trenni.
Kolme paiku lõpetasime ära. Läksime Nele juurde, Jannu jalutas ka meiega koos, sest tal oli veel bussini aega. Nele juures sõime, jõime kohvi ja sättisime enam-vähem korda end. Siis nelja paiku lippasime koolimajja. Pidi hakkama ''Vaikus enne tormi''-ilaadne asi. St. arutasime rebastega, mis neile nädala jooksul meeldis/ei meeldinud (õnneks meeldis neile põhimõtteliselt kõik) ning ütlesime rebastele, kes kelle abiturient oli.
Pärast seda läksid rebased garderoobidesse kinni. Tunnikeseks. Me Nele, Katre ja Vaablaga läksime korra linna. Katre tahtis suitsu teha ja no me ei viitsinud keegi seal neid rebaseid külma veega pritsida ja naerda nend üle. Seal oli neid ''õelaid'' niigi palju.
Kuue paiku hakkas siis üritus pihta. Alguses oli üsna normaalne ja naljakas, aga lõpus läksid võistlused kuidagi äärmiselt rõvedaks. Selles suhtes, et isegi direktor kõndis mingi hetk minema, kui hakkasid need kondoomi ja banaani ülesanded pihta.
Pärast üritust käisime korraks Taivoga(kes oli Sadalas seni käinud ja Tiina peale korjanud) linnas, ma tahtsin vaadata, kas Tõnn on kodus, mida ta küll ei olnud. Niisiis käisime korra Nele juures. Siis korjasime Ketu peale ja läksime Maximasse. Ostsime veini ja purgisiidrit. :)
Põltsu jõudes otsisime mingi pool sajandit seda kohta. Üks teadis, et see on Kamaris, teine, et Väike-Kamaris. No lõpuks jõudsime kohale ja kõik jäid terveks. :D
No sõime-jõime ja olime niisama asjalikud. Õnneks tulime juba enne kahteist ära sealt. Mina läksin linnas maha, ülejäänud sõitsid Sadalasse edasi (või no täpsemalt Reastverre), kellegi sünnipäevale.

11 paiku (laupäeva hommikul) läks Tõnn Tartusse emale järgi. Ma jäin magama. St. rohkem küll lugesin raamatut, aga no pole hullu. :D
Siis sõime, ajasime niisama juttu ja tulime koju ära.
Vaatasime telekat, sõime, pikutasime niisama. Siis vaatasime veel mingit filmi ja enne magamaminekut(st. minu magamaminekut, Tõnn luges raamatut poole ööni) hakkasime võileibu sööma ja kakaod jooma.

Täna ärkasime mingi suht varakult üles, kella ma ei tea, sest seda keerati. :D Tõnn ja isa läksid linna midagi asjatama. Ma käisin poes, koristasin, sõin ja pesin nõusid.
Nüüd jõudis Tõnn ka koju tagasi, tegin talle süüa ja olen niisama asjalik.

Ilusat pühapäeva jätku!

kolmapäev, 21. oktoober 2009

Maailmauni

Seega kavatsen teha nii kiiresti, kui võimalik. Hea meelega jätaks üldse vahele selle blogimise, aga ilmselge on see, et siis mul vajub jälle see nädalalõpp nii ära, et suitsa häbiväärne.
Hommikul ärkasin tavapärasel ajal. Enne poolt seitset. Tegin korda end, panin kotid kokku ja lippasin bussile. Bussis pläkutasin niisama Mariaga.
Esimesed kaks tundi olid inkad, kus me kirjutasime ''report''-kirja. Eelmise aasta eksami oma. Järgnes keemia, kus võtsime uut vana osa. ;) Vene keeles kirjutasime kirju ja olime niisama hullult asjalikud, no. Matemaatika oli üldse mingid imelikus klassis. Kordasime homseks kontrolltööks veel vektoreid ja asju. Söögiks oli rossolnik, pannkook moosiga ja viinamarjad. Viimase tunni ajal, ehk siis ajaloos, käis meil inglise keele õpetaja poeg, Artur Ümar pidamas loengut enda töö kohta. See oli seotud ilmselt selle esmaspäevaste loengutega, sest nood rääkisid enam-vähem ka sama.
Pärast tunde lippasin linna. Sain emaga kokku. Käisime kaupsis, ostsin endale vaakumkõrvaklapid lõppude lõpuks. :D Püsivad vähemalt kõrvas. Joosta ei saanud vanadega peaaegu üldse. Kui siis nii, et hoidsid sõrmega klappi kõrvast välja kukkumast. Siis ostsime veel üht-teist mulle ja tulime koju ära. Sõin, otsisin rebasele kostüümi, lugesin raamatut, tegin süüa, sõin, siis lugesin veel raamatut, vaatasin ''Naistevahetust''. Nüüd olen siiani veel raamatut lugenud ja no niisama ka juttu rääkinud.
TAGUMINE aeg on magama heita, sest ma tunnen, kuidas iga minutiga mu silmalaud raskemaks muutuvad.
Unenägusid!

