pühapäev, 29. mai 2011

Vahepealset

Tuuletaskuid tegin nagu lubasin, aga pildid jäin kaamerasse ja Sadalasse.
Midagi konkreetset ei mäleta, mida teinud olen. Niisama kokanud ja lebotanud ilmselt.
Reedel läks hommikul minu juurest ära - kooli ja nüüd on järgneva pool sajandit seal, kuni eksamid läbi saavad.
Õhtul tahtsin linna minna Getter Jaanile näppu viskama, aga kahtlane ilm tundus ja otsustasin mitte minna.
Laupäeval ärkasin issi kõne peale, kes palus mul Ivo juurde tuppa muukida (olgu-olgu peidukast võtme võtta õigemini) ja sealt elektripliidi kaasa võtta ning Kädi linna tuua, kes pool hommikut ulgus, et issi ta maha jättis. Aga ta tahtis jooksma minna sinna linnapäevadele.
Vahepeal sõitsin koju tagasi, tegin rediseomlette, siis sõime emmega, panime end valmis ja läksime uuesti linna. Käisime laada risti ja põiki läbi, kust ma endale juba lahedad retuusid sain. Ja veel ilusama kleidi, millest mul kahjuks pilti pole näidata.
Pärast seda vaatasime raudteel mingit võistlust, sõime Naabrionu juures ja siis tulime koju ära. Hakkasin kohe küpsetama, sest olin ostnud endale poest igasugu jahusid, seemneid ja asju. :) Missest, et neist veel ühtegi käiku ei läinud.
Siis tulid meile vahepeal külalised - Oss, Marek ja Põnn. Viimane küll magas enamik ajast autos, aga ikkagi. :D Teised puhastasid kalu ja panid neid soola.
Hiljem käisime saunas ja sai rummigi veidi joodud jalka kõrvale. :D
Vahepeal tegin Kädist pilti tema uue salguga, mille ta jooksmisel osalejate hulgas välja loositi.
Täna ärkasin 10 paiku üles. Sõime ja siis ma hakkasin lehttaignast kaneeliküpsiseid tegema. :)

Pärast nende valmimist ootasid min veel hiljuti ostetud piparkoogid, et ma neist mingisuguse magustoidu teeks. Tuli siis kihiline piparkoogi-moosi-kodujuustu/vahukoore magustoit, mis jäi külmkappi mind ja homset ootama.

2 ajal kupatasin end Ossi ja Põnniga Jõksu. Enne veel viisin Mareki koos ta autoga Maarja maale ja sealt otse linna siis.


Ühikasse jõudes mõtlesin kiirelt linnas ära käia teadmisega, et ma lähen oma voutšeri eest pitsat sööma, aga ma pidin pettuma ja tõdema, et need halvamaigulised kommentaarid selle kohta, kuidas seal kogu aeg pool päeva ootama peab või on neil komponendid otsas ja jääd täitsa ilma, vastavad tõele. Ütlesid, et tule homme tagasi. Tere-tere! Ja selle teadmise pärast pidin bussipileteid ostma ja raha raiskama.

Igatahes nüüd peaks pudelid ära viima ja asju hakkama otsast pakkima, sest homme kolin ühikast välja.


Ja see blogspot ajab mind viimasel ajal niiiiii närvi oma tühjade ridadega, mida ta igale poole topib.

neljapäev, 26. mai 2011

Paanikat ka!

Tegin endale küüsi nagu lubatud:Teisipäeval otsustasime hoopis Tõnniga mõlemad koju tulla. See tähendas seda, et mina sõitsin bussiga Türile ja Tõnn korjas mu sealt Pärnust tulles peale. Tore! :)


Sõitsime tema juurde ja jäime ööseks sinna. Hommikul sõime hommikust ja käisime linnas asju ajamas - Tõnn tahtis õlivahetust autole teha, aga otsustas ümber siis, kui Jaan oli loa andnud veel selle vana õliga sõita. Siis käisime kaupsis, ma ostsin emmele vihiku ja endale kehakreemi ja näovee.

Siis läks Tõnn kalale ja mul oli väike paanika seoses sellega, et Sari mulle sõnumi saatis, et tal mind põhimõtteliselt KOHE Soome vaja. Andsin nõusoleku esmaspäevaseks tulekuks, aga siis hiljem üks eestlane Janar helistas mulle, et nad said seal midagi paika ja piisab, kui ma 7. tulen. Algselt pidin alles 19-dast tööle minema. :P Aga mulle sobib - üks kord Eestis käia pole sugugi hull. Aga kui ma olekskingi 31-st tööle läinud, siis oleks pidanud veel kuuendal eksamile tulema + seal ka õppima, niiet see oleks natuke kehvavõitu olnud.

