teisipäev, 29. juuni 2010

Akadeemiline test

Eile ärkasin rõõmsalt kell 8 üles, et siis issiga korra töö juurde sõita, siis ise auto võtta ja linna sõita. Läksin lõpupilte vaatama ja tellima. :)
Pärast seda käisin kaupsist läbi, ostsin ühe Trulli endale ja siis selkusse, kust sain seda head oa-singisalatit.
Tulin siis koju, päevitasin natuke, siis sõin ja olin niisama asjalik. Mingi hetk otsustasin, et niisama päevitada ei viitsi, panin ilusti kindad kätte ja hakkasin rohima. Kolm vagu rohisin koguni ära. :D
Siis panin pesu kuivama, pesin nõud ära, tõin pesu tuppa ja olin üldse jube tegus.
Õhtu möödus juba üsna tavapäraselt, istusin arvutis ja jälgisin poole silmaga jalgpalli. Uurisin akadeemilisi teste ja no peagi tuligi tuttu juba minna.
Täna ärkasin juba natuke pärast kuut üles, sest uni läks ära ja nii palju mõtteid oli peas, mis ei lasnud enam sõbagi silmale. Ärkasin siis üles, otsisin endale riideid, sest mul KÕIK asjad SOOMES JU! :/ Siis tegin putru ja kohvi, panin asjad valmis ja vaatasin kaheksani FoxCrime'.
Siis hakkasin Tartusse sõitma(kuigi emme ütles, et 8 on vara minna, sest ma olen ju tunniga juba seal, aga ma ikka IGAKS JUHUKS :D) ja no olingi juba 9ks paigas. Parkisin auto sinna Kaunase tasuta parklasse ja lippasin kaubamajja, et tualetis ära käia ja veel aega parajaks teha. TERVE LINN oli noori täis. Las ma arvan - KÕIK läksid akadeemilist testi tegema või ja?
Enne poolt läksin siis Ülikooli 16 juurde. Enne veel kohtasin Anne Maarjat ka, kes lippas üldse kuskile mujale majja, sest kõik tulevased tudengid olid ju erinevate majade ja auditooriumite peale ära paigutatud. Jõudsin siis sinna maja juurde ja vaatasin, et seal mitu ust, ei julgenud päris üksi minna, siis vaatasin, et maja kõrval olid kolm tüdrukut, hüppasin sekka neile kohe, siis rääkisime tükk aega ja kui "sisse" minema hakkasime, siis tuli välja, et kaks neist üldse peamajas. Läksime siis Sille-Triinuga 16sse, kes juba tegelikult käib ülikoolis ja õpib juurat, aga ta eelarvevälisel kohal ja soovis üle 80 punkti saada, et siis eelarvelisse sisse saada.
Igatahes läksime siis kuskile teisele korrusele ja mingi tüdruk istus seal, kes ütles, et siin ongi. Tükk aega seisime seal, terve koridor ja trepp oli juba rahvast täis ja siis ma lõpuks ütlesin oma uuele tuttavale, et me peaks vist ise ikka sisse minema, siis ta arvas sama, läksime siis kusagile järgmisesse koridorri ja otsisime õige ruumi üles. Kõik tulid meie järel, niiet me olime justkui valgus neil. ;)
Test iseenesest oli selline nagu ikka. Üsna raske ja mahukas, aga ma sain kõik tehtud, iseasi kui õigesti, aga no eks see esimesel selgub. :)
Pärast mõtlesin mäkki minna. Ja linnas KÕIK noored plädisesid akadeemilisest testist. "Mis Sa sinna panid? Ka loom või?", "Ma tegin need kohe alguses mingi 15 minutiga ära..." jne. Nagu kõik! Jäi selline mulje, et ainult need noored olidki tänavatel ja mäkis, kes testi tegid. :D
Sõin oma BigMac eine ära ja lippasin auto juurde tagasi, sillal oli päris kena ummik, sest üks rada oli kinni, mingid filmivõtted käisid seal.
Igatahes kahe ajal hakkasin koju sõitma ja kolmeks olin kohal. Panin kiiresti päevitusriided selga ja lippasin aeda. Tiina tuli ka siia, päevitasime tunnikese ja siis kui emps valmis oli, läksime lossivaremetesse ujuma, kus kaldal oli MAAILMAKÜLM vesi, aga tagapool oli päris soe ja tükk aega seal ujudes kaldasse tagasi tulla oli nagu jääkülma kaevu viskuda vms.
Nii mõnus ilm oli täna ja üldse kõik... Kohe selline suvetunne tuli. :) Ainult Tõnn on veel puudu, aga mõned päevad veel ja siis saame jälle koos olla. :) :)

Päikest!

pühapäev, 27. juuni 2010

Nädalavahetus

Reedel ei juhtunud midagi erilist. Päeval passisin niisama netis ja pärastlõunal hakkasin süüa tegema. Koorisin kartuleid ja porganeid, panin keema, praadisin hakkliha ja sibulat ning tegin kastet. Siis tõin kurki, basiilikut, tilli, salatit, rohelist sibulat ja muud head paremat aiast, muist sai kastmesse panna, tilli kartulitele ja ülejäänust tegin salatit. Kui päris täpne olla siis sinna panin veel tomatit ja redist ka. :)
Siis sõin rõõmsalt ja mängisin mahjongi. :D Jalkat vaatasin ka! Mingi hetk sõin veel, sest ma ei suutnud sealt niisama mööda kõndida.

