laupäev, 31. juuli 2010

2/3 suvest läbi!

Täna öösel jäin alles nelja ajal magama, algul ei tulnud und, sest Tõnni polnud ikka veel töölt tulnud ja hiljem jooksid niisama mõtted igas suunas laskmata mul rahulikult uinuda.
Hommikul ärkasin 11 ajal üles. Teised ka...peale Tõnni, kes magas POOLE päevani! Ja keda ma iga natukese aja tagant kuisamas käisin.
EM-i vaatasin ka hoolega. Lõpuks ärkas Tõnn üles, siis sõime, asjatasime niisama ja mingi hetk läksime šoppama Hurmi ja Jaaniga. Õigemini vibu ostma. Leidsin endale superilusad valged sandaalid ka, mis maksid 10 euri või ja? Allahinnatud! Pluss need on 10 x ilusamad kui mu mustad mis maksid pea kolm korda rohkem. :D Ühe pluusi sain ka viie euriga. Ja siis veel ripsmekammi ja kivikestega küüneviili. Kaks kismetit ja ühe maxi tupla sõin ka ära, niiet kilod-kilod. :D
Kuue paiku jõudsime koju, siis lasime vibu ja asjatasime niisama igaüks omi asju. Mingi hetk sõime ja nüüd käib rahvas järgemööda saunas.
Ja üks kõige olulisem jutt jäi rääkimata. Nüüd ei ela me siin enam neljakesi, vaid seitsmekesi. Kas pole meeldiv?!? Anne, Arvet ja Karli olid sunnitud korterist välja kolima ja no nad ei leidnud nii kiiresti endale uut elamist. Ilmselt nüüdsest pean suisa soovima, et ma saaks kordki rahulikult ÜKSI kodus olla, magada haudvaikuses, sõita teleri ees trenažööriga ja no kas või niisama igavleda.
Njaa, mis seal's ikka!

Päikest!

reede, 30. juuli 2010

Tere hommikust palvelotalo!

Hommikul sain kauem magada ja see ilmselt tingis ka mu uimasuse. Öeldakse ju, et mida kauem magad, seda uimasem oled ärgates. Ei tea, kas see ka paika peab, aga vahel on küll selline tunne, sest ma küsisin Annelt igat asja vähemalt 2 korda üle ning suutsin küsida, miks me ühe koridori koristamata jätsime, mis siis, et me seda siiski JUBA TEGIME. :D
Üheksa läbi olime juba kodus! Nagu mis mõttes? :D Aga seal pidigi nii kiiresti minema. Ja palka saan 7,5 tunni eest.
Püüdsin magama jääda, aga Jaan tuli koos oma sõbraga kuskilt koju ja Anne ning Karli siia, niiet ei tulnud sellest magamisest midagi välja. Vaatasin siis telerit ja olin niisama asjalik seni, kui nad kõik kodust ära läksid. Siis sain hakata rattaga sõitma siin teleri ees. :D Tegin kõhtu-selga ka ja vaatasin samal ajal Barclona EMi. :)
Pärast seda käisin pesus, kreemitasin ja otsustasin magama minna.
Viie ajal ärkasin üles, sõin ja nüüd olen siiani lihtsalt lebotanud - meikisin ennast, mida ma pole teab mis ajast teinud ning tegin ENDAST pilte, mille kohta võib sama öelda. :D

















Nüüd vaatan "Õhtusöök viiele" ja olen täitsa üksinda kodus. Tõnn võiks ka juba koju tulla. :)

neljapäev, 29. juuli 2010

Moika terveyskeskus!

Ma vaatan, et loodus on ikka imeline. Eile hommikul tööle sõites oli mul igatahes maailmakena vaatepilt, selja taga paistis läbi heledate õrnade pilvede ere hommikupäike ja ees oli taevas tumehall ja lõi helesiniseid piksenooli. Ja siis säras seal kõrval veel imeilus vikerkaar. No oleks vaid digikas kaasas olnud!
Ja täna ei saanud tööle minnagi, sest kitsed pukslesid omavahel siin samas keset tänavat ja ära ka tee pealt ei läinud. Lõpuks ikka imevaikselt neid "ajades" sain mindud, sest muidu polnud neil autost sooja ega külma.
Kajaka oleks ka alla ajanud, sest no AUSÕNA nad on siin KÕVASTI uimasemad, kui Eestis. Ilma naljata! Aga eks see ole ehk inimestelt nakkanud...see uimasus, I mean. :D Hoo peab juba kaugelt maha võtma ja vahel signaaligi laskma.
Eile päevitasin pärast tööd, siis käisin pesus ja läksin mingi hetk Tõnnile Kirkkonummi rongi vastu. Ja huvitav-huvitav, kes nüüd provotseeris mind mäkki minema. Muidu olen alati mina see "idee väljakäija", aga eile suutis Tõnn mu sinna Drive-in'i suunata, mistõttu ma muidugi endale ka tellimata ei suutnud jääda. Ilma naljata, ma olen varsti nagu maakera. :D
Igatahes siis tulime koju, ma tegin söögi soojaks ja Tõnn uuris niisama netis. Pani kuulutust vms. :) Ja no nii see aeg läks. :D
Mingi hetk otsustasime randa minna, et ehk saab võrku mängida ja no näed, saigi. Hüppasin oma põlve ka sinna (esmapilgul äärmiselt mõnusa ja pehmena tunduva) liiva peale palli "päästes" katki. Siis MA MUIDUGI ujuma ei saanud ka pärast mängu minna, sest üks kinnitas enne randa minekut, et mingit ujumist ei toimu (kuna ta alles haige oli) ja no ma ei hakanud siis ujukaid ega midagi vedama. JA NO MIS HÄDA on poistel lihtsalt särk seljast võtta, kui SIISKI peaks tulema ujumisisu.
Tulime siis koju, ma lappisin oma põlve kokku ja tegin niisama puhtaks end liivast ning mingi hetk otsutasime UUESTI mäkki minna. Ebanormaalne! :D Ostsime posu juustuburkse ja tulime kiiresti koju tagasi, sest "Jeanne d'Arc" hakkas. Mida muidugi Tõnn ei suutnud lõpuni vaadata ja magas hoolega, aga no poole pealt liitusid Hurmi ja Jaan ka. Ma olin seda filmi enne ka näinud, aga huvitav on ikka selliseid ajaloolisi draamasid vaadata. :) Filmi ajal matsutasime Toblerone' komme ka, millest juba vaikselt paha hakkas. :D
Igatahes filmi lõppedes pesin kiirelt hambad ja lippasin magama.