Vahepeal sõitsin Tõnni autoga üksi koju ja paanintsesin seal edasi, enne kui sain selle Janaripoolse parema uudise osaliseks.

Siis käisin väljas endale taimi korjamas, panin pressi alla neid, vaatasin natuke botaanikat, sõin, tegin kohupiimakreemi, mida kiselliga süüa ja lõpuks sõitsin Tõnnilegi kalale järgi. Nii armas - korjas mulle teeservast meelespäid. :)

Kümne ajal käisime veel jooksmaski Tõnniga ning pärast tegin kõhtu ja selgagi peale. Siis pesu, kreemid ja tuttu.

Täna ärkasime poole 12 ajal üles. Käisin poes, sõime hommikust ja ülejäänud aja olen ikka jumala tühja pannud. :D

Peaks tuuletaskuid millalgi tegema - ilge isu on! :)

esmaspäev, 23. mai 2011

Lõppenud koolinädal

Pühapäeval ärkasime alles poole kaheteist ajal üles. Vorpisin endale kiirelt mõned pannkoogid, mida jäätisega maiustada ja Tõnn sõi omale meelepärast lasanjet. :D
Siis vedasime end välja, et päevitada ja õppida - mina oma inglise keele esitlust ja Tõnn strateegilise juhtimise eksamiks.

Pahur poiss, kes polnud veel OFFi peale lasknud:


Sodis mulle kulmupliiatsiga armsa südame :)

Pärast käisime emmega poes ja me tegin rabarberi-rullbiskviiti.



Siis hakkisime kartulisalati asjad kokku ja no küll oli hea! Aga no kartulisalat on alati hea. :)
Pärast söömist ja niisama lebotamist käisime saunas, siis sõime rullbiskviiti ja lõpuks sõitsime linna ära.


Eile ja täna on olnud tavapärased koolipäevad ja nüüd on täiesti kõik igasuguste koolitöödega. Ainult botaanika eksam veel. Eile esitasin oma inglise keele artikli ja pärast kooli kirjutasin eesti teaduskeele referaadi valmis. Ja nüüd ongi suvi! Põhimõtteliselt... :D

Saaks rongile ka minna viie ajal, aga see jõuab nii ebasobival ajal linna, et ühtegi bussi enam ei lähe ja ma ei taha, et emme-issi ka mulle peaks järele sõitma. Tõnn on ka kuni reedeni Pärnus ja teeb (ning õpib) oma eksameid. Seega jään vist siia. Tahaks rullatama minna, aga ma avastasin eile linnas pitsat söömas käies, et mul vist ID-pilet enam AMMU-ilma ei kehti, aga Piristale pean siit mitme asjaga sõitma, niiet ei teagi, kas tasub ära. Samuti pole mul väikest nööridega seljakotti kaasa, kuhu rullid (ja sõites botased) sisse panna, niiet VÄGA keeruline juhtum. VB lähen siis hoopis jooksma või ajan siin nendel väiksematel tänavatel rullatamisega asja ära.

Küüsi peaks ka enne värvima - juba sajandeid pole lakki peale neile saanud. Kogu aeg on siiamaani (siin) nii kiire-kiire olnud(, sest mul kõik küünelakid ja kleepsud ja muud vidinad siin).


Päikest!

pühapäev, 22. mai 2011

Mõnus

Ei oleks pidanud ennast millegagi "lohutama" hakkama. Nende poole vähemate puudega läks siiski eile sama kaua, sest ketid olid liiga nürid ja issi oli ka Türi lillelaadale läinud ja meid üksi jätnud. Muidugi alles lõpus, kui meil oli 20 puud veel teha, konsulteerisin telefonitsi issiga ja ta ütles, et ma oleks võinud need Reinule viia ja ta oleks masinaga kohe ära teritanud. Masendav! :D
Pärast seda käisime pesus, puhkasime ja Tõnn hakkas oma auto kallal jändama.
Tegin õhtusöögiks Pasta Bolognese'i. Õõõõõõh, kui hea see on!
Hiljem veel biskviitkattega rabarberi-plaadikookigi ja kondentspiima. :)