Laupäeval ärkasin 6.30 üles. -.- Sättisin korda end, panin koti kokku ja issi viis mu kaheksaks linna, kust sõitsime Rakverre võistlustele. Bussis hakkasin lugema raamatut, mida ma ükspäev tükk aega issi riiulist piilusin. Ja näe, tuli välja, et täitsa hea raamat - "Minu Mongoolia". :)
Kohale jõudsime juba ÜHEKSAKS ja võistlused hakkasid alles 12 või ja? Ebanormaalne! Selle asemel oleks saanud kodus veel vähemalt 2 tundi magada.
Käisime siis linna avastamas. Ostsime Selverist nänni, istusime kesklinnas tiigikese ääres ja muljetasime niisama. 11-ks läksime tagasi, sest võrkpallurid pidid vist kusagile mujale sõitma, kus nende mängud toimusid.
Vahetasime siis riided ja passisime niisama tribüünil. Mingi hetk oli avamine ja siis ei läinudki enam väga kaua, kui saime Seidyga sooja hakata tegema, sest 13.15 oli 100 m. jooks, kus ma MÕNUSALT stardis magama jäin. Aga ei ole hullu, ma lähen koristan nagunii edasi. :D
Siis passisime jälle sada tundi, vaatasime kuidas Reena 100 meetrit jooksis, käisime talongie eest söömas, kus pakuti midagi ühepajatoidu-laadset ja Moskva saiakes. No-no, tere-tere, ma aru ei saa, miks just SEDA saiakest igal pool pakutakse (koolis oli meil ka see KOGU AEG, no). Kuidas nad siis ei tea, et paljud ei söö seda? :D See selleks...
Hiljem vaatasime veel kuidas Tanika kõrgust hüppas ja siis saime hakata juba teatejooksu harjutama. Pulga üleandmist ja sammude sobivust. Poole viie ajal oli start. Algus oli paljulubav, juba nii paljulubav, et minuga koos viimases vahetuses olnud tüdruk hakkas juba halama, et jälle see Harta võidab. :D Aaaaga kahjuks eelviimases vahetuses jooksis ikka selle sama tiimi piiga Tanikast mööda. Seega teine koht...aga ma vaatan, et nad on KÕVASTI vist harjutanud, sest eelmine aasta panime ikka PIKA puuga neile ära.
Pärast autasustamist lippasime kiirelt pesema ja siis juba võrkpallureid ootama. Ja neil läks sada aastat. Me seni otsustasime poes käia. Ostsin banaani ja pitsarulli. :D
Lõpuks nad siiski tulid ja me saime Jõgeva poole sõitma hakata, AGA ju võrgutšikid tahtsid ka poodi, igatahes käisime veel korra poes. Ostsime jäätist, sest NII soe ilm oli ja bussis oli veel eriti lämmi.
7 läbi natuke jõudsime Jõgevale, hakkasin juba bussile lippama, aga võrgutreener pidi nagunii seal Torma omi koju viima, vms ja pakkus, et ma temaga läheks. Kantkülas hüppasin maha, ei hakanud ema vastu kutsuma, sest kõht oli veel endiselt täis ja no kõndimine ju eriti kasulik.
Koju jõudes pidime emmega ujuma minema, kui ta töö ära lõpetab, aga selleks ajaks oli õhutemperatuur juba 18, niiet tundus piisavalt jahe hakata veel riideid maha võtma.
Vaatasin tv3-st mingit filmi, sõin ja püüdsin meeleheitlikult netti saada, sest seda ei olnud. Või õigemini oli olemas, aga mingi puhverserveri või tulemüüri viga oli.
Poole 12 ajal otsustasin magama minna.

Täna ärkasin poole 11 ajal. Käisin poes ja läksin emme töö juurde netti, sest no kodus ei olnud seda veel endiselt.
Rääkisin Tõnniga ja uurisin eelmise aasta akadeemilist testi. Ja ma leidsin, et see on ikka überraske. :D
Kusagil kolme paiku tulin koju, et süüa midagi, aga õnneks oli nett ka tagasi otsustanud tulla, niiet ei pidanudki tagasi minema. Sõin toorujuustuga näkileibu, salatit ja tomatit. Uurisin veel seda testi ja proovisin enda veebikat tööle saada, et me saaks Tõnniga need käima panna. :)
Mingi aeg koorisin kartuleid ja porgandeid ja lõikusin need kanasupi jaoks valmis. Siis tõin puud ära ja kastsin kasvuhoonedki. Niiet päris tubli olin! :D
Nüüd tulin saunast, jälgin jalgpalli ja imetlen läbi veebika oma kena noormeest. :)