Täna oli siis viimane päev tervisekeskuses. Yahhoo! Mul oligi juba kopp ees sellest kohast. IGA PÄEV TÄPSELT üks ja sama asi. Pealegi mind häiris TOHUTULT see vahepealne passimine, mis seal möödapääsmatu oli. Lisaks mulle tundub, et seal seal oli kohati kuidagi ebameeldiv õhkkond. Peale mõne toreda arsti, kes olid sellised jutukad ja muidu sõbralikud.
Seega lähen homme uude kohta õppima, mis tähendab omakorda seda, et ma saan hommikul tund aega kauem magada. Ma loodan, et ka nii jääb, siis võib öelda "Hüvasti kella veerand kuuene ärkamine!".
Tööl olles käisin korra poes ka, et ühte maaaaaaaaailma parimat smuutit osta. Tõesõna, see on küll suhteliselt kallis, 750 ml maksab 4 eurot, aga no ma ei teaaaaaaaa. Eestis ma polegi kahjuks sellist näinud kuskil - Chiquita (nagu need banaanid;)) ananassi ja banaani oma, aga no ma ei ela päris pealinnas ka ju. :D Mmmm... Igatahes tahtsin jõuda sinnani, et seal poes paneb poemüüja kõik asjad ise kotti, mida ma Eestis veel KUSAGIL näinud pole. Ameerika filmides ka vahel pannakse, aga et tegelikult ka kuskil nii meeldiv teenindus on... Kiidan!
Koju jõudmisest saadik olen arvutis uurinud ja nüüd mõlesin natukeseks tuttu minna.

Päikest, mis hetkel siin LIIGA nõrgalt (et päevitama minna) paistab!

teisipäev, 27. juuli 2010

Või siiski?!

Eile ärkasin hommikul tavapärasel ajal, sõin kiirelt ja vurasin tööle. Tööpäev oli ikka täpselt samasugune nagu alati. :D Ainult et mõnus thunderstorm oli hommikul, kuid koju pidin siiski sõitma juba suvega.
12 ajal tulin juba ära. Olin üksinda kodus, sest Tõnn läks Jaani töö juurde om autoga, et seal vahetada üht-teist, mis vaja. Hurmi ja Jaan pidid ka muidu tagasi tulema, aga nad ei tulnud.
Kusagil nelja ajal läksin tuttu, vahepeal muidugi käis Andu võtmeid toomas ja äratas mu üles, aga ma ei lasnud end väga häirida sellest. Magasin edasi ühesõnaga.
Mingi hetk kuulsin läbi une, et keegi käis siin, mõtlesin algul, et Tõnn, aga pärast sain aru, et need olid Arvet ja Anne, kes võtsid Saabi. Aimasin, et läksid võibolla Tõnnile järgi, kelle auto soojaga mingit VÄÄÄÄGA kahtlast asja teeb ja millele veel pole jälile saadud. Ja mul oli õigus. Tänu heale aimdusele, tegin enne söögigi valmis kättejuhtuvatest asjadest. Ehk siis friikad, spagetid ja peekon pannil ja siis juust peal. See oli maailmahea. :D Ma sõin juba pool ise ära, no.
Hiljem läksime korra linna ka veel. Tankisin autot ja käisime üksiti mäkist ka läbi. ;) Ostsime posu juustuburgse, siis tulime koju, vaatasime "Võsareporterit" sõime rämpsu ja jõime kokat. :D
Siis vaatasime seda HEAD filmi, mida tv3st näitas ("Kaitseingel" nimelt). :)
Vahepeal sõime veel kama ka, mida ma olen täiega armastama hakanud. Ma sööks end lõhki sellest, aga katsun siiski taltsutada. :D
Igatahes lõppes see film nii hilja, et juba mitmendat päeva saan ainult mõned tunnid magada.

Täna ärkasin siiski kenasti, sõin kama ja sõitsin tööle.
Pärast tööd tulin koju, vaatasin kiirelt tiiru netis, sõin kama ja läksin siis välja päevitama. Jäin tunnikeseks magama ka.
Siis tulin tuppa, sõitsin rattaga, tegin kõhtu-selga-külgi. Vahepeal pidin Kirkkonummi sõitma Tõnnile rongi vastu. Pärast seda käisime pesus ja läksime poodi, et üht-teist vajalikku osta.
Koju naastes tegime koostööd ja valmistasime süüa - ma tegin guljašši, Tõnn hakkis sibulat ja pani kartulid keema. :D
Siis sõime ja Tõnn jäi siia teleri ette tuttu. Ma tegin jääteed ja pesin nõusid, sest nõudepesumasina pesuaine on otsas. :D
Varsti peaks Hurmi ja Jaan ka koju tulema.

Igatahes täna katsun olla tubli ja hästi varakult tuttu minna. :)

pühapäev, 25. juuli 2010

Suvi läks

Niiet siis nii palju päevitamisest ja veest ja üldse suvest. Täna vaatasin just ilmateadet - IGAL pool mujal oli üle 20ne ja 30ne soojakraadi ja Helsingi kohal näitas 16 ja vihma. Super, no! Ja nii juba viimased mitu päeva.
Igatahes eilne möödus meeldivalt. Ärkasime enne lõunat, sõime, käisime poes Bolognese' ja teisigi asju ostmas ning olime niisama asjalikud. Siis läks Tõnn Masalasse Aarnega jalkat mängima ja ma jäin koju trenni tegema ehk trenažööriga sõitma. Pärast seda käisin pesus ja uuesti poes, sest sibul jäi ostmata. :D
Siis tuli Tõnn koju ja ma hakkasin süüa tegema. :) Sõime, vaatasime telerit ja peagi sõitsime Masalasse Aarne ja Triinu juurde. Sõime, sõime, muljetasime, käisime saunas ja vaatasime niisama filme. Igatahes oli lahe õhtu.
Täna ärkasime lõuna paiku, tegin pannkooke, sõime neid ja olime niisama rõõmsad. :)
Nüüd oleme peaaegu päev otsa lebotanud. Tõnn on veidi tõbine eilsest jalkast ja vihmast. Ma käisin jooksmas, siis sõitsin trenažööriga veel ja tegin kõhtu ning selgagi. Hurray!
Siis vahepeal sõime, siis käisin pesus ja nüüd oleme ülejäänud õhtu telerit vaadanud. :)

Aga suvi võiks siiski tagasi tulla!

reede, 23. juuli 2010

Hey!