Täna ärkasin kõigepealt kell kuus üles, sest üks kärbes arvas, et on normaalne mind segada. Õõh, nad nagu meelega teevad seda. Sellepärast peab minu tuba alati täiesti kärbsevaba olema.
Kui olin otsinud endale pool tundi head asendit, mil ta mind kätte ei saaks, otsustasin ta lõpuks maha lüüa. Selleks kõlbas väga hästi Tõnni ühiskonna eksamivihik, mille ma talle nüüd "tagastasin" ja mis mu voodi kõrval vedeleb. :D
Igatahes sain lõpuks edasi magada. Umbes kella kümneni. Siis tegin õele patse, kes oli maakonna laulupeole minemas, sõime hommikust ja olime niisama asjalikud.
Isegi muru niitsin natuke aias, jäätist tegin ja oma inka artikli sõnad sain lõpuks ometi kõik tõlgitud. Nüüd VAID poole lk jagu juttu pähe õppida ja voila!
Õhtu poole otsustasin vale-lasanjet teha. See tähendab eilsest järelejäänud spagettidest ja uuest suvalistest asjadest kokkukeeratud kastmega. Normaalne oli, arvestades seda, et ma pole kohe ÜLDSE mitte suur lasanje sõber. Õigemini ma ei söögi seda üldjuhul. Teistele maitses väga. Tõnn ütles suisa, et parem kui Bolognese. Kuidas ikka maitsemeeled võivad erineda!
Pärast seda käisin rabarbereid korjamas, mis on ikka tohutult hindamatud hetkel - suus-

sulavad koogid. Mmm! No möödaminnes tegin mõne pildi veel.

Siis asusin kooki küpsetama. Tänaseks oli mõeldud KÕIGE tavalisem rabarberikook, mida saaks siis mu vastvalminud jäätisega serveerida.

Nüüd vaatasime "Pulmakütte" ja olekski tagumine aeg magama minna.

neljapäev, 19. mai 2011

Kuu aega veel!

Täpselt kuu aja pärast peaks olema minu esimene tööpäev. Ei jõua ära oodata! :)

Eile ärkasime 10 paiku üles, sõime hommikust ja mõlgutasime niisama mõtteid. Mingi aeg käisin kiirelt ARKis ära ja sain oma uued juhiload kätte. Pilt on päris masendav, aga õnneks PIISAVALT hele, et seal üldse midagi (näiteks hämaras) näha. :D
Siis käisime Tõnni maal, viisime sinna mingid taimed ta vanaemale ja Tõnn pesi ja puhastas auto ära.
Linna jõudes veel lebotasime ja mõtlesime, kas siis minna Tartusse autot chippima või mitte. Lõpuks siiski otsustasime minna. Tee peal tegime veel mõned pildid ja siis Tartusse kuskile Aardla tänavale.



Kui chip oli külge pandud, siis proovisime ja nuputasime seal ja lõpuks see tüüp ise ka proovis sõita ja sai aru, et midagi peab valesti olema. Võttis oma läpaka välja, mis otsis veakoodi üles ja tuli välja, et auto turboklapp on läbi. Vahetas selle ka ära ja nüüd on ikka JÕHKER püss meil. Gaasi andes on ikka automaatselt toolis kinni ka. :D
Lõpuks sai see asi tehtud ja ma pidin juba ära nälgima selle aja peale. Võtsime siis Sirusest mõnusad maxiburksid ja elu oli jälle hea.
Pärast jalutasime veel natuke Tartus, ostsime jätsi ja lõpuks hakkasime kojugi sõitma.
Linnas muljetasin veel Tõnni emaga, kes ütles, et oli käinud mingi selgeltnägija-tüüpi inimese juures. Ja kuigi ma VÄGA selliseid asju ei usu, eriti sellepärast, et ma olevat ära neetud, siis sellegipoolest rääkis ta selliseid asju (mida too oli rääkinud), et mul jäi suu lahti. Selliseid asju, mida ei anna niisama lihtsalt ikka inimese kohta "välja mõelda". Loodame siiski, et kõik jäävad terveks ning tolle kaardid ja pendlikesed eksisid minu puhul. :D
Siis käisime Tõnniga jooksmas ning lõpuks saime minu juurdegi tuldud. Lebotasime ja vaatasime netist "Kälimehi" ning nii see magamamineku aeg saabuski.

Täna ärkasime juba 10 paiku üles, sõime ja hakkasime väljas puuriite lühemaks saagima ja kuuri alla loopima. ST need riidad on vana puupliidi mõõdu järgi tehtud, aga uude ei lähe enam nii pikad.
Algul tegin Tõnnile pärja, et ta nii vihane poleks, et sael kett maha ei tulnud.
Lõpuks saime uue keti peale ja töö võis alata.