Kakaod tahaks, aga pulber on otsas. Kurb! :(

neljapäev, 24. juuni 2010

Kodune neljapäev

Täna oli selline huvitav päev. Nii huvitav, et ma ei käinud kordagi toast väljas. :D
Ärkasin kusagil 10 paiku, läksin alla ja tundis juba küpseva omleti lõhna. Emme oli veel tööl, issi oli kokanud juba. Tegin siis ilusti kohvi ja pesin mõned nõud ära. Peagi tuli emme ka koju ja tõi piima meile kohvi peale. :)
12 paiku läksid Merle ja Einar koju.
Ma panin endale takjajuureõli pähe, uurisin netis koole ja olin niisama asjalik. Mingi aeg läksin duši alla ja pesin enda jubedad lokid maha.
Siis rääkisin Tõnniga, kes ütles, et oli helistanud tollele Sari asendajale ja viimane ei teadnudki, et ma Eestis ja üleüldse ma teadsin, et ta on mingi juhm. Seega püüdsin Hurmit kätte saada, aga kuna Tõnn magama jäi, otsustasin ka silma natukeseks looja lasta. :)
Üles ärkasin Hurmi kõne peale, kellele seletasin ära, mis Tõnn mulle rääkis. Hurmi arvas, et Annel võib puhkus hakata ja ilmselt pean teda asendama, aga Annele heilstades selgus, et tal kanti see vanaisa matustele sõitmine juba puhkuse "arvele", niiet tal ei hakka üldse puhkus ja tema teada pean ma alles 5dal tööle minema. Ning seda ka tema Karlikesega koos, aga uuesti Hurmiga kontakteerudes tuli välja, et see Karliga (Anne poeg) koos tööl käima hakkamine on Anne enda väljamõeldis, sest üleüldse valetasid nad Sarile, et poisil on loas, mis siis, et ta eksamil läbi kukkus. KEERULINE, mis?! :D
Igatahes otsustasin, et lähen siis alles viiendaks ja teen omi sisseastumiskatseid seni. :)
Enne mängisin vähemalt tund aega ühte mängu, mida me Soomes Meriliniga kahekesi mängisime (http://nitrome.com/games/cavechaos/) ja ajasin niipalju jäätist näost sisse, et kohe õudukas.
Nüüd vaatan jalgpalli lõpuni ja lähen ilmselt magama, kuigi filmiklassika "Siin me oleme" hakkab, mida tahaks vaadata.
PS! Issit kutsuti "Õhtusöök viiele". Nii lahe! Me emmega arvasime, et ta võiks vabalt minna, aga issi ise leidis, et see liiga ekspromt. St. sellest pühapäevast hakkaks juba peale.

Bye!

kolmapäev, 23. juuni 2010

Lõpetatud!

Nii-nii, issi vahetas klaviatuuri ära.
Esmaspäev läks kõik ettevalmistusteks. Hommikul lõikasin arbuusi lõigates mõnusalt näppu, siis käisin linnas, koolis allkirja andmas ja tervisetõendit ära toomas ning siis tulin koju tagasi, kus lõikasin järgmisesse näppu, niiet olin lõpetamisel nagu mingi teibitud sõrmedega saekaatrivend.
Hakkisime salatimaterjali, käisin poes ja tegin tordi ka valmis. Seitsmeks läksin juuksurisse. Triibutasin juuri ja lõikasin nad selliseks ühepikkuseks.
Koju naastes käisin pesus, lakkisin küüsi ja läksin magama ära, sest Soome väsimus oli veel peal.
Eile hommikul ärkasin juba enne 9 üles. Käisin kiirelt juuksuris kulme värvimas, siis ei jõudnud enam eriti rohkem midagi teha, sest pidin uuesti juuksurisse soengut minema tegema. Tiina jäi natuke hiljaks ja pärast oli soengu tegemisega NIII kiire. Esialgu mulle veel ei meeldinud ka see soeng, aga hiljem kui juba harjunud olin, oli normaalne.
Ühesõnaga koju tagasi jõudsin ÜHEKS, mis tähendab, et mul oli 15 minutit aega end korda teha. Hallooooo?! Meik, riided, KÕIK-KÕIK! Lauvärvigi unustasin panna ja üleüldse olin nagu eriline peletis.
Jõudsime siis emmega linna, mind pandi kooli juures maha, sest pooleks pidime seal olema, aga TERE-TERE, terve see pool tundi me lihtsalt seisime lolli näoga enda garderoobi juures.
Aktus oli ikka nagu tavapärane lõpuaktustele - igav, lämbe ja veniv nagu tatt.
Pärast mõned klõpsud ja õnnitlused ning siis oli koju minek. Käisime veel poes ka läbi ja kusagil viie paiku olime kodus. Mul juba pea valutas, sest ma olin hommikul ainult arbuusi natuke söönud.Issi hakkas väljas grillima, ma panin lilled vaasidesse ja teised tegid värske salati valmis. Siis ma keerasin veel kähku rabarberikoogi kokku ja panin ahju. Sel ajal saime juba sööma ja jooma hakata. Kõht oli nii täis, et liikudagi ei jõudud.
Peagi läksid kõik rõõmsalt alla kultra juurde jaanipeole ja ma jäin Tiinat ootama, kes pidi tädiga mind peale korjama. Läksime Torma baari...klassiga istuma. Kõik oli meeldiv, istusime suure laua taga, jõime veidike ja arutasime edasisi plaane...peale selle, et 2 paiku koju jõudes enam magama jääda ei saanud. NII paha oli olla. Ma pole miljon aastat joonud ka ja ma enda arvates ei joonudki palju, aga ilmselt luges see, et ma nii palju erinevaid asju segamini jõin. Siidrit, teist siidrit, veini, rummikoolat, veini ja veel siidrit. Õudukas!
Hommikul ka olla ei saanud, läksin kogu aeg magama tagasi ja hommikust ka teistega koos ei söönud.
Lõpuks 2 ajal üles ärgates arvas ema, et mina pean vanaema (ja õe, kes sinna suvitama läks) koju viiks. Ma küll polnud eriti kindel selles, aga no ikkagi läksin, sest alkomeeter, millesse ma sada korda puhusin, näitas ainult ümmargusi nulle.
Tee peal juhtus minuga asi, mida ma olen kogu selle lubade olemasolu ajal kõige rohkem kartnud - ma ajasin looma alla. :( :( Mägrakene rumalukene oli. Vähemalt...sest kui ma peaksin kellegi lemmiklooma alla ajama, siis tõesõna ma ei julge ilmselt enam kunagi autorooli istuda. Aga ma ei saanud sinna AUSÕNA mitte midagi teha, sest ta jooksis TÄPSELT otse ette, niimoodi, et vanaema kõrvalistmel ei näinudki teda. Hea, et vähemalt suur autogi oli, muidu oleks stanged ja asjad ka ära lõhkunud.
Vanaema juurde jõudes mängisime kassipoegadega, ma päevitasin teps, siis sõime putru ja käisime seal samas metsas allikast vett võtmas.
Üsna alles jõudsin tagasi, sõin torti ja nüüd kirjutan siin seda.
Päikest!