Kolmapäeval passisin poole ööni üksi kodus. :D Okei-okei, nii hull päris polnud, aga ikkagi. Igav oli nii ju.
Siis mõtlesime, et lähme Tõnniga MÄKKI. Mmmm... Võtsime traditsioonilised Big Mac eined ja olime õnnelikud. St. mina olen eriti, Tõnn tavaliselt nii vaimustunud pole. :D Pärast seda tankisime ja sõitsime koju tagasi.
Eile oli tavaline tööpäev. Siis tulin koju, passisime tükk aega niisama ja mingi hetk otsustasime sinna kaubamajja minna, mille me enne Linnamäele minekut kiirelt läbi jooksime ja kus paar asja silma jäid. Nimelt üks ILUS läpakakott, mida mul vaja läheb ja siis H&M-st üks beežikashall kitli moodi(ehk eest nööpidega ja vööga) kleit. Veel ühe ilusa pluusi leidsin/ostsin ka, mis on Tõnni arvates kalts, aga no ega tema seda kandma ei pea. :D
Siis ostsime Tõnnile ühed ilusad tossud ja chillisime niisama.
Mingi hetk sõitsime veel mingisse kohta, kus käisime paaris poes. Siis vahepeal olime kurjad teineteise peale, aga no varsti olime jälle sõbrad edasi. :D
Koju jõudes olid veel Jaan ja Hurmi kodus, kes peagi Eestisse sõitsid ja mõtlesime veel Kirkkonummis ka ära käia, sest poest oli üht-teist söögikraami veel vaja ja ma ostsin ühed kaitsmed rulluisutamiseks. Üksiti käisime mäkist ka läbi, et juustuburkse võtta.
Siis tegime süüa, sõime ja ma mõtlesin natuke trenažööriga sõita ka. No ma olen TÕEPOOLEST liiga palju juba viimsel ajal söönud. :/
Täna ärkasin, läksin tööle, seal magasin vahepeal(enda ruumis, tooli otsas kuidagi käkras:D), siis koristasin füsioteraapia osa ära ja korjasin prügid hambaarsti kabinetist ja laborist kokku ning tulin tulema.
Tõnn oli juba kodus, siis uurisin natuke netis ringi ja peagi läksime pessu.
Ma olen päev otsa üht SUURT arbuusi söönud(Kivideta kusjuures! Ma lootsingi, et millal see sensatsioon tuleb) ja tudunud. Kolme ajal juba jäime magama ja kaheksa ajal ärkasime. :D Tegelikult pidime autopoodi minema ja võibolla veel kusagile, aga no mis teha. :D
Nüüd vaatan poole silmaga "Ryani päästmist" ja olen niisama asjalik.

Tsau!

kolmapäev, 21. juuli 2010

Aeg lendab

Esmaspäeval käisime linnas. Poodides ja nii. Ostsin enale üht-teist ja olime niisama asjalikud. Midagi oleks justkui veel teinud, aga no mis Sa teed, kui seda mälukest pole suvi otsa treenida saanud. Ei tule pisemadki asjad meelde. :D
Igatahes õhtul vaatasime "Võsareporteri jätkulugusid" ja no nii see magamaminekuaeg kätte tuligi.

Eile ärkasin ilusti üles, panin riidesse ja tegin teisi toiminguid paistmaks normaalse inimesena ning poole kuue paiku hakkasin tööle sõitma. Päev läks ikka nii nagu tavaliselt - koristasin seal kõik mõne tunniga ära, siis panin tükk aega tühja, et siis lõuna paiku paarist kohast prügi veel võtta. Ja tegelikult ma peaks VEEL 2 tundi siis seal passima, aga no ma ei kujuta ette, mida ma seal teeks.
Tulin siis rõõmsalt koju. Tšekkisin kiirelt SAIS-i (juba sellele mõtlemine tekitab sellist masendust, et õudne). Millepärast nad pidid mu sissesaamisvõimaluse TÄIESTI ära rikkuma? Ma räägin, see oli ikkagi see kadedus, millest nad rääkisid pärast mu palga üle muljetamist. :D Igatahes siis lippasin välja päevitama. Vahepeal olin asjalik ja lasin purskkaevu vett juurde, sest Tõnn arvas, et see voolik lihtsalt jääbki sinna, aga no oleks siis jäänudki vähemalt. :D
Mingi aeg läksime linna, sest Tõnn tahtis mingit testrit ja pirne enda auto kallal nokitsemiseks. Käisime pitsat ka söömas ühes kohas, kus me juba korra varemgi käinud olime (ilmselt pole ma seda maininud), siis otsustasin mina, et me võtame Bolognese'i pitsat, mis oli no tõesti maailmahea. Seekord otsustas Tõnn ja no pidi ikka midagi erilisemat võtma, milleks oli kõige õudsem pitsa, mida ma eales söönud olen. Seal olid krevetid ja šampinjonid ja veel kõike muud jubedat. Isegi Tõnnile ei maitsenud eriti, aga no mis seal ikka. :D 15 eurot sellise pitsa eest ei maksaks enam surres ka.
Siis tulime koju ja otsustasime Hurmi ja Annega mustikaid minna korjama. :)
Tagasi tulles käisime Tõnniga veel korra siin samas poes, sest Hurmil oli üht-teist vaja. Mõtlesin mustikakooki ka teha, aga Hurmi juba jõudis ette ja vaaritas seal mis kole sööke ja kooki.
Siis vaatasin telerit omaette, kui Tõnn Jaaniga väljas miskit asjatas ja nii see kell läks. Siis sõime ja oligi aeg hakata magama sättima.

Tänane on sarnenenud siiamaani suuresti eilsele, ainult et päevitasin kauem ja nüüd ootan pikisilmi Tõnni, kes pole ikka veel koju tulnud. Hurmi ja Anne on vist ka vahepeal mustikale läinud, kui ma päikesevannitasin, niiet siin ma nüüd istun - üksinda. :D

Olgu, päikest!

esmaspäev, 19. juuli 2010

Suvi jätkub

Heh! Kui eile läks Serena plaan vett vedama tänu pilvisele ilmale, siis oli küll selline tunne, et selleks korraks kõik siis toopiliste ilmadega, AGA ma pean oma sõnu sööma, sest täna jätkub troopika. :D Ja mina istun toas. Enne nägin aknas, et Hurmi päevitab seal mõnuga, aga mina ei suuda minna. Pea tuikab nii meeletult, ometigi magasin nüüd vähemalt tund ega töölt tulles.