Ma polegi vist nii kaua järjest tööd teinud, kui täna päeval. :D Kõigest kolm riita on tegelikult ja mitte ka kuigi pikad, aga no lihtsalt ei lähe kiiremini. Vahepeal kolme ajal käisime ainult korra toas söömas ja siis lõpetasime alles 7 ajal.
Homseks jäi ka veel natukene. Aga ma lohutan ennast sellega, et kõvasti vähem jäi veel, kui me täna üldse kokku tegime.

:)

teisipäev, 17. mai 2011

Ometi!



Lõpuks saabus kätte aeg, mil ma olen selleks nädalaks oma töödega ühel pool. Ma mõtlesin, et need tulevad küll nii kirved, et nendeks ma küll õpitud ei saa... Aga elasin üle, näe!
Laupäev oli üsna tegus päev. Ärkasime, sõime ja siis läksime Tõnniga Maarja maale maasikataimi meile korjama. Korjasime seal tunnike-kaks ja siis koju tagasi.
Tegime emmega süüa värskekapsahautist, mis oli NII hea. Kui aus olla, on see üks mu lemmiksöökidest ilmselt.Mingi aeg tuli issi vanaisa juures tagasi ja oli Ainigi kaasa võtnud, aga nad asjatasid väljas terve õhtu.
Pärast kütsime sauna, ma tegin maailma head mandlilaastudega tosca-rabarberi kooki, käisime saunas, koogitasime ja nii see õhtu saabuski. Ja ikka veel polnud ma selleks ajaks võtnud ennast kätte ja õppima asunud, sest no Eurovisioon hakkas ja puha. Iseenesest olid päris head laulud kõik. St. tasemelt olid minu jaoks kõik üsna-üsna sama pulga peal. Raske oleks olnud sealt kedagi eristada. Eesti laulu kohta ma ei oska midagi kommenteerida, sest mina pole tast kunagi NII vaimustuses olnud nagu näiteks Marko Reikop sellest tundus olema ("Jaaaaa, Rootsi paneb 12 punkti nüüd.......to Estoniaaaaa! :D" jne). Aga tore muidugi, et finaaligi sai, muidu ei oleks ma ilmselgelt seda üldse vaadanudki. :D
Pühapäeval ärkasin 10 paiku üles, saatsin Kädi poodi ja hakkasin sooja suitsukala pätsi tegema, sest issi oli eelmine päev kala suitsetanud ning siis on see juba kohustuslik hommikusöök. Vahepeal käis emme kiirelt kuskil esinemas ja tagasitulles saime sööma asuda.
Pärast seda läksime aeda maasikaid istutama. Ma nokkisin puhtaks neid taimi, emme istutas ja Kädi tegi auke kile sisse ja lõpus kastis. Koostöö missugune! :D
Enne kahte põrutasime kiirelt Tõnniga (ja Ainiga, kes Põtsamaale temaga sai) linna, ma jäin sinna õppima ja tema läks kooli edasi.
Vahepeal sõin ja seitsme paiku läksin rongi peale. Ühikas püüdsin veel õppida, aga kõik oli kuidagi segane ja ma polnud üldse endas kindel.
Õnneks oli esmaspäeval see tund alles poole kahe ajal, niiet terve päev (sh. ühe botaanika tunni ajal) sai veel õppida. Lõpuks tundus juba asi ilmet võtvat. Ja mul oli kõik lõpu osa nii selge. Igasugu faktid ja puha, aga neid ei küsitudki. Hoopis haigused olid loetletud ja küsitud, milline mikroorganism seda põhjustab. Uhh, bingot! Aga tulemus oli sellegipoolest hea!
Koju jõudes lebotasin, käisin poes, tegin endale tatraputru ja siis muudkui uimerdasin ja uimerdasin. Ausõna, ma püüdsin kõigest väest õppida, aga no ei tulnud välja. Absoluutselt! :/
Lõpuks oli kell juba peaaegu kümme ja mul juba jõhker paanika. Siis läksime Kerttuga alla arvutiklassi õppima. Tegime konspekti ja ega rohkem targemaks ei saanudki, aga no eks see konspekti tegemine vähemalt aitas mul täna teooria küsimustele vastata, mis polnudki teab-mis õudsed. Lõpuks saime ülesandedki seal mitmepeale lahendatud. :) Niiet kõige hullemingi ei läinud ilmselt.
PS! Põrsas maksis mulle eile lõpuks ometi mu pesu kinni. Varsti oleks vist muidu uue skandaaliga pidanud hirmutama hakkama. :D
Igatahes tulin nüüd vahepeal ühikasse, kuna üks tund on vahelt vaba. Söön ja pakin endale IGAKS juhuks koti kokku. Äkki saan poolte loengute pealt rongile minna. Kui ei, siis pean veel ühe öö siin olema, kui Tõnn seevastu on juba kodus. :/

