kolmapäev, 29. juuni 2011

Kesäkuu lõpp

Vahepeal on nii palju aega mööda läinud, et ei oskagi ena, kuskilt alustada.
Lubasin Tõnnile ükskord, et panen ikka tema autost ka pildi siia:Mingi päev niitis Tõnn muru :)

Ma pildistasin samal ajal lilli:

Mingi hommik tegin pannukaid:
Viimased kolm päeva on nii mõnusad olnud, et ma olen suuresti päevitanud :PKüüned lõikasin ka ükspäev täiesti nulli (nagu pildilt ka näha), millest on kahju, aga vähemalt on parem tööd teha (ei lähe kindad kohe katki :D):



Nüüd oleks paras aeg kooki hakata küpsetama ja siis velotama natuke, kuigi sellise kuumusega ei jõua midagi eriti teha. :D

laupäev, 25. juuni 2011

Juhanuspäivä

Selline nägi välja meie armas jaanituli:Tõnn oma õllega poseerimas :D


Tõnni Jaanide pühasöömaaeg (ma ei soovinud, sest käisime just paar tundi enne seda esimest korda mäkis ja võtsime eined+juustuburksid, mis mul niigi hädavaevu veel sisse mahtusid):

Eile oli vaba päev. Ärkasime enne kümmet, pikutasime veidi, käisime poes piima ja juustu ostmas ning ma vaaritasin mõnusa hommikusöögi - praetud peekon, muna tomativiilude, tilli ja juustuga, mis oli mõnusalt peale sulanud. Mm! :)

Siis läks Tõnn välja autosid pesema:

Ma tegin samal ajal toas pilte :D

Siis läksime siia mere äärde kalale:

Nägin üksikut luike, kellest nii kahju hakkas :(

Tegime pilte:





Ja no tegelikult saime kalagi, aga ma olin juba pildid õiges järjekorras ära pannud, kui meelde tuli, et selle oleks võinud ka lisada. Ahvena-poiss oli, aga kuna tundus nagunii, et eriti ei võta, siis ühega ei olnud midagi peale hakata ning Tõnn lasi ta vette tagasi. :)

LÕPUKS tulime koju ka ära, sõime kartulit ja hakklihakastet ning siis hakkasin kooki küpsetama, mis kukkus välja selline:

Seni kui kook veel jahtus käisime Tõnniga jooksmas - järveni ja tagasi. Oleks seal tahtnud kõhu- ja seljalihaseid ka teha, aga mingid lapsed olid seal ees ja me ei hakanud minema. Niisiis sõitsin veel velotrenažööril veel peale ja tegin kõhtu nign selgagi peale.

Siis sõime kooki ja ma tegin veel rabarberi ja sidruni lisandiga jääteedki. :)



Täna ärkasime 10 paiku. Ma tegin mannaputru ja sõime veel eilset kookigi.

Nüüd olen kuni siiani tühja passinud, aga mõtlen siin, et peaks vist päevitama minema, sest juba tundub küll piisavalt soe olevama.

Päikest! :)

kolmapäev, 22. juuni 2011

Nädala selgroog murtud!

Eile ärkasime hommikul jälle vara-vara üles, et Tõnn rongile viia ja ise ka tööle sõita. Kõigepealt olin tervisekeskuse hambarsti poolel, kus ma ka esimese peaaegu südamerabanduse sain, kui järsku vallamaja ukse taha ilmus ja vastu selle akent järsult koputas. Õnneks jäin siiski ellu ja sain suunduda palvelutallo, kus vanakesed alles magasid, niiet ma pidin peagu tund aega niisama istuma ja ootama, et nad virguks, enne kui sain nende toad ära koristada. '
Tööpäev jätkus vanadekodus, kus oli kõik tavapärane - põhiliselt koridorid ainult.
12 paiku olin kodus, sõin ja ootasin meeleheitlikult Tõnni. Isegi rullatama ei julenud minna, sest ta võttis minu telefoni kaasa ja pidi Hurmile helistama, aga tal on nii uhke telefon, et seda ma küll ei tihkanud rullatama kaasa haarata.
Siis oli kell juba 4 läbi, mil tuli Merilin ratsutama viia ja sealt üksiti tulles ootasingi Tõnni ka Kirkonummi ära. :)
Kojutulles ei jõudnudki kuigivõrd midagi teha, kui tuli jälle Merilinile järgi minna ja siis Meelis rongi pealt peale võtta.
Siis tulime koju ja tegime pilte:Hüppasime batuudil:
Otse rabarokilt:
Pärast tulid Hurmi ja Jaan oma brand-new uhke pereautoga koju, checkisime kõigepealt seda ja siis hakkasin süüa tegema.
Lõpuks saime magamagi, et siis jälle tänast samamoodi alustada. :D
Ja mu stipp tuli täna üle, yay! Ja palk ka, aga see tuli Hurmi arvele ning nad läksid hommikul vara Eestisse, seega selle saan hiljem kätte, aga stipi ülegi on hea meel, sest kütet peab ju millegi eest ostma. :D Kahjuks!
Kui olin Tõnni koju toonud rongilt, tegime paar pilti ja jäime tuttu ning magasime mitu-mitu mõnusat tundi.