Eile pärast blogimist läks päev enam-vähem tavapärast rada pidi.
Käisime Tõnniga linnas, et see jope ära osta, siis käisime veel poodides ringi ja vaatasime, mida osta võiks. Mõtlesime juba korra MÄKKI ka minna, aga matsime siis maha selle idee ja ostsime hoopis jäätist. :) Tõnn tahtis mänguautomaadiga pokkerit ka mängida, aga mingi vanamees mängis seal vist juba 100-dat tundi, sest kui me poodi sisenesime, oli ta seal ning hiljem, kui mõtlesime natuke oodata ja vaadata, kas hakkab juba lahkuma, ei teinud veel nägugi nagu hakkaks lõptama.
Igatahes tulime rõõmsalt koju tagasi. Istusime siis tükk aega niisama, mis tähendab seda, et mina istungi, aga Tõnn chillib internetis. :D Olgu-olgu, ta pani autokuulutust, aga ikkagi.
Tahaks täiega siin rannas võrkpalli mängida, aga kahekesi natuke igav. Peaks pressime mõnikord mängu end, kui seal rahvas. ;) Siiski otsustasin end natuke liigutada ja rulluisutama minna.
Tagasi naastes hakkasime mingit filmi vaatama, mis telerist tuli. Siis vaatasime natuke "Rajalt maha" ning peagi hakkaski õhtu peafilm, "Saladuste jõgi".
12 ajal alles lõppes ja mul oli küll selline hirm, et hommikul magan mõnuga sisse. Õnneks nii ei juhtunud, sest 10 minutit enne äratust hakkas Tõnn läbi une seal asjatama ja otsis hoolega mu telefoni, mille peale ma üles ärkasin, niiet tänksu. :) :D
Pidin Kirkkonummi kaudu minema, sest kummalgi meist polnud lahtisemat raha ning ma ei kavatsenud 500sega tankima hakata(ja nagu teada, ei tunnista teepealsed tanklad minu viro kaarti). Ja õnneks jõudsin ka täitsa õigeks ajaks tööle siiski.
Käisin vahepeal poes ka, aga näe, jäätist ei ostnudki. Mandlit hoopis. :) Ja siis unelesin all korrusel sauna osas ühe nurgadiivani peal ka vahepeal tund aega. Asi on selles, et see osa majast on remondis, vms ja seal ei käi mitte keegi, ma ei pea ka sealt koristama ning Anne rääkis, kuidas ta kogu aeg seal magab. Mina pole siiamaani kordagi julgenud päris magama jääda, sest kardan, et siiski keegi tuleb, mis täna muidugi juhtus ka, AGA see "keegi" ei tulnud õnneks sinna taharuumi, vaid läks ma-ei-tea-kuhu ruumi asjatama, niiet ma sain sealt kiiresti minema tulla.
Poole 1 ajal jõudsin koju ja ülejäänut juba eelpool mainisin.

Tõnn vist ka tuli just! :)
Bye!

pühapäev, 18. juuli 2010

Nojah!

Esiteks mul on suur frustratsioon peal, sest kui ma vestlusel käisin siis öeldi, et ma olen hetkel täpselt piiri peal olijate hulgas ja saan sinna kooli üsna kindlalt sisse, siis nüüd kui ma SAISist vaatan, olen mingi 10 kohta kukkunud allapoole, niiet suhteliselt võimatu. No esmaspäeval küll pidavat alles need avalikustama, aga no ma ei usu küll, et nad seal midagi muutub rohkem, vms. Ebanormaalne! Arhhhhhhhh! Mida ma teen nüüd?

Igatahes üleeeile, reedel siis, jah, käisime päeval ujumas, siis kuue paiku kõigepealt Tõnni töö juures, kus ta palka sai ja siis läksime Sello kaubanduskeskusesse shoppama, no ja muidugi ma ei saanud eriti midagi vaadata, sest kui ma mingigi asja kätte võtsin, hakkas Tõnn sekundeid lugema ja ütles, et kui üle viie läheb, siis pean selle asja ära ostma. :D Maailma ilusad rulluisud leidsin ka endale, aga ma ei ostnud veel neid, kuigi oli juba allahindlus ja puha. Ma loodan, et leian veel mingid samasugused, aga veel allahinnatumadki, sest Hurmi arvas, et neid saaks veel odavamaltki - muidu tabab mind topeltfrustratsioon. :D
Ostsin endale ainult kleidi, käevõrud, kõrvarõngad ja uue meigikoti H&M-st ja siis kusagilt salongi ees olevast juuksehooldustoodete poest hõbešampooni ja palsami. Aga no eks me lähme veel millalgi. :)
Tagasi koju jõudes sõime, käisime saunas ja siis ma jõin endal ühe siidrikese, teised jõid rummikokse. Ma ei soovinud seda. St mulle tehti küll üks valmis juba, aga ma andsin selle Tõnnile, sest siider tundus meeldivam sel momendil.
Kusagil kolme paiku ärkasin öösel korraks üles ja mida ma nägin, Tõnni pole ikka veel minu juures. Läksin siis vaatasin, kus ta on ja nemad Jaaniga vaatasid telerit. Tere-tere! Enne seda veel olid poole ööni väljas jutustanud ja keelt kastnud. :D
Igatahes eile ärkasin juba 9 ajal üles ning just sel hetkel, kui ma enda silmad avasin, vahtis Tõnn mulle otsa ja pakkus, et me võiks ujuma minna. Läksimegi siis... Võtit kaasa ei võtnud ja pärast pidin rõõmsalt kitsast aknast sisse ronima, et ust lahti teha.
Sõime ja plaanisime karti minna sõitma, aga siis tekkis ka mõte minna linnamäele lõbustusparki. Nii see aeg läks siis kahevahel olles ja lõpuks, kui kell oli juba kolm, jõudsime siiski lõbustusparki, mis hiljem tundus olevat üks suur viga, sest ESITEKS oli seal maailmapalav, teiseks oli päevapiletit mõttetu osta, sest nii meeletud järjekorrad olid, et me oleks jõudnud nagunii vaid mõne asja peale, kolmandaks oli ühe atraktsiooni pilet juba 6 eurot, niiet tuli välja, et sinna peab ikka hommikul vara minema, päevapileti ostma ja siis saab vast kõik asjad läbi käidud. Aga siiski ühe pileti otsime ja käisime mingi päris okse asja peal. :D Tõnn mängis neid mänge ja ja võitis mulle kaks asja. :) Aga vähemalt pehmet jäätist sai ka, mis on ju HEA!
Koju jõudsime tagasi kusagil 6 ajal. Otsustasime Kirkkonummi ka veel minna, et Tõnn saaks sealt ühs kena jope endale osta, mis meile juba mitu korda silma on jäänud, aga kahjuks olid poed juba kinni. Sellegipoolest oli meil algselt üks plaan veel, mille saime siiski täide viia - MÄKKI minna. :D Hurray!
No, siis hiljem kodus olid külalised tulnud. Sõime veel grillkana ja vorstikesi ja no nii see paksus tuleb. :D
Igatahes suhteliselt varakult jäime magama ka, sest see päev väsitas ikka tohutult.
Täna pidime iseenesest Serenasse minema (mõlemad oleme käinud, aga sees, väljas tundub ju siiski poole lahedam:)), aga üks laseb siin paksu und, niiet eks siis paistab, mis saab... :)