reede, 13. mai 2011

Proovime uuesti

Hakkan siis otsast peale kirjutama, sest nagu näha siis see nõme blogspot ei avaldanud mu postitust, mida ma eile hoole ja armastusega kirjutasin. :D
Esmaspäeval ei jõudnudki jalgarattaga sõitma, kuid selle eest käisin teisipäeval ühte ringikest sõitmas ja kolmapäeval sõitsin suisa Jõgevale, sest Tõnn tuli koju. :)
Muidu olen palju päevitanud ja niisama asjalik olnud. Kookigi tegin üks päev. Tegelt see pidi tulema iirisekattega, aga NO MUL EI tulnud see kate kohe KUIDAGI välja. KOlm korda proovisin. Esimene kord sain päris kukekommi sarnast iirisekommi ja teistel kordadel mingit suhkru-või pudi, mille ma koogile raputasin ja oli ka hea. Isegi VÄGA! :)
Eile olin Tõnni juures ka asjalik ja pesin kõik aknad nii seest kui väljast poolt puhtaks.
Täna käisime surnuaial Tõnni ema ja vanaemaga ning siis tulime lõunal minu juurde ära. Tegin tainast - juustupikukest, emmega süüa ja pesin nõusid hoolega.
Nüüd õhtul käisime Pedja ääres. Tõnn püüdis kala, ma korjasin lilli - niisama ja 2 tükki(see tähendab koos juure ja kogu kupatusega) oma herbaariumi tarvis (ülase ja varsakabja).
Viimane aeg oleks õppima hakata - esmaspäeval arvestus ja teisipäeval suur lõpukontrolltöö. Masendav! :/

esmaspäev, 9. mai 2011

Esimene päev!

Olen täna hoolega dieedist kinni pidanud ja kaalun juba 53 kg.






















Nali!
Päris suudangi dieeditada. Tõnn ka ütles, et ma ei piinaks ennast ilma asjata. Päris arukas soovitus! Pealegi polnud siin poodides lehtsalatit ja üldse oli veel külmkapis imehead küpsisetorti, niiet dieedipidamised jäävad kuskile kaugesse tulevikku. :D
Päevitasin hoopis selle asemel peaaegu terve päeva. Samuti printisin oma inglise keele artikli välja, mille pidi läbi töötama ja jooned alla tõmbama sõnadele/fraasidele, mida ei tea. Sellegi tegin veel ära. Nüüd on veel need tõlkida, mingi kokkuvõte kirjutada ja see ükskord klassis ette kanda.
Kuueks läksime empsu ja õega koolimajja - seal oli emadepäeva konsert. Tantsud vaadatud, luuletused, laulud, mudilaskoori laulupeo kava kuulatud, käisime veel väikses majas käsitöö näituski kaemas ning siis sai lõpuks koju tulla ja süüa.
Nüüd vegeteerin siin suure uimasuse käes ja ei suuda ära otsustada, mida teha. Tegelikult oli algne plaan minna rattaga sõitma, aga hetkel viskaks küll parema meelega pikali ja lihtsalt MAGAKS.

pühapäev, 8. mai 2011

Emadepäev

Laupäeval oli hästi tegus päev! Hommikul (ST ~12 ajal) panime kiirelt kartuli maha, millega läks maksimaalselt kolmveerand tundi ja siis hakkasime pigem juba lõunat sööma. Issi oli kanakoivad valmis teinud ja ma tegin kiirelt salatit.
Pärast seda käisin poes ja hakkasin järjest kokkama. Alustuseks hakkasin tegema torti, mis oli mõeldud vanaemale viimiseks, kuna selleks oli vaja teha kolm kihti ja kõik pidid želatiiniga järjest ära tarduma. Esimeseks kihiks oli kohupiima-munakollase-või-suhkru segu, teiseks munavalge vaht suhkru ja kakaoga ning viimaseks kirsikompott. Kook ise nägi välja siis selline: Mingi aeg läks emme tööle ja siis sai asuda tema tordi kallale, milleks oli mitmeid kordi juba tehtud küpsise-halvaa tort, mis on no üks parimaid torte üldse. Ilma igasuguste liialdusteta! Ja veel - kui lihtsalt valmiv! Hiljem tuli emme töölt tagasi (ning Tõnngi kalalt) ja me hakkasime süüa vaaritama. Emme teha jäi kartulipuder ja ma tegin kotlette ja salatit. :)
9 paiku tegin veel selle kevade esimese rabarberikoogi, millest küll kahjuks pilti ei teinud, aga võibolla aitab kujutluspilti luua Tosca-kate, millega see kook kaetud oli. :)
11 ajal jäime juba magama.