pühapäev, 20. juuni 2010

Eesti!

Kodus olen. Hurr4y! J4 lobisem4 ei h4kk4, kun4 k4ks tähte ei funk4. Tän4 käisin hommikul kiirelt Golfikeskuses, kus oli s4un4s MÕNUS4LT pidu p4ndud. Kreepsu s4in k4, sest mingid eided olid s4un4 puhkeruumi 88seks m4g4m4 jäänud. Väg4 m4rgine ig4t4hes.
L4ev4s chillisin niis4m4, lugesin Cosmot j4 shopp4sin end4le poest ühe tupl4.
Rongis m4g4sin n4tukene, 4g4 siis suri j4lg nii är4, et m4 mõtlesin, et k4rg4n püsti j4 h4kk4n k4rjum4 eb4mugevuse pär4st. 4usõn4, m4 4rv4sin, et see ei "ärk4gi ellu" en4m. :D
Jõgev4l oli jub4 emps v4st4s. Käisime korr4 Tõnni juurest läbi, p4nin neile postk4sti Tõnni mingid pr4ktik4p4berid j4 siis läksime poodlem4.
Kodus sõin, v44t4sin telerit j4 jutust4sin Tõnnig4.
Nüüd tulin s4un4st j4 ilmselt oleks 4eg m4g4m4 minn4, s44ks vähegi m4g4d4.

Päikest!

neljapäev, 17. juuni 2010

Juba neljapäev?

HEHEE, eile tuli Tõnn tagasi. Nii tore, nii tore. Sai oma load ka juba kätte ja puha.


Naljakas, kui kiiresti aeg läheb. Alles oli esmaspäev ja ma mõtlesin, et terve nädal veel töötada ja siis Eestisse. Nüüd juba ainult mõni päev veel, no. :)
Igast päevast eraldi ei hakka muljetama. Kõik on läinud üpris tavapäraselt. Hommikul üles, tööle, koju jne.
Ma ei suuda, iga päev mind ehmatatakse töö juures. Üks päev olin saunamajas, pühkisin seal põrandat vms, siis tundus, et keegi liikus kusagil koridoris seal, siis pühkisin edasi ja järsku olid mingid kaks tüüpi minu selja taga. :D Hea, et mu esimene reaktsioon "ISSAND!" oli. Ja siis nagu arvata oligi ütles üks soome keeles midagi. Tere-tere! Ma jub mõtlesin, et no nii, nüüd jälle mingi rumal somm, kes ei oska inglise keeltki, aga ta küsis kohe inglise keeles uuesti, et kas ta tohib WC-sse minna. :D
Täna tulin ka uksest välja ja siis mingi remondimees vms, seisis KOHE ukse taga. Ja muidugi ütles ta ka mulle miskit soome keeles, aga ma muigasin sõbralikult ja lippasin oma Getzi. :D
Eile käis mul üks naine ka kaasas, kes eelmiselgi nädalal meiega käis. Küsisin, kas ta inglise keelest saab aru, siis kehitas õlgu ja ütles, et natuke ikka. Siis seletasin talle pikalt-laialt loo, kuidas ma käisin tööle tulles KÕIK teepeale jäävad tanklad läbi ja MITTE ÜKSKI automaat (putkad kinni veel nii vara), ei aktsepteerinud mu eesti pangakaarti(PS! Enam mitte kunagi ei looda selle peale. Ainult üks tankla loeb mu kaarti ja see asub Kirkkonummis.) ning kui ma tagasi sõites ka tankida ei saa, siis jään küll teepeale. Ja siis ta naeris selle peale kuidagi küsivalt ning ma mõistsin, et ta ei saa ilmselt millestki aru. :D
Siis ma võtsin nõuks rääkida temaga lihtsalt EESTI KEELES ja kui aru ei saa, siis žestikuleerin ka natuke juurde ja ongi asi aetud. Niisiis, saime päris hästi teineteisest aru ning mingi hetk ta isegi mainis, et ma räägin väga hästi soome keelt. :D Naljakas, eks? Ilmselt polnud naine teadlik, et meie keeled ongi üsna sarnased.