Lõpuks saime kuidagi üles ka end aetud, sõime, käisime poes (õigemini poe ette jõudsime vaid, sest me hakkasime vaidlema selle üle, kus majas Dinnu ja Andu elavad) ja läksime vaatama. Vihjeks võin öelda, et kummalgi polnud õigus. :D Siis sõitsin velotrenažööril, vaatasin telerit ja nüüd olen pesust tulnuna selle blogiga juranud.


PS! Ma truly vihkan seda blogspoti ning varsti lõpetan sellega vist igasuguse suhte, sest ma lihtsalt ei saaaaa aru, mis kur*di valemiga ta neid tühje ridu iga mu lõigu vahele topib. Aaaarhhhhh!!!


Edit: Seekord vist vedas kuidagi!

esmaspäev, 20. juuni 2011

Esimene päris tööpäev

Eile tegime lõpuks paar pilti kah. Või oli sealt muist juba üleeile tehtud. Igatahes siin me oleme niisama hommikused. Tegime Meriliisist ka pilte :)


Siis tegin endale küüsi (ja varju ei viitsinud ära lõigata):
Lõpuks mängisime mingit lahedamat mängu ja kõik olid rõõmsad...
Öösel passisin muist ajast üleval, sest und LIHTSALT ei olnud (või oli ärevus nii suur?:D) ja magada saingi vist vaevalt 3 tundi.

Juba mõned minutid enne 5 ärkasime üles. Tegime korda end ja ma viisin Tõnni autoga rongi peale ja sõitsin ise oma töö juurde.

Kõigepealt olin tervisekeskuses paar tundi, siis käisin siva noortekas ja korjasin prahid ära ning siis inkakotisse.

11 ajal sain juba kodu poole hakata sõitma. :)

Koju jõudes sõime natuke, siis käisime rullatamas. Õigemini Merilin sõitis tänava jagu ja Marius 2, siis jätkasin üksi. :D

Siis käisin vahepeal Tõnnil järel, sõime veel ja magasime pool päeva.

Meriliniga tegime nitrome.com-is kullakaevurite mängu ka lõpuni ning suurest õnnest läksime jooksma. Rannani (seal atribuutidel mõned kõhu- ja seljalihased) ja tagasi.

Nüüd tegin pool õhtut süüa, käisin pesus ja kohe lähen magama ära, sest Tõnn juba pool-tudub siin mul.


Bye!