Hommikul ärkasime peale üheksat üles, kui emme tolmuimejaga koristama hakkas. :D Andsime talle siis tordi, lilled ja panni ning siis kobis Tõnn magama tagasi. Me ei hakanud söömisega aega raiskama, sättisime end valmis ja läksime vanaema juurde.
Jõime kohvi, sõime võileipse ja torte. Siis läksime välja jalutama.

Degor (nagu tavaliselt) kassikesi trepi alt luuramas:

Korjasime mulle herbaariumi tarvis mõned õitvad taimed. Ülejäänud lubas vanaema ise korjata, sest ma olen ju suvel Soomes ja sealt pole eriti taibukas korjata, kuna eesti "Taimede välimäärajast" ei pruugi ma noid taimi leida.

Siis tegime endist ka pilte:

Nägime naabrikoera:

Käisime tiigikese ääres:

Siis tulime hoovile, kiskusime riidest lahti ja hakkasime päevitama. Vahepeal leidis Degor puu ääres peesitavad kiisud üles ja tuuseldas nad kõik mööda puid laiali. Siis käis kasside päästeoperatsioon(ST nende puu otsast alla kutsumine) ning pärast päevitasid koos meiega, kuniks Degor toas koos süüa vaaritava vanaemaga oli.

Kriimu:

Lilly:

Mihkel:

Siis sõime makarone superhea Mehhiko oakastmega ning soovi korral sai veel tortigi. :D

Viie paiku hakkasime koju tulema. Olime emmega asjalikud ja panime veel mõningad seemned maha ning siis tulin ma tuppa ära, et koos Tõnniga ta emale ja vanaemale kooki küpsetada. ST Tõnn tõi rabarberid ja puhastas need ära ning ma tegin kõik ülejäänu. :D Peale tegin veel mõnusa(kuid mitte liialt magusa) šokolaadikreemi. Ja no Tõnn kiitis! Ise ma maitsta ei saanud, sest ei läinud linna. Nagunii ma tuleval nädalal Tallinnasse ei lähe. Kahe keele tunni pärast, mis on ka nii eri päevadel(E-l ja K-l), ma vist küll oma raha raiskama ei hakka.
Parem teen kodus midagi asjalikku.

Näiteks hakkan vist homsest 13 päeva dieeti pidama. Mõõtude poolest poleks mul küll vaja dieeditada, aga ma olen nii muskulaarne ning seetõttu kaalun nii ilmatu:D palju, aga eks näha ole, mis sest saab. Siis pean kokkamisele ja küpsetamisele ka pausi sisse tegema, mis on juba raskem ettevõtmine. :P