Päikest!

neljapäev, 15. juuli 2010

Eesti!

Esmaspäev ja teisipäev olid tavapärased tööpäevad, siis päikesevõtt ja Tõnniga ujuma minek.
Teisipäeval käisime puha mul lemmikjärve ääres ka jälle ja üldse on nii mõnus kogu aeg. Tõnn, ilm, töö(loe:palk), vesi ja päike. :)
Öösel tahab ainult ära tappa. Ainult nii on võimalik magada, et üks on ühes voodi otsas ja teine teises ja tekk on vahel veel mingiks n.-ö. piirdeks, et teineteise kuumus veel rohkem liiga ei teeks. :D
Pärast lemmikkohast naasmist käisin kiirelt pesus, kreemitasin ja tegin muul moel korda end ja Siis otsisin riideid, mida Eestisse selga panna.
Peagi oli kell pool 8 ja tuli hakata Helsingisse sõitma. Enne käisime veel poes, et Kärdile miskit osta ja siis Annele võtmeid viimas.
Laevas lugesin raamatut, mängisin ussimängu ja kuulasin niisama vahepeal, mida minu vastas istuv noorpaar rääkis. Kui ebaviisakas, eks?! Aga ma püüdsin lihtsalt selgusele jõuda, mis maalased nad on, sest nad rääkisid nii omavahel, kui ka minuga (kui küsisid, kas kohad on vabad) inglise keeles. Muidugi polnud raske aru saada, et piiga oli eestlane ja poiss soomlane. Ja ma usun, et nad läksid esimest korda koos Eestisse, sest tüdruk püüdis poissi ettevalmistada, et ta ema enda arvates OSKAB HÄSTI soome keelt, tegelt ei oskavat eriti üldse... :D See selleks!
Tallinnasse jõudes tundus aknast välja vaadates NII jahe ja ma kahetsesin tol momendil, et ma nagu hilpharakas läksin (sest eelmine kord ma tegin sellise vea, et panin suisa pikad mustad teksad ja no jakk oli ka tarvis "igaks juhuks" kaasa võtta), kuid õnneks tundsin laevast väljudes siiski maailma kõige soojemat õhku. :D
Kõndisin siis kiiresti linnahalli statoili juurde, et sealt automaadist raha välja võtta. Mart Sander chillis statoilis ja tänu sellele, et taksokeskus kohe mu kõnet vastu ei võtnud, pidin ma üle elama mingi vestluse, kus mingid tüübid mind laupäeval Bonboni kutsusin või no õigemini oleks vist pileteid tasuta jaganud ja kohe kuskile kohvikusse viinud, aga ma keeldusin viisakalt kõigist pakkumistest. :D
Lõpuks sain siiski takso tellitud, kes mult rõõmsalt tõmmata tahtis, pannes sõidualustustasuks 34, mis siis, et tegelikult pidi 27.- olema, eks?! :D Aga just nimelt "tahtis", sest ma enne kohale jõudmist ütlesin seda talle, siis ta ütles, et ju unustas...palavusest ilmselt. :D Ja küsis hirmunult, kas ma olen enne ka seda otsa sõitnud ja palju maksma läks ning tegi mulle isegi 3 krooni alet, ilmselt selleks, et ma firmale kitule ei läheks vms.
Ulme ikka, kell oli juba 11 õhtul ja väljas oli ikka 29 kraadi sooja, lihtsalt ulme. Aknad ja kõik asjad olid lahti ja ikka oli suhteliselt võimatu magama jääda. :D
Hommikul ärkasime 8 paiku üles ja poole ajal sõitsime juba rõõmsalt kesklinna. Käisin pangas Hurmi ja enda eurosid vahetamas ja eesti kontole panemas. Siis käisin vist pooled kesklinna poes ja kioskid läbi, et plokki Kenti osta neile siia, aga no mida pole, seda pole. :D
Siis pidin sõitma juba tagasi Siili peatusesse. Plaanisin veel enne kooli minemist sealsest Maximast läbi käia, et küsida neilt Kent'i, mida aga ilmselgelt polnud. :D
Läksin siis rõõmsalt koolimajja vestlusele, mis oli muidugi ääääääääärmiselt sisukas ja vajalik. Ma võin selle suisa siia kirja panna (küll mõned laused välja jättes, mis väga mõttetud on). :D
Algul tervitame ja ma näitan enda isikut tõendavat dokumenti(juhiluba). Keskel istuv onkel (ehk farmaatsia õppetooli juhataja) arvab, et see ei ole mina (või teeb nalja, ei saagi nagu pihta:D) ja teised naised ikka kinnitavad, et olen. Siis näitan ID'd, kus mul samuti blondid juuksed ja mõistan, et ju tahtis ikka nalja teha...
ÕJ: "Niisiis... Tulete otse Floridast, et nii pruun?:D"
Mina: "Soomest tegelikult"
ÕJ:"Või nii suvitate seal niisama või?"
Mina: " Nii ja jaa... Tööl käin ka."
ÕJ: "Ja mis tööd Sa seal siis teed?"
Mina:" Koristan..."
ÕJ: "Või nii, ühesõnaga teenid seal Eesti juhatajatega samasugust palka, jah?!"
Mina: "No ma ei tea, aga kindlasti tükimaad rohkem kui koristajad Eestis. Esiteks ilmselt sellepärast ka, et Soomes hinnatakse koristaja tööd tunduvalt kõrgemalt, kui siin. [...]"
ÕJ: "Jaaajah, aga öelge siis kähku palju te palka ka saate enne, kui meelest ära läheb, siis saame ära arvutada palju Sa siis meie farmatseutidest rohkem teenid."
Mina püüan naljale kaasa naerda ja olen niisama asjalik edasi...
ÕJ: "No palju Sa saad siis?:D"
Mina: "Tegelikult tahate ka teada?"
ÕJ: "Jaaaa, palju Sa kuus saad? Või Sul tunnipalk?
[...]
Teevad seal tundide pealt kiireid arvutusi ja leiavad, et üle tuhande krooni päev on ikka lust ja lillepidu.
ÕJ: "Kuna Sa siin meil nüüd peaaegu Eesti arstide palka teenid, siis oleme kadedusest rohelised ja küsime Sult raskemaid küsimusi... :D"
Mängin jälle rõõmsalt naljale kaasa...
ÕJ: "Ahjaa, olekski meelest läinud. Mis kooli Sa siis lõpetasid? Kuidas hinded olid?"
Mina: " Jõgeva gümnaasiumi. Neljad-viied, geograafia kolm" (PS! Ma siiamaani kahetsen, et ma nii loll olin ja juba tollal sellepeale ei mõelnud, et see läheb ju kõik lõputunnistusele. :().
Siis vaatasid arvutist palju mul keskmine on ja palju ma eesti keele testilt punkte sain ja muhelesid niisama.
ÕJ: "Mhmh, mhmh, meie poolt siis kõik. Jälgi siis SAISi, kuhu me peagi tulemused üles paneme.
Soovisime kõike head ja oligi kõik. Normaalne, jälle 600.- tühja. :D
Mõtlesin siis, et jalutan eelmisesse trollipeatusesse(sest nagunii olin peaaegu kahevahel), sest seal Rimi ka, lootuses saada tellitud suitse. Ja üllatus-üllatus, saingi. Poest väljudes sain muidugi aru, et pean tagasi Siili peatusesse kõndima, SEST mul polnud rohkem pileteid ja siin puudus putka.
No kohale jõudes meenus muidugi, et ma siiski ostsin juba enne kaks piletit, aga noh, ei ole hullu, kõndimine ongi kasulik. :D Ainult kuumus tahtis ära tappa, muud midagi. Meeldiv...äärmiselt meeldiv. :D
Esimese asjana jooksin Viru alla poodi. Vett, jäätist ja hambaniiti ostma. Siis käisin poest poodi ja sain isegi üht-teist endale, sest nii toredad allahindlused on, et kuku pikali, no. Vero modast ühed lühemad teksad ja ühe ilusa pusa ning Terranovast lühikese seeliku ja maika. Ja hetkel kahetsen, et Kaubamaja osakonnast üht T-särki ei ostnud, sest ma juba eelmine kord panin silma peale sellele.
Vahepeal käisin mäkis ja sõin ennast paksuks ja siis uurisin veel poodides ringi. Ühtesid teksasi tahtsin ka osta, mis olid no NII ilusad. Tõesõna! Kui nad VAID keskkohast poleks suured olnud. :( Olin siis niisama nukker ja hakkasin trammipeatuse poole liikuma.