teisipäev, 20. oktoober 2009

Poolik

Hommikul ärkasin enne poolt 7-t üles. Tänu eilsele varajasele magamaheitmisele, oli hommikul kohe tunduvalt reipam ja parem olek. :) Sättisin siis end valmis ja lippasin bussi peale.
Koolis oli kõik põhimõtteliselt tavapärane. Polnud töid ega midagi. Sööma ei läinud, sest enne viienda tunni lõppu tulin koolist ära. Käisin kähku raamatukogus ja võtsin linnast raha välja. Siis läksin bussijaama ja ootasin vähemalt 15 minutit bussi. St. selle aja oleks võinud ikka söömisele pühendada. Aga see selleks. Siis käisin juuksuris, lõikasin otsi. Nüüd mul maailmalühikesed juuksed, mulle tundub.
Siis sõin õe mingeid lagritsakomme, mis ta kuskilt esimeste klasside ürituselt sai ja jäin magama. Kuskil 2 tundi magasin. Ärgates käisin jooksmas, tegin kõhtu-selga peale ja võtsin tolmuimejaga põrandad puhtaks. Siis lugesin raamatut, ajasin Tõnniga juttu, sõin ja värvisin juukseid. St, ema värvis minu juukseid. :D
Äsja tulin pesust, proovisin riideid ja saapaid ja mantleid selga ning siin ma siis nüüd olen. Peakski vist magama ära jääma.

PS! Mul on tunne, et ma ei saa oma eilset lubadust täita, sest see üleslaadimine ei funktsioneeri JÄRJEKORDSELT!

esmaspäev, 19. oktoober 2009

Rituaalne ''alates neljapäevast''

Neljapäeva hommikul ärkasin tavapärasel ajal. Poole seitsme paiku. Koolipäevast suurt miskit ei mäletagi. Kui siis seda, et keemias oli suht imelik töö. Osa oli maailmalihtne, aga töö oli kuidagi keeruline suudetud selle osa kohta teha. Trennist ka ei mäleta suurt midagi.
Koju jõudes sain mingi aja olla seal, siis tuli Tõnn koolist tagasi. Sõime, vaatasime saateid ja lebotasime niisama. 12 ajal tuli ema koju. Siis vaatasin uusi asju ja muljetasin niisama temaga reisist.
Ema oli reisist nii vaimustatud, et plaanib järgmine aasta samal ajal uuesti minna. Koos meiega! :)

Reedel ärkasin seitsme paiku üles. Siis sättisin korda ja läksin poole ajal Enega kooli. Füüsikas oli töö. Keegi ei jaganud sellest osast põhimõtteliselt tuhkagi. Mitte keegi! Isegi mitte esipingi tublid ja targad. Õpetaja ei võinud meile vastu ka tulla ja tööd edasi lõpetada. Seega ma ei taha tulemusi nähagi. Ülejäänud tunnid möödusid tavapäraselt. Söögiks oli frikadellisupp.
Pärast tundi oleks meeleldi kiiresti koju läinud, kuid Ene pidi kuskile Tartusse minema. Vähemalt sain trenni minna. :)
15:50 bussiga läksin koju. Siis muljetasin veel emaga ja olin niisama asjalik. Tegime süüa ka koos. Ma tegin hakklihakastet ja salati, ema kartuliputru.
Sõime, vaatasime ''Võta või jätat'' ja pärast seda jäin ma magama ära.

Laupäeval ärkasime kuskil 11 paiku üles. Sõime ja vaatasime mingit veidrat filmi. Mingi aeg ma võtsin porrulaugud aiamaalt üles ja Tõnn saagis natuke puid. Ühesõnaga olime nii tublid ja asjalikud. Mingi aeg kutsus Kädi Merle ja Einari meile enda sünnipäeva tähistama. Käisime poes, tegime salatit jms. Kuskil poole üheksa ajal nad tulid. Ain tuli ka. Tegime veel ülejäänud asjad ka valmis, katsime laua ja hakkasime sööma.

Pühapäeval ärkasin ma sellepeale, et Ain koputas me uksele ja uuris, kas me veel magame. :D Igatahes mingi aeg sõime hommikust ja külalised läksid minema. Koristasin laua ja pesin isegi kõik nõud ilusti ära.
Päeva veetsime põhimõtteliselt niisama lebotades. Mingi aeg vaatasime saateid, käisime saunas, siis ma tegin ''kooki'' ka, mis oli rohkem nagu käkk, sest ahi oli veel liiga kuum, aga no, kui pealmise kõrvetatud osa maha lõikasin, oli päris hea. :D
Magama saime alles 12 paiku, sest vaatasime veel seda ''Öö valitutega'' jms.