laupäev, 18. juuni 2011

FIN again

Eestis sai nii paljut tehtud, et enam pole meeleski. Käisin botaanika praksis Tallinnas, siis jõudis Tõnngi oma brand-new autoga tagasi, mis polegi nii inetu, arvestades seda, et see on BEMM. Igatahes käisime veel Tõnniga ujumas "kõige külmemas" järves, emmega linnas ja veel sada muud asja. Isegi rohisin ja pesin aknaid kodus. :)
Päev enne Soome tulekut möödus VÄGA kultuurselt. Nimelt käisin Tõnni ema ja tema tuttavataega Pärnus. Kõigepealt sõime, siis käisime uue kunsti muuseumis, kus oli näitus "mees, naine ja elekter", mis oli äärmiselt lahe!
Kella seitsmeks läksime Ugalasse vaatama etendust Linnateatri külalisetendust "Hecuba pärast", mis oli KÕIGE lahedam etendus, mida ma eales näinud olen. Soovitan, kuigi sinna on väga raske pileteid saada, sest Tallinnas on KOGU AEG kohad täis.
Öösel jõudsime linna tagasi, ootasin Tõnni kellegi sünnalt koju ja siis jäime kiiresti tuttu, sest mu pea tahtis otsast lennata ja hommikul pidin juba seitse läbi rongile minema, et praksi ajaks kenasti Tallinnas olla.
Pärast Vabaõhumuueumis veedetud praksi jalutasime piigadega Rocca al Maresse, et midagi süüa, siidrit ja jätsi osta. Siis kõndisime loomaaia juurde ja istusime seal kivide peal. Mingi aeg tuli Tõnn sinna ja me läksime loomaaeda. :) Polnudki seal sada aastat käinud, aga kahjuks igale poole ei jõudnudki, sest neljaks pidime juba sadamas olema, et laevale sõita.
Tänane päev on suuresti lebotades möödunud. Olen lapsega tegelenud, batuudil hüpanud ja Meriliniga rulluisutamas käinud. :)

Nüüd lähen mängin Tõnniga paar lahedamat xbox-mängu ja siis peaks lõpuks magama ka sättima.

Paneks Meriliisist pilte ka, aga ma pole viitsinud veel kaamerat tühjendada arvutisse, niiet ilmselt jääb mõne teise päeva varna.

pühapäev, 12. juuni 2011

3 aastat!


Kahjuks sai kaameral aku tühjaks ja laadija on Soomes, niiet ei saanudki kuigivõrd seda päeva jäädvustada.
Hommikul tegin Tõnnile torti, mille ma kogumata meile jätsin, kui me nüüd õhtu poole linna tulime. Aga ma ostsin poest šoksi, mida saime veintsi kõrvale maiustada.

PS! Eesti "kõige külmema järve" vesi (nagu Tõnn seda kutsub) vesi oli ka soojem kui Soomes, niiet kõik randa! ;)

laupäev, 11. juuni 2011

Back in EST

Esmaspäeval sõitsin siis kenasti Soome ja nii see töönädal algas. Käisin hommikuti Annega tööl, päeval päevitasin või käisin lastega rannas ja nii need päevad möödusid kuni tänaseni, mil Janar ütles, et ma ei pea esmaspäeval tööle minema ja saan siis juba koju ära minna, kui ma järgmine nädal nagunii peal Eestisse tulema.
Päeval käisime veel Hurmiga verotoimistos ja ajasime mu paberid korda ning siis passisime niikaua Jaani töö juures, kui tal tööpäev läbi sai, et nad saaks mu Helsingisse tiiburile visata.
Enne üheksat olin Tallinnas. Sõin kähku miskit, sest ma polnud peaaegu mitte midagi täna söönud ja siis mõlgutasime Tõnniga automõtteid ja tegime pilte. Nimelt kavatseb üks härra oma auto topelthinnaga maha müüa, millest meil muidugi mõlemil kahju on, aga no ei ole midagi teha.
Paar pilti viskan ka lõppu ja siis kähku magama, sest esimene töönädal on ikka, olgem ausad, päris kenasti ära väsitanud.