PS! Siinkohal jätsin blogimise pooleli ja magasin tunnikese. Siis ärkasin vihma peale üles, pildistasin seda, siis sõime ja nüüd natuke aega tagasi vaatasime ja pildistasime meil aias jooksvaid kitsi. Kõikidest võin rõõmsalt pilte ka lisada ja siis edasi oma Tallinnas käigust rääkida.




Niisiis plaanisin endale R-kioskist sõidupiletit osta, aga huvitav-huvitav - VIIMSES kui putkas oli kas paus, avarii või "kaupade tellimine". Tere-tere! Pidin miljon meetrit linnas ringi kooserdama ja LAHTIST putkat otsima, mis siis, et ma ainult ÜHE peatuse edasi pidin sõitma. Aga ikkagi!
Tegin oma check-in'i ära ja läksin laevale. Püüdsin endale kohta saada, mis ilmselgelt õnnestus ka. Ilusate ilmadega on enamik inimesi tekil. :) Siis käisin vahepeal poes endale tuplat ostmas ja lugesin niisama raamatut. Magasin ka vahepeal, aga kaua ei julgenud, sest ma ärkasin iga natukese aja tagant hirmunult üles, sest mu suu oli lahti vajunud ning ilmselt inimesed kõndisid mööda ja naersid ogaraks end. :D Siis käisin uuesti poes endale ja ka Tõnnile veel tuplat ostmas ning otsustasin ka päevitusõli (sest minu ideaalpäevitusõli on Eestis! :/) ja kohvri Upcider purgisiidreid osta, mis on äärmiselt head ja mida on vahepeal hea kuuma ilmaga limpsida. :)
Helsingisse jõudes oli Tõnn ilusti vastas. Sõitsime koju ja mõtlesime teepeal ujumas ka käia, aga käterätikuid ei olnud ja me arvasime, et ei hakka siis ikka minema.
Koju jõudes sõime, vaatasime telekat ja olime niisama asjalikud.
Täna ärkasin 5.40 üles. Tere-tere! Täpselt nagu eelmisel nädalal millalgi. Jõhker paanika oli, tegin nii kiiresti, kui sain ja juba 6 läbi mõned minutid olingi töö juures (st, tegelikult ma peakski kuuest sinna minema, aga mulle ei meeldi siis rahmeldada. Siis ma lähekski hea meelega tund aega varem ja tuleks hiljem tund aega varem ära...).
Käisin vahepeal poes ka kaks korda ISOjäätist ostmas, mille ma esmaspäeval avastasin ja mis on maailmaparim. Ja ainult euro maksab ka! :D
12 ajal tulin juba koju ära sealt ja nagu nimme ei olnud enam seda ÕIGET päevitamise ilma. Just siis, kui ma endale õli ostsin. Siiamaani olin mingi nivea päevituskreemiga päevitanud, aga Tõnn ütles, et see ei võta päikestki peale...võta sa nüüd kinni. :D