Täna ärkasime KUUS juba üles. Tegin Tõnnile kohvi ja ajasin ta varakult kooli poole, et ta vahel ka esimesse loengusse jõuaks. :)
Siis sättisin ennast korda ja läksin seitsmese bussiga kooli.
Oii, tänasest on see tore rebastenädal ka. Ma veel enda rebase nime ei ütleks, kuigi seda blogi ei loegi keegi selline, kellest probleemi tekiks... aga no IGAKS JUHUKS. :D
Igatahes tänase ülesandega sai ta suurepäraselt hakkama. Homset ülesannet mõtlesin vist mingi kaks tundi välja. Lõpuks tuli ikka mingi leim-teema, aga no vahet pole.
Üleüldse oli täna kooli sünnipäev ja ametlikult oli meil ainult üks ainetund. Esimene, vene keel, aga me Katiga ei läinud sinna. Kaunistasime aulat hoopis.
Ülejäänud tundides olid meil meie kooli vilistlased, kes käisid oma elust ja töödest jms meile rääkima. Mingi tunni ajal oli aulas konsert ka. Saime kringlit ja puha.
Pärast ''tunde'' tegime väikese koosoleku rebaste suhtes.
Kolme paiku tulime Nelega sealt ära. Läksime trenni.
Kolmveerand viiese bussiga tulin koju. Rääkisin Tõnniga juttu, püüdsin raamatut lugeda ja hakkasin saateid vaatama.

Mu pea valutab, seega ma tõmban kähku otsad kokku ja lõpetan.

PS! Me tegime eile Tõnniga pilte ka, aga ma panen need homme või mõni teine päev siia, sest need on mul üleval läpakas.

kolmapäev, 14. oktoober 2009

Kädi jälle aasta vanem

Hommik algas enne poolt seitset. Panin riidesse, soovisin õele õnne ja lippasin bussi peale.
Esimesed tunnid olid inglise keeled. Ühes seletas õpetaja, mis reedesesse grammari töösse tuleb ja teises tegime sõnadetöö. Keemias kordasime homseks KT-ks. Vene keeles tegin tolle töö järgi ning vaatasin ka juba ekoolist järgi, et olin nelja saanud. Aga no ega ma väga viiele ei olekski panustada saanud, kui mul alles poole keemia pealt tuli meelde korra need laused üle vaadata. Igatahes järgnes matemaatika, vahepeal söömine, milleks oli borš(mida ma ei söönud) ning viimane tund oli ajalugu. Kirjutasime tavapärast konspekti. Ja tegin huvitava avastuse ka. Nimelt olin ma I MS töösse mingeid järgmise töö (st. vihikus olime edasi võtnud ja ma targalt selle osa selgeks õppinud) asju kirjutanud. Sellegipoolest on mul lootus, et see kattub I MS, seega peaks midagi justkui klappima.
Pärast tunde läksin Selkusse. Käisin sollis, siis ostsin endale juuksevärvi ja õele nänni sünnipäeva puhuks.
Siis lippasin koolimajja tagasi, ootasin natuke aega ja saingi Enekesega kohe ilusti koju ära.
Matsutasime õega igast magusat ja ajasime niisama juttu. Siis ma magasin tunnikese, sõin, ajasin Tõnniga emmessennis juttu ja läksin jooksma. Päris tore ilm, no. Aga ma panin rõõmsameelselt mütsi pähe ja isegi kapuutsi, kindad ka kätte, niiet kõik oli kõige paremas korras. Isegi vihma ei sadanud vist tol momendil. Kui siis tibas, aga see ei olnud segavaks faktoriks.
Algul mõtlesin, et jooksen oma tavapärast ringi, aga kui ma olin hoovist välja jõudnud, pidin tõdema, et väljas on NII kottpime, et kui ma toda täiesti valgustamata ringi jookseks, siis ma suudaks vist kõik poriloigud ja põlluvahed ka läbi käia. Seega lippasin külavahel nii palju, kui võimalik. Kokku kuskil 3 km, aga mul polnudki rohkemaks aega, sest ''Naistevahetus'' hakkas. Enne veel jooksin korraks Jüri poodi ka, isa avastas VIIMASEL SEKUNDIL, et tal pole purgikaasi. Tegi teine seal miskit nii asjalikult. Tuppa naasedes tegin veel(samal ajal telekat vaadates) kõhtu-selga paar ringi ja triikisin üht-teist.
Pärast seda teetasime ja torditasime. Mis siis, et see tort maailmajube oli. Selline mõnusalt magus ja lääge.
Siis käisin pesus, kreemitasin ja kuivatasin juukseid. Pärast seda pühendasin 15 hinnalist minutit õppimisele ja siin ma siis nüüd olen. Mõtlen, et võiks uinuda proovida, kuigi pole kindel, kui hästi see välja kukuks. Näiteks eile vähkresin ja mõlgutasin mõtteid vähemalt pool tundi veel enne uinumist.

Tsau!