See selleks...
Oli meeldiv!



PS! MEIL ON RANNAILM, nananaa. :)

esmaspäev, 14. juuni 2010

Unimüts:)

Eile ei viitsinud kirjutada, aga ega midagi erilist ei juhtunud ka.
Hommikul ärkasin veerand kuue paiku üles, tankisin ning sõitsin golfikeskusesse, koristasin seal ära, mis vaja ja koju tagasi Tõnni kaissu tuttu. :)
Siis ärkasime 12 ajal üles. Tõnn meisterdas süüa ja lebotasime niisama. Mingi hetk hakkasid jalkamängud, mida sai jälgida ja nii see aeg läks.
Õhtul käisime saunas ja siis jäin magama ära.
Täna ärkasin ka samal ajal üles, tankisin ja sõitsin golfikeskusesse. Seal on vist natuke opakad poisid tööl, kes ei saa aru, et ma tahaks enda Getzi kätte saada, aga see on ilmselgelt jumala võimatu, kui nad oma golfimasinad sinna ette(no õigemini taha) on ajanud.
Kaheksa ajal vurasin siis Inkakotusse, masinaga ma pesta ei saanud, sest keegi geniaalne ei õpetanud, et seda masinat peab laadima ka, tere-tere! Alles täna sain teada, kuidas see käib, niiet homme saan laadima panna, seega homme pean veel ka selle mopiga asja ära ajama.
Tulin koju tagasi ja jäin tuttu, sest mul polnud just kõige parem olla. Mingi aeg ärkasin üles, sest Tõnn helistas ja tahtis, et ma talle Kirkkonummi rongi vastu sõidaks.
Siis ajas oma asjatoimetused ära ja sõitis sadamasse, et mingile laevale saada, kuna tal homme hommikul Pärnus eksamisõit, siis saab loodetavasti ülehomme juba kiirkorras oma ka C1 kat.-i sisaldavad load kätte. Nii ma siin nüüd olen...üksi.
Siis jäin uuesti magama, kuni tuli Arvet, kes mulle seda põrandapesumasina asja seletas.
Pärast seda suutsin ühe korra veel magama jääda, niiet nüüd ma olen küll vist juba nädala varu täis maganud.
Mingi aeg olid Hurmi ja Jaan ning mingi sõber tal linnast tagasi jõudnud. Sõime ja vaatasime "Võsareporterit".
Nüüd peaks kähku pesus ära käima ja tuttu jälle jääma, muidu hommikul uni. Pole Tõnni ka, kes mu äratuse peale 5x paremini reageerib, kui mina. :D
PS! Pean homme Meelise autoga tööle minema, mille Hurmi ja Jaan Rootsist tulles kaasa tõid.

Päikest!

laupäev, 12. juuni 2010

2 ilusat aastat :)









Õnnelik! :)