Igatahes loodame, et suveilmad ikka jätkuvad. :)

pühapäev, 11. juuli 2010

Kõik vahepealne

ESITEKS ma olen nüüd praegu väga vihane, sest ma kirjutasin pool õhtut blogi postitust ja vajutades "publish post" tuli ette "Error" ja nii ta läks. Vapustav...lihtsalt kirjeldamatu !
Alustan siis rõõmsalt otsast peale ja loodan, et jõuan ikka jalgpalli ajaks ühele poole.
Eestisse sõit möödus kenasti. Võtsin takso, sest see tundus meeldivam, kui hakata mööda linna kooserdama ja transporti otsima.
Kärdi juures tudusin öö ära ja hommikul lahkusin, kui ta tööle läks, sest tal polnud rohkem võtmeid, et need mulle jätta. Ta küll arvas, et mul oleks targem kaheks tunniks kesklinna temaga sõita, et seal siis chillida, aga ma otsustasin seda siiski mitte teha, hirmus, et ma ei leiagi pärast koolimaja üles. Hakkasin siis kenasti enda joonistatud plaani järgi minema ja oh, üllatust, sinna oli max. 500 meetrist ning hiljem veel lähemalt vaadates selgus, et oleks ma majade vahelt tulnud, oleks saanud 250-ga. :D Istusin siis pargipingil ja helistasin empsule (oh, rõõmu, et Eestis ikka kõned normaalhinnaga on:D), vahepeal käisin mingis poes jalutamas ja endale müslibatooni ostmas.
10 ajal läksin koolimajja sisse, vaatasin pilte ja istusin niisama. Eestlase jaoks on sinna testile sõitmine küll üks suur raha ja aja raiskamine. Ülesanded olid stiilis "Järgmisel nädalal me...maale." Vastusevariandid lünka: A) sõidaksime, B) sõitsime, C) sõidan, D) sõidame. Naeruväärne! Ma saan täiesti aru ka selle testi vajalikkusest - venelasi on nii palju, keda see kool huvitab, aga no saaks ju kuidagi valikuliselt lasta seda testi teha.
Pärast testi tegin SEBi tudengikaardi seal samas ära, mis mulle pähe määriti ja muljetasin emme-issiga telefonitsi.
Siis sõitsin nr. 3 trolliga kesklinna, käisin poodides ja leidsin endale ainult ühe terranova pluusikese, aga no ei ole hullu. Mäkis käisin ka, end suureks söömas, siis käisin veel korra virus, ostsin jätsi, mille sõin rahulikult pargipingil istudes ära, et siis endale sõidupileteid osta ja trammiga linnahalli juurde sõita. Jalutasin siis sadamasse, tegin ära check-in'i ja ei pidanudki kaua ootama, kui hakati laevale laskma. Algul magasin, kuni laev seisis ja hiljem lugesin raamatut ja käisin poes endale kummikomme ja lahedaid prille ostmas.
Poole üheksaks oli Tõnn mul ilusti laeva vastas ka. :) Sõitsime siis koju ja kaua ei olnudki enam üleval, sest keegi pidi järgmine päev tööle minema. St mina!
Ärkasin 5:15 üles, et golfikeskusesse minna. N-ö. Annet asendama. Ja no ebanormaalne, mis tolm ja praht seal saunas maas oli. Suisa kolm kühvlitäit. Jah-jah-ja WC-potid olid ka Anne sõnul üks päev (kui pidi tervisekeskusesse õpetama mind tulema) NII tolmused ja mustad olnud. Huvitav, miks ta neid puhtaks polnud siis teinud. Imetles neid see kaks tundi või? Koristamisega peaks ikka natukenegi kohusetunnet kaasnema, mitte asju üle sellesamuse tegema. Aga no, mis ütleja mina olen.
Koju jõudsin üheksa paiku. Pugesin ühele unekotile kaissu ja tudusime kuni kella 12-ni. Siis sõime hommikust ja mina läksin välja päevitama. Vahepeal vaatasin "Supermodellide" kordust ja no lebotasin niisama...
Õhtu poole sõime ja otsustasime ujuma minna. Tegime (mina tema süles, jalgadega ümber keskkoha kinni hoides) vee all kukerpalle ja suplesime niisama.
Koju naastes panin soojalt riidesse, sest päris jahe hakkas pärast ujumist ning sättisime end mõnusalt teleka ette jalgpalli vaatama. :)
Pärast seda pidime kähku tuttu minema.
Täna ärkasin samal ajal ja sõitsime jälle golfikeskusesse. Ja huvitav MIKS küll oli prahti kokku heal juhul pool kühvlitäit, kui inimesi oli VÄHEMALT neli korda rohkem saunas käinud, kui seda enne esimest koristust (käterätikute kasutuse ja istumisaluste järgi otsustades;))?! No see selleks. Kiiremini sain valmis ka natukene, aga koju jõudsin ikka enam-vähem samal ajal, kümme-kakskümmend minutit siia-sinna.
Tudusime veel poole lõunani, siis päevitasin, kuni Tõnn enda asju asjatas ning pärast seda otsustasime minna ühte maailma lahedamasse kohta ujuma. Kalju peale, kus saab päevitada ja hüpata. Algul ma küll ei julgenud hüpata, sest kartsin, et seal vee all on siiski mingid kivid või kaljunukid, aga hiljem hüpates ja supeldes pidin siiski veenduma, et Tõnnil oli õigus. :) Üldse oli kogu see järv ja kivid ja klaar vesi ja kõik-kõik NII mõnus! Panin lõppu pilte ka sellest paigakesest. :)
Mingi aeg tulime ära sealt, käisime veel Kirkkonummis kaubanduskeskuses ka, sest ma tahtsin endale põseroosat osta. Pitsat ja juua ostsime ka. :) Ühte roosa-valge triibulist adidase pusa ja roosade lilledega spordikotti tahtsin ka osta, aga Tõnn arvas, et me võiks millalgi kusagile suuremasse kohta veel shoppama minna, niiet jäid asjad esialgu ostmata.
Koju jõudes pidime veel kaks korda poes käime - et kõigepealt kiirliimi osta ja siis toidukaupa ja grilliasju.
Siis sõime ja nüüd olen terve õhtu selle nõmeda bloggeriga jamanud.
Pool jalkat ka juba nägemata nüüd ! :D
Minu "Päikest!" on nüüd nii sajaprotsendiliselt tõeks saanud, et nüüd tuleks mitte päikesega üle pingutada. :)























kolmapäev, 7. juuli 2010

Suvisuvisuvi...