Et sulab alati, esimene lumi alati

Praeguseks pole vist enam lumest jälgegi, kusjuures hommikul oli veel enamus maapinnast lume all. Linnas siiski mitte, aga no see oli ilmselge ka.
Hommikul ärkasin enne poolt. Panin läpaka äratama, sest unustasin mobiili trenni ju. Suht udupea! Panin asjad kokku, tegin end korda ja lippasin siis bussile, mis juba siis mööda sõitis mu majast, kui ma alles enda toas olin. Isa veel vadistas all, et ma jään bussist maha, aga päris jäingi ju. Mul väle samm. ;)
Kahju, et hommikuti bussis nii pime on, et isegi lugeda ei saa. Üldsegi pole nüüd viimane nädal eriti palju lugenud, millest on suht kahju.
Esimene tund oli füüsika, kus oli ikka jumala tühja. Reedel on KT ka. Mitte midagi ei saa aru sellest osast. Great! Teine oli ühsikond, kus Liivandi terve tund meie esseede üle kokkuvõtvalt arutles. Kirjanduses panime natuke aega tühja. Kirjutasime vihikusse mingi täiesti mõttetu ja sisutu lõigukese ja tegime oma rühmatööd veel edasi. Mingi aeg valisime oma rebased ka ära. ;) Matemaatika ja muuska olid tavapärased. Söögiks olid kalapulgad. Järgnes bioloogia, kus me saime on KT-d kätte. 4 ja 5 olid. Teooria 4, mõisted 5. Järgnesid lebodteatriõpetus, kus oli päris naljakas (eriti see, kuidas Helen mind parodeeris) ja kehaline a ka trenn. Tegime algul niisama soojendust, siis jooksime 5 ringi ümbrikut üle muruplatsi ja siis 200 sammhüpet, pärast mida me tuppa (tiiru st.) ära läksime. :D Siis tegime topistpalli vikeid paarilisele ja teisi paarilisega harjutusi. Siis rindkere harjutusi kanguga kerepöördeid, kummardused ja toppistpalliga 100 viset pea kohalt vastu seina. Siis 100 pöialetõsusu kummalegi jalale, sorki ja venitamist.
Kolmveerand viiese bussiga läsin koju. Bussis lugesin raamatut ka... ja peaaegu ALATI(kui ma loen) hakkan poolel teel koju nokkima. :D Selline uni tuleb peale, et hoia ja keela.
Koju tulles sõin, pesin potid ja paar söögiriista puhtaks, lugesin ajakirjast üht artiklit ja tulin magama ära. Mingi enne üheksat alles ärkasin üles. Siis otsisin õele homsed kooliriided, tegin talle vahvlilokid, sõin ja hakkasin õppima. Kõigepealt õppisin inglise keele sõnad ja väljendid ära, siis tegin kaasuse ja vene keele töövihiku. Homme koolis vaatan vene keele ühe töö ka üle(kui ma puudusin), mis ma homme tunnis järgi pean tegema.
Tagumine aeg tuttu minna. Tsauks!

esmaspäev, 12. oktoober 2009

Juba igatsen!

Hommik algas veerand seitsme paiku. Sättisin, panin end riidesse, vaatasin, et õde ennast korda saaks, tegin patsi talle jms. Siis nägin vaeva, et üht kena poissi enda voodist üles saada ja oligi kell juba pool kaheksa saada. Üleüldse jäi see sama poiss linnas korteris veel pärast kogemata magama ja ei jõudnudki tänastesse longutesse.
Igatahes esimene tund oli vene keel, mis möödus täitsa ilusti ja rahulikult, ei pidanud õnneks hullult trükkima ka nagu mõnel päeval kombeks. Inglise keeles oli kõik tavapärane. Ajaloos oli kontrolltöö I MS peale ja ma polnud sündmustega peaaegu absoluutselt tutvunud. Kui siis sellist üldist juttu teadsin, mida ma eile õhtul vihikust magamajäämiseni lugesin. Aga ÕNNEKS polnud eriti küsimusi sõjaliste sündmuste kohta. Üks ainult. Pidi viis punkti nimetama, mis selle käigus juhtus. Seda veel püüdsin välja brainida. Muidu oli üsna lihtne töö. :) Õnneks! Mul oli juba tunne, et peab kuidagi üle laskma seda tundi vist, aga hea, et ma seda ei teinud. Südametunnistus poleks mul pärast lasknud normaalselt edasi olla. Siis käisime vahepeal Vaabla ja Taivoga pirukal. Eesti keel oli tavapärane. Kehalises olime saalis. Tegime kõhtu, selga, pöida ja üldisi harjutusi jalgadele ja kätele. Söögiks oli hapukapsasupp ja kohupiimakreem. Informaatikas tegin oma GIMPi töö valmis ja aitasin natuke Nelel enda oma teha. Kirjanduses kirjutasime Williamsi ja ta ''Klaasist loomaia'' kohta natuke.
Pärast tunde läksime trenni. Mingi kolmveerand tundi istusime vist niisama Nele, Tanni, Seedu ja Eglega riietusruumis ja rääkisime uudiseid ja head klatši. Ootasime, et Pirxil tunnid läbi saaks, et me teda nende ajal ei tüütaks, no. Jooksime ja tegime lõpuks soojenduse ära, kui ta ka kohale tuli. Siis tegime põlvetõsteid 7 otsa. Siis kõhtu-selga, väljaastesamme, keretõsteid ja jooksu peale.
Kolmveerand viiese bussiga tulin koju. Värvisin koidori lõpuni ja olin niisama asjalik. Sõin, otsisin Kädile homsed riided valmis ja tikkisin ta jalanõudekotile ta nime lõpuni. Nüüd vaatan rituaalseid esmaspäeva õhtuseid kanal kahe saateid.
Homseks õppida põhimõtteliselt ei olegi. Niiet pärast saateid saan rõõmsameelselt (loodetavasti raamatut lugeda ja) magama jääda.
Neljapäev võiks ka juba tulla. Tuleks see kena poiss juba tagasi mu juurde. (No, ema ka, kui aus olla.)