reede, 6. mai 2011

Kodu

Kolmapäeval ärkasin 7 paiku üles - pakkisin asju, sõin ja olin niisama asjalik. Poole üheksaks lippasin eesti keelde, kus oli totaalne uimasus, sest väljas oli jõhkralt madal rõhkkond ja üldse vihma sadas ja kõik oli nii sünge. Teine loeng oli botaanika praks, kus määrasime järjekordselt taimi, mis on nii lahe! Lõpuks kiire (ja VIIMANE!) analüütilise keemia labor tiitrimiste ja muu seesugusega. Seal otse trollile ja rongile, et koju sõita.
Jõgeale jõudes võtsin kiirelt raha välja, istusin veerand tunnikest bussijaamas ja siis sõitsin Kantkülla, kus mul isa juba kenasti vastas oli. :)
Kodus sõin ja uurisin netis ringi. Kuni kella poole kümneni, mis tundus paras aeg magama jääda.
Hommikul ärkasin poole 10 ajal üles. Sõin jogurtit müsliga ja vaatasin "Oprahi show"-d, kus oli külaliseks kunagine näitleja Mackenzie Phillips, kes rääkis avameelselt oma raamatust ja seksuaalsuhtest kadunud isaga. Lihtsalt masendav!
Siis neti-ringid ning sain kasulikki oldud. Esiteks panin Kädi tuppa kardinad üles ja teiseks istutasin lehtsalati taimed kasvuhoonesse. Mmm, kuidas tahaks juba!
Üksiti väljas olles korjasin endale peotäie naate, millest valmis ideaalne omlett koos riivjuustu ja tomativiiludega.
Ja see oli NII hea, et 5 minutiga oli söök otsas. :)
Pärast seda võtsin veel mitu tundi hoogu, uurisin netis ringi ja lõpuks sain rattaga Jõgevale sõita, sest Tõnn pidi tulema ja ma tahtsin talle üllatust valmistada, mis siis, et ta oleks mulle nagunii Sadalasse järgi tulnud, aga ikkagi - nüüd sain trenni ka teha.
Kuna teda polnud veel jõudnud linna, siis ootasin kõigepealt teda - lugesin ajalehti ja vaatasin poole silmaga telerit.
Lõpuks ta tuli, siis sõime ja ta läks peagi jalkat mängima. Erki kasutas minu ratta linnasolekut ära ja laenas seda mult, et Kassinurma mägedesse kellegagi sõita. Pärast tõi kommi ja puha. :)
Siis tuli Tõnn ka koju tagasi, käisime mõlemad pesus ja siis läksime poodi ja autoga tutvuma. Sain sõita ka... ja selle sidur on ikka siduri moodi, mitte nagu kiivikul oli. Positiivne! Üldsegi mulle väga auto meeldib. :)
Siis mossitasin natuke, et Tõnn minuga ei tegele ja me hakkasime sellepeale filmi vaatama, milleks oli juba üsna vana "The weather man".
Täna ärkasime juba 10 ajal üles. Kõigepealt käisime minuga ARKis, sest mul oli vaja oma juhilube uuendada. Uue pildi tegin ka, aga AUSÕNA, see on VEEL hullem, kui eelmine. Täiesti masendav! Nüüd pole end enam millegagi rahustada ka. 10 aastat sõida siis sellistega ringi. :/
Igatahes pärast seda käisime Tõnniga mingeid autoasju ajamas. Siis sõime ja jokutasime niisama tunnikese jagu, sest Tõnn ei suutnud otsustada, kas minna kohe autot arvele võtma, kindlustust ja ülevaatust tegema või uuel nädalal. Siiski külastasime teine kordki tänase päeva jooksul ARKi. Kõik sujus õlitatult ja varsti saimegi minu juurde tulla.
Kõigepealt pesime (loe: ma rohkem seisin kõrval ja olin moraalseks toeks) autot.
Siis ma tegin pärmitainast ning Tõnn ja issi arvatasid kasvuhoone kallal.
Mingi hetk sai Tõnn veidike haavata, millest pildi tegemine tundus hädavajalik.

Hiljem said kaneelirullid valmis.


Ja nii see õhtu läks. Nüüd peaks veel end viimast korda kokku võtma, all ära käima ja siis peame küll tuttu jääma, sest üks siin plaanib hommikul poole viieks juba linnas olema, et siis sealt edasi teistega kalale minna.




Päikselist kevadet!

teisipäev, 3. mai 2011

Uus nädal

Pühapäeval otsustasin kiiremas korras Tallinnasse tulla, sest kuna mu enda läpakat polnud seekord kaasas ja Tõnn oli ihnelt kõik oma läpakad Pärnusse kuhjanud, siis tema lauaarvutiga minu õppimine igatahes välja ei tulnud, sest sellel puudus Office. Niisiis sõin kõhu täis ja lippasin rongile. Seal ka of course õppida ei saanud, mis siis, et ma plaanisin veel Tõnni juures mingi osa välja printida, et mitte "rongi aega" raisku lasta. No õnneks oli mul vähemalt raamat kaasas, niiet päris niisama aknast välja vaatama ei pidanud.
Ühikas olin täpselt 9 läbi ja oleks ehk varemgi saanud, kui poleks POOL TUNDI maailma külmeima ilmaga trolli ootama... aga jäin siiski ellu. Siis õppisin ja lebotasin niisama vahelduva eduga ja lõpuks poole 2 ajal sain isegi magama jäädud.
Esmaspäeval ärkasin juba poole 9 paiku üles, et veel natuke õppida enne kontrolltööd. Siis lippasin kooli - kõigepealt oli botaanika, kus sai veel korratud ja siis kurikuulus kontrolltöö, mis ei olnudki NII raske, kui ma seda arvasin olevat. :)
Pärast kontrolltööd ja mõningate ettekannete kuulamist lippasin koju ära, sest tatrapuder tahtis tegemist ja poes oli ka vaja veel enne seda käia.
Hiljem uudistasin niisama netis ringi ja otsisin endale häid tordi-retsepte.
Poole 8 ajal läksime Kerttuga linna - tudegipäevadele. See tähendab paraadile ja Harjumäele laulupeole. Vahepeal pidin suure külma tõttu juba koju ära tulema, aga Kerttu ja Merlin veensid mind jääma. Võtsime siis coffee in'ist kakaod ja olime rõõmsad edasi.
Enne 12 olime kodus nagu ikka korralikud tudengid. Merlin, selle asemel, läks üldse Nimetasse pidu panema. :D
Täna ärkasin 11 paiku üles. Lebotasin ja unelesin niisama tükk aega, sõin hommikust ja jõin kohvi ning lõpuks sain kordagi end tehtud, et linna poodidesse minna. Järjekordselt Kristiinest küll kaugemale ei jõudnud, aga said sealtki üht-teist. Näiteks emmele emadepäevaks panni ja endale retuusid, pluusi, sellise paelteta nabaka moodi hilbu, millega saab vast suvel käia ja kifti sõrmuse. :)
Pärast lippasin ühikasse tagasi, sõin oma tatraputru hapukoorega ja kõik oli tore. Oleks tahtnud hirrrmsasti uut maniküüri ka teha, aga aega ei jäänud enam nii palju ja tuli kooli geneetikasse lipata.
Sealt tulime veerand seitsme paiku tulema, et linna Kinomajja lipata, kus olid etendused. Siinkohal peab mainima, et väljas on ikka JÕHKER talv ja NII-NII külm on KOGU AEG. Seega haarasime tee pealt järjekordsed kakaod, et vähegi sooja saada.
Etendused olid head. Eriti teine, mis oli huumoriga tehtud ja no NII hästi välja mängitud.
9 paiku tulin ühikasse, muljetasin Tõnniga tema brand-new'st autost, millega ta Leedust ärja elusalt ja tervelt naasnud oli. Oo, kuidas tahaks juba näha ja sõita - Audi ikkagi!
Siis sõin natuke, käisin pesus ja nüüd olen siiamaani netis ringi uurinud (täpsemalt ja endiselt torte) ning olekski tagumine aeg end magama sättida.