Viimasest kirjutamisest on möödas mõned päevad ja ma olen tööl käinud ning pärast tööd maganud või tegelenud millegi muuga. Sellepärast pole ka leidnud aega kirjutada.
Ega mul praegugi eriti aega pole. Pean ilmselt tunni aja pärast Helisingisse laevale hakkama sõitma, sest mul homme tervishoiu kõrgkoolis eesti keele test. Tallinnasse jõuan pool 11. Siis võtan keerutan mööda linna või võtan takso ja sõidan Sõpruse pst-le Kärdi juurde öömajale. :P
Pean veel enne Annele tervisekeskuse võtme ka viima, kui ta mind seal homme asendab.
Homsest teadaolevalt siis nii palju, et 11-ks tuleb testil olla ja õnneks asub koolimaja seal SAMAS - kõigest kaks pisikest kõrvaltänavat vaja läbida.
Siis shoppan või chillin niisama ning kell viis toob mind laev tagasi Soomemaale. :)
Sellega tõmban siis enda sisuka blogipostituse kokku ja soovin ilusaid ilmasid!

pühapäev, 4. juuli 2010

Rand, vesi, päike, pidu

Sõit Soome kulges eespool kirjeldatult. Rongis ei pidanud ka üksi olema, sest Jessica sõitis Tallinnasse, et seal sugulastega kokku saada. Muidugi eriti blond kilt tuli ka perroonil temalt. Nimelt, kui olin maininud, et lähen Soome, siis küsis ta targalt, et kas Tallinna kaudu või. :D
Igatahes sisustasin sõite raamatu lugemisega ja jõudsingi lõpuks Soome. :) Tõnn tuli vastu, kinkis lilli ja puha.
Siis sõitsime siia. Pikutasime ja vaatasime niisama telerit.
Laupäeval ärkasime enne 12 üles. Sõime kiirelt ja läksime randa. PS! See on maailmailus järveke, täpelt nagu filmides, selline metsa sees, lohus, selge ja puhas vesi ning väike purre. Ühe külje peal laiuvad kaljud, sellised lauged, mille peal saab päevitada ja puha. :) Ja MEELETU rahvas. :D Päevitasime ja käisime ujumas vaheldumisi mõned tunnid ning pärast seda otsustasime linna minna, Mäkki ja siis niisama poodidesse. Tegelt ka, siin Prismas ja Citymarketis on suurem valik kui kõikides Eesti väikelinnade poodides kokku, ma julgen arvata. :D Seal kulus ka mitu tundi ning lõpuks põrkasime veel Hurmi ja Jaaniga ka poes kokku.
Tulime koju, lõikusime Hurmiga salatimaterjali ning asjatasime niisama. Mingi hetk tulid külalised (Jaani sünnipäeva pidamine oli), grillisime, sõime, jõime kokse ja nii see õhtu möödus. Lõpuks tundus juba piisav olevat ning otsustasin tuttu ära tulla. Tõnn läks veel välja tagasi ja olid Jaaniga kella viieni üleval.
Täna ärkasin juba 9 ajal üles, siis korra jäin veel magama, aga ülejäänud aja passisin niisama ja piilusin ruloo vahelt päiksepaistelisse õue.
12 ajal ärkasin siis lõpuks üles, kavatsusega minna välja päevitama, sest Tõnn arvas, et tema ei suuda rannas lesida tänu eilsele peokesele. Ja nemad läksid üldse Meelise ja Anduga kalale.
Ma ei pidanudki aias kuigi kaua lesima, kui Jaan ja Hurmi mind endaga randa kutsusid. Läksime sinna samma, kus me eelmine päev Tõnniga olime käinud, ainult et lesisime selle kalju peal, millest ma eelnevalt juba rääkisin. Vesi oli ka soojem, päike kuumem ning tänu taevale raamat ka kaasas.
Kella poole kuue ajal hakkasime sealt ära tulema. Käisime poest läbi ja tulime koju. Koorisime kartuleid ja pikutasin niisama Tõnniga. Siis sõime ja nii see aeg on läinud.
Nüüd vaatame siin telerit ja peaks endale mingit tegevust otsima ning peagi magama minema, sest hommikul tarvis varakult üles tõusta.
Päikest!

reede, 2. juuli 2010

AINULT poole üheksani veel!

Ja siis olen Soomes, Tõnni juures. Ja muu polegi oluline. :)
Eelmistest päevadest ei oskagi midagi erilist muljetada. Päevitasin ja rohisin ja tegin kõike muud tavapärast... Nagu näiteks Mahjongi mängimine jms. :D
Täna panin endale juba poole üheksaks kella tirisema, aga näe, ärkasin veel varemgi. :D Kotid pakkisin ka juba ära ja kell saab alles kümme.
Nüüd söön ja joon teed ja mõtlen veel, mida võtta - mida jätta. Imelik küll! Siis kui ma nüüd Eestis olin, polnud mul MITTE MIDAGI selga panna, sest kõik riided ja viimnegi kui asi oli Soomes (sest ma ei plaaninnud nii kauaks jääda Eestisse), aga nüüd tagasiminnes uut spordikotti kaasa haarates on see ikka pilgeni täis. Aga no need kõik pikad asjad enamjaolt. Ja TÄNU taevale, et täna on selline pilvisem ja jahedam ilm, et ma saan oma need samad talveriided selga panna, millega ma tulin, sest no ausõna, normaalseid lühikesi riideid mul enam SIIN ei leidu.
12 ajal lähen issi töö juurest läbi, siis ta viskab mu linna ja jätab auto enda kätte. Siis lähen ilmselt Tõnni ema juurde, käin poes, saan Erkilt boonuskupongi, millega saan 450 krooni asemel 94 krooniga Soome. ;) Aa, ja Nelega pean ka kokku saama, sest tema võttis koolist minu lõpupildid ka ära.
Kahe ajal sõidan Tallinnasse, siis hüppan trammile ja sõidan Linnahalli juurde ning siis olen loodetavasti täpselt õigeks ajaks sadamas.

Bye! :)