Und!

pühapäev, 11. oktoober 2009

Niipalju siis suutsingi järjest blogida

Mul on nii lahedaid asju rääkida, et kuku pikali, aga ma alustan siiski otsast peale, kuhu ma viimati oma asjadega jäin.
Neljapäeval ärkasin iseendalegi üllatuseks ilusti telefoni peale üles. Jätsin isegi läpaka sisse ja panin sellele äratuse igaks juhuks peale, aga näe, ei läinudki vaja. :) Esimesed tunnid olid eesti keel ja kirjandus. Eesti keeles oli mingi suhteliselt lebo ja kirjanduses tegime ''Klaasist loomaaia'' peale töö. Pika aja peale ka üks selline raamatutöö, mille kontroll oli sisu peale, mitte a la mis-võis-toimuda-katja-hingeelus- või kuidas-oleksid-sina-konstantini-asemel-käitunud-stiilis küsimused. Sain viie ka, noh. Siis hakkas filosoofia. Tegime konspekti. Siis käisime Nele, Vabla ja Taivoga kondiitris. Tagasitulles kohtasime Jürtot, tuli meie kooli ette, ajasime natuke juttu, a kui kell helises jooksin ma keemia tundi nagu kord ja kohus. Teised (pluss vahepeal Jürtot nähs juurdeliitunud Timps ja Rainer) jäid veel välja vadistama. Pärast said õpeajat täiega pähe, aga no see selleks. Ajalugu möödus ka tavaliselt. Söögiks oli vorstikaste. Õhiskond ja mata olid ka üsna üksluised ja igavad ngau tavaliselt. Pärast tunde ei saanudki trenni kohe minna, vaid pidin ühiskonna tööd minema järgi tegema, mille ajal ma teisip. puudusin. Nele oli nii armas ja ootas mind terve see aeg, et siis koos trenni minna. Läksime tiiru ja vahetasime riided ära, siis jooksime Sordi randa. Seal tegime mööda rannaliiva 10 otsa põlvetõsteid ja siis 200 sammhüpet. Siis jooksime tagasi, tegime veel kõhtu-selga ja oligi trenn läbi. Ilmselgelt ma 16.45 bussile ka enam ei õudnud, seega läksin kuuesega. Isa tuli Kantkülla bussile vastu ja olingi poole seitsmeks ilusti kodus. Sõin, vaatasin saateid ja rääkisin samal ajal Tõnniga ning pärast saateid prantsatasin voodisse ja hakkasin bioloogiat õppima. Lugesin korra ilusti mõttega läbi ja siis vaatasin mõisted üle, et kas ma neile oskaks ikka vastata. Siis olin juba NII väsinud, et enam ei olnudki aega, et blogima hakata. Jäin kohe magama ära. :)
Reedel ärkasin ka ilusti üles, aga siis ma ei pannud isegi mitte läpakat tirisema, sest nagunii pidin Enega minema, mis tähendas esiteks seda, et ma saan niisamagi pool tundi kauem magada ja teiseks peaks isa/õde ka selleks ajaks end nagunii üles saama, et mind siis ka äratada, kui ma isegi SIIS peaksin magama jääma. Tundidest ei mäleta eriti midagi märkimisväärset. Söögiks oli mingi kartuli-makaroni supp, mida ma ei söönud. Bioloogia töö oli päris lihtne.
Pärast tunde läksin trenni. Tegin soojenduse ära, siis jooksin 10- 150 m. Siis läksin tiiru tagasi. Tegin jalgadega keretõsteid 3 x mõlema jalaga 15. Siis väljaaste samme 4 x 20 sammu ja pöiahüppeid mööda matti 7 otsa. Siis oli trenn läbi. Vahetasin riided ära ja läksin solli. Ja nagu ma ette olin näinud olingi ma parasjagu seal kapslis, kui Tõnn mulle helistas. Õnneks ettenägeliku inimesena nagu ma olen olin juba telefon sinna samma kõrvale võtnud, niiet midagi ei läinud kuskilt raisku. :D Pärast seda tuli Tõnn, siis käisime korra Selkus mul koju vajalikke söögiasju ostmas. Siis läksime tema maale. Ta proovis enda uut stangemoodi asja endale ette, mis ta ostnud oli ja vahetas ühe peegli ka ära. Siis tulime linna tagasi, läksime tema juurde. Mingi tunnike saime seal olla, kui Nelks helistas ja ütles, et ma Selku juurde ennast veaks, et nad varsti Helkuga sinna. Tõnn viis mu ära sinna. Nägin veel Ossigi ja puha. No siis läksime Selkusse, ostsime Gallianot, et hotshote teha ja viina(ma ei tea küll miks:D), kaks pakki apelsinimahla, krõpse ja dipikastet. Siis käisime veel maximas, ostsime spritet, dipikastet juurde ja Pisangi.