Täna ärkasin 5 ajal, sõin kiiresti ja läksin tööle. Ainult golfikeskusesse. ÕRN uduvihm oli ka, aga ma lohutan ennast sellega, et homme saan korralikult sõita, sest nad tegid korda selle asja, ilmselt oli tagumine kojamees natuke ebaloomulikus asendis ja lõi neid kaitsmeid läbi. :D
Asjatasin siis kõik korda ja vurasin niisama Getziga ringi, no. Õigemini, pidin ühe auringi tegema, sest sõitsin õigest teeotsast mööda. Isegi ime, et ma juba selgeks need teerajad seal golfiplatside vahel olen saanud. :D
Tagasi mõtlesin sõita siis ilusti navi abiga, ise imestan, miks ta mul üldse kuskile pisikesele maateele käsib minna, siiski usaldasin ja sõitsin nii, sest eeldasin, et see mingi VEEL otsem tee. ;) Lõpuks juhatas ming kuskile pärapõrgusse ja tahtis, et ma veel kellegi hoovi ka keeraks. Ehk siis mingi muu Kantvik (Kirkkonummi) oli see. :D Aga õnneks oli see vaid ca. 18 km kaugusel õigest kohast. :D Sõitsin siis linnast ka läbi, et Tõnnile miskit osta. Siis oli paanika, sest vihma sadas ja ma ei näinud MITTE midagi, ausõna, mitte midagi. :D 2 korda pidin pea aknast välja panema, et veenduda, kas ma ikka õigel rajal ja ega keegi ei kavatse mulle kogemata ette keerata. :D Aga ellu jäin, natukese aja pärast hakkas vesi ära voolama, niiet siis oli kõik korras. :D
Siis tulin koju, sõin krõbinaid ning siis muna peekoni ja tomatiga(e. hommikust), mida Tõnn meile meisterdas. Komme sõime ka ja siis jäime tuttu. :)
Kahe ajal ärkasime üles.
Enne sõitsin trenažööriga üle poole tunni, siis tegime aastapäeva puhul pilte ja nüüd mõtlen, kas ootan söögi ära või käin enne hoopis pesus.



Päikest!

reede, 11. juuni 2010

1. päris päev

Hommikul ärkasime enne poolt kuut üles. Tegime korda end, sõime kiirelt ja läksime Kirkkonummi, siis oli tankimisega suur poleemika, sest mina tahtsin kaardiga tankida, aga Tõnn arvas, et sulas ja siis tankla ei aksepteerinud mu PIN-koodi, ebanormaalne! Lõpuks oli juba ilmselge, et Tõnn jääb rongist maha, aga tuli välja, et siiski jõudis. :)
Hakkasin siis rõõsalt tööle sõitma. Kõigepealt suutsin juba esimesest teeotsast mööda sõita, aga kuna ma õnneks püüdsin võimalikult palju ümbrust endale mällu talletada, siis sain alati kohe aru, kui miskit valesti oli.
Siis sain Pohja Golfikeskusesse lõpuks ilusti kohale. Koristasin ja asjatasin seal ning lõpiks tundsin juba, et ma peaks läinud olema sealt, aga ei ole hullu vast. Restorani majast oli keegi mu tolmuimeja rotti lasnud, ja ma vihkan, kui pean kedagi kõnetama, sest soome keelt ei puhu ju ja põhjus on selles, et need sommid pole ka just eriti inglisekeele puhujad. Niisiis ma pidin 3 minutit mingile Köögikatale seletama, et mu imur on kadunud. :D
Tagasiteel sõitsin ühe korra ühest teeotsast mööda, aga sain oma veast kohe aru, sest ma panin navigaatori tööle, nutikas, eks? :D
Ja siis hiljem sõitsin vanadekodu teeotsast ka KORRAKS mööda, sest ma jätsin ühe putka järgi meelde, aga see putka tuli nii JÄRSKU(kalju tagand st.), et ma ei saanudki aru. :D
Seal läks kauem. Püüdsin võimalikult korralikult teha ka.
Vahepeal oli muidugi vihma sadama hakanud ja kaitse oli läbi läinud, niiet kojamehed ei töötanud ning ma ei tea, kas asi oli minus, aga ma lasin ka kõik tagavarakaitsmed läbi. Käisin vahepeal isegi ühest tanklast ka läbi, et osta, aga lasin selle ka läbi. Ausõna, mina ei teinud midagi valesti.
Aga jõudsin siiski elusalt ja tervelt koju ning suutsin veel paari kilomeetrise ringi endale tekitada minnes läbi Kirkkonummi, sest ma ei leinud ÕIGET teeotsa üles, kuna see navi hakkas vist tühja panema või ma ei kujuta ette, miks ta mul üldse kuskil poole tee peal valele poole käskis keerata(eirasin siiski seda käsku).
Kodus püüdsin magada, aga Tõnn ajas mu üles ja tahtis mulle (ja no ka teistele) süüa teha. Käisime eelnevalt pesus ja siis ma niisama unelesin, Tõnn kokkas. :) Sõime, vaatasime jalka MM-i ja nii see aeg möödus. Siis käisime poes ja hakkasime peagi uuesti süüa tegema. Komme õgisime ka. :D
Nüüd vaatame Uruguay-France'i mängu.
Peaks tuttu ära minema, sest kellelgi on tööpäev homme. ;)

neljapäev, 10. juuni 2010

3 proovipäeva seljatatud

Nii...