Oleks veel pilte pannud(tudengipäevadest), aga selle ühegagi ei saanud ega saanud mu ühika nett hakkama. Ilmselt katsun seda homme koolis teha, seal vähe lootustandvam seis.

pühapäev, 1. mai 2011

Weekend

Reedel tegin hommikul naadi-porgandi-kartuli pannkooke, mis olid täpselt NII head. :)
Tahaks neid veel ja veel ja veel. Õnneks vohab naat(kasutama peaks neid noori, helerohelisi ja natuke kortsulisi) veel tükk aega, niiet saan neid ilmselt teinekordki teha.
Pärast seda lebotasin natuke aega niisama ning 1 paiku otsustasin kasutada aega ratsionaalselt ja ühendada 2 vajalikku toimingut - minna rattaga sõitma ja käia Vaiatu poes.
Koju tagasi jõudes tegin ISE jäätist, käisin pesus ja vaatasin, kuidas emme end korda sättis, et issiga Vanemuisesse minna. Algselt tahtsin mina ka minna, aga siiski otsustasin Liisa sünnipäeva kasuks. Enne sünnipäeva käisin veel metsa all ülaseid korjamas ja poes endale mõnda lahjemat jooki ostmas.
Peost pilte ei hakka panema. Peale ühe, mille tegin katsetuseks, et õppida tausta blurrima.
12 ajal käisin korra kodus, sest issi ja emme olid tagasi ning linnast Tõnnigi peale võtnud. Muljetasin siis korra kodustega ja lippasin natukeseks tagasi.
1 ajal olin taas kodus ja siis jäime peagi tuttu. :)
Ärkasime üles, sõime ja käisime natuke väljas tööd tegemas. See tähendab lõpetasime vaarikate puhastamise.
Siis lebotasime toas sada aastat ning katsetasime taas oma kaamerat. :D

Siis käisime väljas, metsa ääres, seda sama(mis eelmises lauses mainisin:D) tegemas.


Siis tulime koju, käisime emmega poes, et üht-teist vajalikku ostmas ning läks Pasta Bolognese'i tegemiseks. Ja, mmm, kui hea see oli.
Õhtul käisime saunas, sõime minu ENDA tehtud jätsi ning vaatasime tv3-st "Sue and Mike"-i
Tänasest pildid puuduvad.
Hommikul ärkasime enne lõunat üles. Sõime hommikust ja ülejäänud aja ma õppisin homseks kontrolltööks, mis ilmselgelt tuleb röögatult raske. Ja nagu tavaliselt(!) jätan ma õppimise viimasele minutile. Great success!
2 paiku vorpisin valmis pärmitaigna ning enne bussile(16.15) tulekut saime veel ampsu juustupikukestki maitsta, mille ma kiiruga tegin.
Nüüd oleme siin Tõnni juures ja NII PALJU on veel õppida. Saadan Tõnni rongile ja siis mõtlen, kas jään ööseks siia või lähen ka millalgi rongile.

Päikest!