Müttasime siis Helku juurde ja hakkasime esialgu krõpse vooma, siis muljetasime niisama ja proovisime hotshotidega alustada. Päris kanged olid. Proovisime ka lahjemat, aga ikka oli liig mis liig. Vähemalt minu jaoks. Tegin siis ettepaneku, et võiks hoopis noid nn. pisangikokse teha, et need vast oleks meeldivamad alustuseks. Need läksid tõesti hästi alla. ;) Ning, kuna mina mitte joomisega tegelev ega sellest vaimustuv üksikisik arvasin, et mina rohkem ei tahagi (AUSÕNA, mul isegi ei sakkinud, ega midagi. Lihtsalt arvasin, et ei pea niipalju jooma, et juba lällamistuju peale tuleks). Ilmselgelt oli see juba Nelel peal ning varem koos minuga kategooriliselt vastu olnud Helku tahtele hiljem Kärdesse minna, oli ta nüüd juba päris päri sellega. Õnneks olingi ma juba Tõnni endale mingiks ajaks järgi kutsunud, niiet mind see oht ei ähvardanud. Ühesõnaga tulime siis koju e. minu juurde ära. Isa magas, õde magas. Välisuks oli PÄRANI lahti (suht suvi, jaa), koer oli ilmselgelt välja kraapinud, sest mingid targad vist ei olnud märganud ust lukku keerata. Niisiis tuppa jõudes avastasime, et isegi koer on TAGASI tuppa jõudnud, niiet ma ei taha teada, kui kaua see tuuleiil seal toas oli ringi luusinud. Siis panin Tõnnile süüa (ma ise olin veel krõpsudest kurguni täis:D) ja siis läksime magama ära.
Laupäeva hommikul tuli mulle kõne Maarjalt, kes ütles, et LIISA SAIGI TITA JUBA KÄTTE (siia juurde lisaks, et ma juba eile vaatasin, et Marial ja Tiinal olid sellised kahtlased pealkirjad). Pool 12 õhtul oli sündinud siis. 4-kilone junsu. :) Ühesõnaga Maarja tegi etepaneku, et võiks Tartusse minna Liisat (ja ehk ka junsut) vaatama. No olime nõus. Mina, Tõnn, Mairi ja Maria siis läksime rõõmsalt Tartusse. Käisime algul Ujulakonsumis lilli ostmas veel. Tõnn käis seni ema vaatamas kuni me Liisat. Beebit nägime ainult kaugelt. Aga ta karjus/nuttis vähemalt 20 minutit lakkamatult. Igatahes oli nii kahju tast kuidagi.
Pärast seda läksime kesklinna. Maria tahtis walkingusse sapogiisid vms ostma minna. Me läksime esialgu mäkki. Ostsime jäätisekokteile ja friikaid hapukoorekastmega. Ma võtsin burgsi ka sealt, aga teised (pärast Maria pealekorjamist) võtsid endile Siirusest. Mitte, et mulle Siiruse burgs ei kõlba, aga seal on need nii suured, et ma oleks oma asju(st. siis ka friikate ja jäätisekokteiliga) 2 aastat söönud.
Tagasi läksime veel Jõgeva kaudu. Tõnn tahtis Taavi käest oma uue telefoni kätte saada, aga ühesõnaga tühja, sest ta ei saanud Taavit enam kätte. Koju jõudsime kuskil pärast viite mõned minutid. Siis asjatasime veel niisama. Panime pliidi alla tule ja pesin nõud ära ja panin uue pesumasinatäie pesema jms. Siis proovisin hakate koridoris seinalaudu värvima. Kaugele eriti ei jõudnud, sest näljane ja purjune isa tuli koju ja tahtis süüa. Meil olid veel kõhud täis. Aga isa käis pinda, et ma ikka KOHE süüa teeks. Tegin siis seda, mida olin mõelnud. Muidu oli päris normaalne söök, aga ma panin tänu isa sunnitlusele terve paki makarone selle toidu sisse. Ja minujaoks oleks võinud seda muud asja seal ikka rohkem olla. Siis olid makaronid ülekaalus. Aga pole hullu. Teistele vähemalt maitses. :)
Kui Tõnn oli trepi teisele seinale ka seinexi ära pannud, siis vaatasime kanal kahest seda ''Ameerika printsess'' ja pikutasime niisama. Pärast tegin veel maasikakokteili meile ning filmi lõppedes läksime kähku-kähku magama, sest uni tükkis juba filmi ajal peale.
Täna ärkasime kümne ajal. Tõnn sõi kähku ja siis läksid isa ja õega (pluss peale pidi veel võma Leho ja Everti) Valgamaale, vanaisale meierile uut katust panema.
Siin ma siis nüüd olen. Pool päeva juba seda blogi kirjutanud. :D Peaks sööma hakkama, siis koridori lõpuni värvima, Kirsi juurde hooldusesse minema ja niisama koristama natuke.
Bye!