Pikalt ei viitsi ja ei saa muljetada, sest ma pean varakult magama minema.
Proovipäevad on möödunud normaalselt. Hommikuti oleme pool 7 siit startinud. Siis kõigepealt sõidame 52 km Pohja, kus on golfiväljakud ja asjad. Siis seal on koristada pood, saunahoone ja restorani koridor ja siis platsil veel üht-teist. Seal koha peal saan Getziga ühest paigast teise kimada. :D Kirja läheb neli tundi seal, aga aega maksimum 2 tundi. :) Ja mina kavatsen korralikult teha - näpuga ei näita, nimesid ei nimeta, aga mõni meist teeb küll ainult sinna kriitilise piirini, mil veel väga silma ei riivaks. Kogu aeg on nagu kuskile kiire.
Siis sõidame tagasi ja teisipäeviti pean hakkama läbi käime ka Inko palvelotalost ja seal kuus pisikest palatilaadset tuba ära koristama, mil kirja läheb 1,5 tundi ja tegemiseks kulub tegelikult MAKSIMUM 45 minutit. Kui rohkem, siis peaks juba tolmukübemeid lugema vms.
Kuid teistel päevadel (v.a. nädalavahetus) tuleb ka käia läbi veel vanadekodust, kus tuleb koristada koridorid ära ja veel mõni ruum nagu näiteks riietusruum jms. Seal läheb ka kirja 4 tundi, aga tänu teatud isikutele, kes ei ole sealt korralikult koristanud, tuleb seal ikka põhimõtteliselt nii kaua kohapeal ka olema, kuigi seda otseselt keegi ei kontrolli. Pluss seal läheb KÕIKI ruume megakorralikult koristades u. 3 tundi, aga mis seal ikka. Aga no eks paistab kuidas see olema hakkab.

Kaheteist ajal olen juba kodus olnud, lastega tegelenud, maganud ja niisama telerit vaadanud.

Täna oli isegi RANNAILM - YAY! - see tundus juba suhteliselt haruldane, kuna me oleme merele nii lähedal, on päeval ikka piisavalt jahe ja tuuline olnud. Sain isegi päikest võtta ja puha.
Tegin täna trenni ka, sõitsin trenazööriga ja tegin kõhtu-selga.
Kuna Hurmi ja Jaan läksid kuni pühapäevani Rootsi, siis olime loomingulised ja tegime süüa ka. Ehk siis kasutasime ära natuke isa poolt kaasapandud kaitseväe paki sisu, milles on sees igast esinevaid asju ja s.h. ka mingid Felixi valmistoidupakid. Ühesõnaga oli alles riisi, millele panime peale vürtsikat Chilli Con Carne' ja siis praadisime pihve ka, niiet õhtusöök missugune. :D
Nüüd tulin pesust ja oleks tagumine aeg tuttu jääda.

Head ööd!

esmaspäev, 7. juuni 2010

Moi!

Reedel pärast bloggimist hüppasime sada tundi batuudil, vaatasime telerit, käisime tiiru siin lähedal poes ning ka seal kõrval asuval jalgpalliplatsil, kus Tõnn ja Marius kahe Merilini klassivenna vastu jalgpalli mängisid. Need kaks poissi muidugi võitsid ja pärast ütles veel üks jube tähtsalt, et kellegist pole neile vastast, mis siis, et Tõnn ise ei löönud tahtlikult ühtegi väravat vaid söötis kogu aeg Mariusele, niiet selle kohta paar punkti kaotust, oli väga hea. :)
Siis naasesime koju ja hakkasime sööma.
Hiljem vaatasime telerit, käisime saunas ja nii see öö saabus. :D
Merilin paigutati Mariusega ühte tuppa ja me oleme nüüd Merilini toas.
Laupäeva hommikul ärkasime juba 8 paiku üles. Läksime Merilini lõpetamisele, mille esinemised ja asjad kestsid sada tundi. Igatahes see oli päris masendav juba. Arvestades veel, et me ei saanud istumagi, sest see saal oli rahvast puupüsti täis ja ma ei saa soome keelest arugi. :D
Lõpuks jõudsime koju tagasi, sõime ja lebotasime niisama.
1 paiku jäin juba magama tagasi. Umbes kaks tundi magasin, siis pikutasin ka unelesin veel niisama ka, kuni lõpuks tuli välja, et peab kiiresti tegema, siis saame veel ikka vähemalt tund aega ujuda. Ühesõnaga oli plaan ujulasse minna. Jah, siin pole piisavalt soe, et järve ujuma minna. Päeval on pidevalt ca. 15 kraadi.
Käisime siis ujumas. Kusjuures seal oli päris huvitav, igatahes asjalikum kui Kuremaal. Kõrgemad hüppepukid ja isegi üks allalaskmistoru. Ja peale tavalise sauna veel aroomisaun ka ikka. :)
Kuueks jõudsime koju tagasi. Siis lakkisime Tõnniga planku ja olime niisama asjalikud. Mingi aeg sõime ja lakkisime edasi.
Hiljem vaatasime telerit ja lebotasime niisama.
Eile hommikul suutis meid Marius juba pool 12 üles ajada.
Sõime ja tegime omi hommikusi rituaale ning asjatasime niisama. Mingi hetk läksime Tõnni töökohta vaatama, et ta oskaks ise sõita sinna. Siis käisime K-Rautades ning lõpuks jõudsime koju ka tagasi. :D
Mängisime mingi tund aega vähemalt Merilini ühe Nintendo DS-iga, kuhu sai salvestada mingeid jutte ja siis neid erinevatel kiirustel ja helikõrgustel ning ka roboti ja tunneli ja üldse igasugustel kõladel kuulata. Siis me naersime sellest vähemalt pool tundi ühte Mariuse juttu, kus sõnade järjekord nüüd küll päris eestlasele kohane polnud. :D
Siis ma magasin JÄLLE. 9 paiku ärkasin üles. Sõime ja vaatasime seda "Inimlapsed" filmi.
Pärast seda tegin kiire pesu ja maandusin Tõnni kaissu tuttu, sest üks noormees pidi hommikul 6 ajal juba tööle minema.
Nüüd ma siin istun, lõpetan kiiresti ära, sest Marius ei jõua ära oodata, et ma temaga miskit mängima hakkaks.




