kolmapäev, 7. oktoober 2009

Tsau, emme!

Nagu pealkirjast paista hakkab mu ema ära sõitma. Juba kahe tunni pärast suundub Tallinna poole ja sealt Türki. Tegin talle lausa nimekirja kaasa, mida head ja paremat ta sealt tuua võiks. Okei, see selleks.
Hommikul ärkasin 40 ema helistamise peale üles. Siit tekibki üks probleem. Ma ei ärka ikka üldse viimasel ajal telefoniäratuse peale. Ma kujutan ette, kuidas ma hakkan sisse magama. :D Aga õnneks pakkus Tõnn mulle arvutikella ka, äkki see lõugab piisavalt ja ma saan ikka iseseisvalt üles. Igatahes tegin siis kähku-kähku enda toimetused ära ja jooksin bussile, sest ma olin alles üleval enda toas, kui buss juba mu majast mööda sõitis. Ja bussijaam, kuhu ma siis minema pean, kui buss juba mööda sõitnud on, on hea 300 meetri kaugusel.
Bussis lõpetasin raamatu ära ja passisin niisama.
Koolis oli õnneks selline lühike ja lihtne päev. Kaks esimest olid inglise keeled, kus me õppisime passiive. Kolmas oli keemia, kus me võtsime vesiniksidet ning neljas vene keel, seal tegime töövihikust kaudse kõne harjutusi. Sellele järgnes mata, pärast mida oli söömine. Köögiviljasupp oli, mida ma väikese peratäie sõin ja jogurt. :) Koolipäeva lõpetas ajalugu, kus tegime rituaalset konfpekti.
Pärast tunde läksin tiiru trenni tegema. SAIN üket kaks ringi teha. Trenni omad teavad. Lemmiktrennid mööduvad neid tehes. :D Siis tegin tõkkekekslemisi ja oligi vist kõik, kui ma midagi nüüd ära ei unustanud. Venitasin peale ja läksin pesema ära.
Ilm oli ka päris õudseks läinud selleks ajaks, kui ma tiirust välja astusin ja bussijaama kõndima pidin. Wohoo! Õnneks pole ma päris suhrust, niiet bussile jõudsin üsna elusalt ja tervelt. Bussis ajasin Kristiga juttu ja naersime niisama ühe joodiku üle, kes ise tegi nalja ja ise naeris. Õigemini, võib-olla oleks mõni teinegi aru saanud, kui ta sõnad oleks inimkõrvale vaid mõistetavamad olnud.
Koju jõudes tegin endale keedetud muna ja sõin seda võileivaga. Päris hea oli. :D Siis vadistasin emaga päris tükk aega. Mingi aeg vaatasin ''Naistevahetust'', tegin endale lokke ja värvisin ema varbaküüsi. Siis tegin ühiskonna arutluse valmis valimiste teemal, mis mulle ausalt öeldes nii üle on juba visanud, aga no Taisto on jumal. Äsja käisingi all, printisin välja, jõin mahla ja kümblesin end natuke.
Peakski korra veel seda kella katsetama ja magama ära jääma.
Und!

teisipäev, 6. oktoober 2009

Näe, blogin!

Täna oli mul tõsine plaan kooli minna, sest polnud ju eile õhtul mul enam häda midagi, isegi palavik oli 37,0 peale taandunud, kui seda enam üldse palavikuks nimetada saab. Sättisin enda telefoni kolme järjestikuse äratuse peale ja uinusin koheselt. :)
Hommikul aga, üllatus-üllatus, ärkasin ma sellepeale üles, et päevavalgus nii eredalt mulle tuppa puges. Jah, kell oli lähenemas üheksale. Ning mu ema ei võinud ka mind üles ajada, eks?! Tema arvates olevat ma veel eelmine õhtu päris haige näoga olnud. Ma arvan, et mul oli mu enda nägu, tegelt.
Ühesõnaga panin läpaka tööle, lugesin uudiseid, siis raamatut ja ''Toidu ja Tervise'' ajakirja, kust ma leidsin nii armsaid ja isuäratavaid retsepte, mida ma ilmselgelt proovida saan, kui mu ema on minema läinud. Mitte, et mu ema mul süüa ei lubaks kodus teha. Vaid siis kui ta on, siis ta teeb ise(või isa), sest mul nagunii ei ole eriti aega vaaritamise jaoks(Suvel oli, aga nüüd enam mitte). Ja kui teda pole, siis ma ei usu, et mu isal on igapäev mahti kokkata, seega peaks ma nagunii tegema. Yay!
Mingi aeg käisin pesus ja tegin endaga muid imelisi protsduure. Ühesõnaga kõige, mis veel võimalik... vist. Alustades näomaskist ja takjajuure õlist lõpetades jalakoorimiskreemiga ja varbaküünte lakkimisega. Sinna vahepeale käis veel mõistagi palju-palju toiminguid. Aega oli nii palju, ma poleks muidu elus neid kõiki jõudnud ühe õhtu jooksul vist teha. Siis lugesin veel raamatut, lasin õel endale poest jogurtit tuua (''haige'' rõõmud) ja olen üleüldse siin niisama vedelenud päev otsa. Ma kujutan ette, et mul on juba lamatised sellest tekkinud.
Igatahes mingi aeg isegi tegin enda kodused tööd ära ja nüüd räägin niisama Tõnniga juttu. Peaks all ära käima. Kümblema natuke ja siis raamatut lõpetada püüdes magama ära jääma.