reede, 4. juuni 2010

Tere Soome!

Ärkasime siis öösel vaevaliselt üles. Sõime ja vedasime asjad autosse, võtsime kütet ja hakkasime sõitma. 7 paiku olime sadamas. Küsisime esimesele korrusele, sest Tõnn kartis, et stanged lähevad muidu vastu, sest meil oli sada asja peal, pluss veel see raske mootor.
Pärast said need sättijad muidugi hea peapesu, et ikkagi meid sinna lasid, aga mis seal's ikka. :D
Algul püüdsime magada, aga Tõnn hakkas siplema ja ma ei jäänudki enam magama. Chillisime siis niisama, käisime poes, proovisime ja vaatasime seal igast asju ja olime üldse asjalikud, no.
Poole üheteistkümneks olime Helisingis, seal olid mingid ummikud, niiet meil läks päris kaua aega enne kui sealt tulema saime. Käisime siin samas Kirkkonummi Prismas poodlemas ka natuke ja tulime siia Tõnni õe juurde. PS! Vahepeal tulid ühiskonna eksami tulemused. 79 punkti. Ei ole hullu, vähemalt punkt rohkem, kui Tõnnil oli. ;)
Siin on nii kena, palusin juba Tõnnil paar pilti ka endast teha. Ühte võin sheerida ka.

neljapäev, 3. juuni 2010

Siiski mitte

Läks selle päikesega siis nii, et vihma ainult sadas päev otsa. :D

Aga tollest päevast veel siis, et läksime Tõnni juurde, koristasime hästi palju. Taaveti järelt ka, kes arvas, et võibki kogu suveks enda asjad sinna laiali jätta (mis siis, et see välja üüritakse, eks?!). Mingi aeg läksime linna peale. Kleite vaatama ja niisama poodi. Leidsime mulle kohe esimesest poest kleidi ka. ;) Nii palju võin öelda, et see on äärmiselt kena. :D
Siis läksime Tõnni juurde tagasi ja ma hakkasin Pasta Bolognese'i tegema, mis tuli tavapäraselt überhea.
Õhtul vaatasime telkut, st. mina magasin jälle. :D
Teisipäeval ärkasime üles, sõime ja läksime kumbki oma teed. Tõnn eksamile, ma kleiti ostma.
Siis jõudsin Tõnni juurde tagasi ja lugesin seni cosmot, kuni ta ka eksamilt naases. Panime asjad kokku ja tulime tulema sealt.
Põltsust ostsin endale kunstripsmeid ka kümpa eest. Hea leid, no! ;)
Seitsmese bussiga läksin linnast koju. Praadisin papsile kalu ja olin niisama tubli laps.
Eile ärkasin 10 paiku üles, uurisin netis kuni ema tulekuni, siis sõime, ma tegin korda end ja poole ühe ajal läksime linna. Käisin Tõnni juures natuke aega ja siis emmega poodides. Hiljem uuesti Tõnni juurde, sest pidime Tartusse mingi mootori järele minema, aga keegi läks juba, niiet sain hoopis 15.50 bussiga koju minna.
Istutasime emmega lilled maha, st. ma kastsin neid.
Siis vaatasin telerit, uurisin netis, käisin pesus ja tegin muid protseduure ning varsti oligi magamamineku aeg. (;

Täna ärkasin 9 üles. Siis sõin, pakkisin asju, koristasin tuba, rohisin kasvuhoonesid, siis veel pakkisin, koristasin ja sõin ning poole kahese bussiga läksin linna...nagu kõige hullem kaamel kunagi.
Tõnn vähemalt oli nunnu ja tuli mulle bussi vastu. :) Tulime siia, siis ma käisin vahepeal Nelksiga koolis ja linna peal chillimas. Mingi aeg tulin tagasi Tõnni juurde, käisime poes ja vedelesime niisama ning kuue paiku mõtlesime maale joosta.
Seal sõime, Tõnn tegeles autoga, pesi teda ja kuivatas ja oli üldse väga asjalik. Siis tõstsid mingi mootori peale ja kaheksa paiku olime linnas tagasi.
Käisime pesus ja nüüd siiani oleme telerit vaadanud. Tõnn hakkas ka pakkima ja koristama just, niiet natuke aega läheb veel aega enne kui tuttu saab minna.
Kell 4 juba üles. Ja Soome! Hurray!