Olgu, oli meeldiv!

esmaspäev, 5. oktoober 2009

Ei taha/ei saa/ei oska

Ma ei taha enam kirjutada. Ma ei suuda isegi sõnu enam loetavasse järjekorda paigutada.
Eelmise nädala neljapäeval tuli Tõnn juba koju ära. Tuli poole trenni ajal kooli juurde. Veenas, et ma rohkem trenni teeks, aga me jõudsime konsensuseni. Lubasin 45 minuti pärast valmis olla. Siis käisime ta vanaemaga poes ja tulime minu juurde ära.
Reedel oli õpetajatepäev. Sain auväärt pedagoog olla. Tõnni autoga läksin kooli ja puha. Olin väikses majas 4B klassijuhataja ja andsin neile matemaatikat ja eesti keelt. Ja ma võin rahumeeli öelda, et sellest klassist küll korralikumat klassi kuskil ei leidu. Kui siis sama korralikku, sest paremat pole võimalikki. Mõni isegi kinkis mulle üht-teist. Nt lilli sain ja kommi ja shokolaadi ja isetehtud järjehoidja ja kaelaehte. Nii armsad mul siis... :) Nad tegid kogu aeg kaasa, käed olid ainult püsti ja mitte ühtegi sõna ei öelnud ilma küsimata. Kuulasid ilusti ja olid üldse nii asjalikud. Pärast meie kahte tundi läksid nad kehalisse ja inglise keelde edasi, mida mina neile enam ei andnud. Mul tuli minna teise klassi matemaatikat andma, kus ma sain vist eluaegse trauma. Seal oli mõni üksik laps, kes tahtis töötada, ülejäänud ainult rääkisid, karjusid ja tatsasid isegi vahepeal klassis ringi. Õnneks sai see tundki õigepea läbi. Sain suurde majja minna. Kohvitasime ja käisime niisama klassist klassi. Rebaseid panime ka tööd tegema. :D Said seda kohvi keeta, mida me pärast pärisõpetajatele pakkusime. Üksiti tegid meile ka individuaalselt kohvi. Tasse pesid ka.
Pärast tunde siis tulid pärisõpetajad ka koolimajja, tegime neile toredaid mänge ja andsime raamatu ja shokolaadi igaleühele. Siis toimus neil väike kohvitamine ja läksime kõik koos puud istutama. Sellega läks ka päis kähku, sest õpetajate buss oli juba ees, mis neid kuskile ekskurssijale viima pidi. Pärast seda, kes oli huvitatud võis veel koolimajja jääda ja õpetajatest alles jäänud kohvi ja koogikesed ära hävitada.
Me Nele, Raineri, Liisi ja Taivoga läksime Pantrisse sööma/jooma. Pärast istumist käisin veel kapsis vaatamas, kas seal päikesekreemi müügil on (st. ma ise olin 99% kindel, et on ja kinnitasin seda pidevalt emale, aga ema sai alles reedel rahu, kui ma vaatamas olin ära käinud:D). Siis käisin veel omavoliliselt Tõnni juures ära. Võtsin sealt kohvrid.
Pärast ühte olin kodus tagasi. Siis asjatasime niisama. Panime tapeeti trepiseinale jms. Mingi aeg siis pidime Litsemaale minema, kus pidi midagi peolaadset olema. ''Naabrionu'' hooaja lõpu tähistamine ja nii. HULLLLLLULT külm oli. Tõnn oli kaine(st. ISEGI mu ema lubas endale ühe siidritopsi, mis on, ma leian, tõsine ime) ja me käisime vahepeal kodus, mulle talveriideid selga panemas. Mingi aeg tulime siis kõik koos koju tagasi.
Laupäeval olime mingi aeg hullult asjalikud ema, Tõnni ja Kädiga, korjasime porgandid jms aiamaalt ära. Nii kiiresti läks sellega. Siis mingi aeg käisime Andrese juures. Isa ja teised olid seal. Nad olid põdra kätte saanud ja nüüd tahtsid ühte vana elektripliiti, mis meil kuuri all seisis, et praadida ja möllata seal. Viisime siis sinna selle. Saime ka juba mingeid valmistehtud lihatükke proovida. Päris hea oli.
Siis vaatasime mingit loodusfilmi Põhja- ja Lõunajäämerest ja nende asukatest ja sõime. Igatahes mingi hetk me leidsime, et oleme palavikus. Mul suht pea ka valutas ja üldse oli hullult vastik olla.
Pühapäeval sai Tõnn terveks, mul oli ikka hullult paha olla. Mida õhtu lähemale jõudis, seda vastikum veel hakkas. Külmavärinad, peavalu jms. Õhtus oli suisa 39,5 palavik.
Täna kooli ei läinud. Ärkasime 10 enne kuute üles, sellepeale, et kardinapuu üks Leho äralõhutud ja hiljem liimiga k0rda tehtud koht läks lahti ja see pooleldi alla sealt kukkus. Kolmveerand seitsme paiku läks Tõnn ära. Ma kraadisin(37,5 oli) ja magasin edasi. 10 paiku ärkasin. Lugesin raamatut ja nüüd olen niisama Tõnniga emmessennis rääkinud ja seda bogi kirjutanud.

Ühesõnaga loodan, et homseks olen terve ja võin kooli minna.

PS! Lõppu panen veel ühe pildi sellest, kui me suvel Markuse sünnipäeval käisime. :)