esmaspäev, 6. juuni 2011

Sadala-Jõgeva-Põltsamaa-Tallinn-Soome

Terve laupäevase päeva püüdsin veel õppida (ja päevitada). Siis ootasin Tõnni, mis tundus terve igavik ja lõpuks ta tuli. Tõi mulle nii ilusa roosi ja puha. Armas! :)
Siis tegin kanakastet, aitasin Tõnnil autot pesta ja pakkisin veel asjad kokku ning ausalt öeldes tundus kõik nii koos, aga autos Jõgevale sõites hakkas järjest meenuma asju, mida oleks võinud ja ka kaasa võtta. :D
Jõudsin endale vaevu põseroosat peale tõmmata, kui Kaur oli juba ukse taga ja lippasime Miku juurde, et ta sealt peale võtta ning Tauri juurde sünnipäevale jalutada. Sõime (ohtralt:D), jõime ja mängisime põhimõtteliselt mustmiljon tundi ühte mängu, kus igaüks kujutas mingit kuulsat inimest ja siis teised võisid "kas"-küsimusi küsida, et saada teada informatsiooni selle isiku kohta.
Pühapäev möödus veel enam-jaolt õppides ja põhimõtteliselt mitte midagi süües, sest kõht oli IKKA veel jumala täis. :D
Seitsme ajal läksin bussile, et sõita PÕltsamaale. Ja olgem ausad, see bussijuht tundus ikka JUMALA purjus, aga mu ema arvad telefonitsi, et vb oli lihtsalt kuumast uimane. Õnneks vähemalt sõitis normaalselt.
Põltsamaal käisin mingi sada tundi mööda linna rongi, et saada raha välja võtta, sest no maxima juures olev oli rikkis ja ma ei teadnud, kus veel on. Lõpuks nägin Hõimu ja küsisin temalt. :D Võtsin raha välja, käisin ostsin Selkust endale tänaseks šoksi ja siis koju tagasi. Vaatasin superstaare ja püüdsin veel õppida, mis kahjuks enam välja ei tulnud.
Täna ärkasin 4.55 üles - jõin kiire kohvi ja sõin kohukest. 5.25 tuli buss, mille peale jeeli-jeeli sai üldse, sest see oli pilgeni täis. Muist jäi vist üldse maha.
Igatahes jõudsin juba poole 8-ks kooli. Eksam hakkas 9. Püüdsin siis veel natuke korrata ja muljetasin niisama teistega. Eksamis oskasin kõike, iseasi, kui hästi jälle mingi sõnastused sellele õpetajale sobivad. Ja nüüd tagantjärgi tundub, et õppisin LIIGAGI palju ja spetsiifiliselt.
Igatahes nüüd istun kohvikus, sõin oma šoksi lõpuni ja peaks nüüd midagi korralikku sööma, enne, kui Rimmi šoppama lähen ja siis lõpuks sadamasse suundun. 8 ja poole tunni pärast puudutavad mu jalad juba Soomemaad.

Pilte panna ei ole, sest jätsin kaamera Tõnnile, kes selle mulle mingi aja pärast (nädala jooksul) järgi toob.

reede, 3. juuni 2011

Pidev botaanika laine

Eile oli taas kõik tavapärane. Hommikul ärkasin üles niitsin natuke muru, sõin ja läksin välja päevitama ja botaanikat õppima.
Õhtu poole tegin tosca-kattega rabarberikooki, kastsin kasvuhoonesid ja siis pakkisin poole ööni kotte lahti.Täna ärkasin alles poole 12 ajal. Sõin ja toimus kõik tavapärane, ainult, et täna jäädvustasin ka oma tegevust.

Ja no vahepeal tegin uued küüned ka nagu näha. Hiljem panin kana ahju, tegin hoolega salatit ja lõpuks tegin porgandikeeksigi glasuuriga, mis oli niiiii hea ja mida ma sõin nii palju, et ilmselgelt sai liiastki. :D

Õhtu poole käisime Kädi ja tema sõbrantsiga esimest korda ujumas. Ja no ikka oli KÜLM küll. Algul võttis suisa mõtlema, kas minna, aga no hiljem polnud enam NIIIII külm, kui ikka kõvasti rabeleda. :D

Siis sain JUST jalkat hakkama vaadata, kui isa tahtis, et ma neid autoga Vaiatu poodi viiks, et nad saaks veel miskit endale joogipoolist osta. :D Käisime ära, viisin ta kähku Ivo juurde tagasi ja tulin ise koju edasi vaatama(mis siis, et ta ka juba poole tunni pärast kodus oli ja jalkat vaatas:D). Jalka kohta ei oska midagi kosta - oleks muidugi natukenegi paremat lootnud, aga no samas on ju ilmselge, et need kaks riiki just ühest mastist ei ole.

Igatahes nüüd on küll kell juba nii palju, et veel õppida - ilmselt pean nüüd jälle pool ööd pakkima, kuid nüüd siis oleks aeg juba kokku poole hakata neid asju panema.

neljapäev, 2. juuni 2011

Uus kuu

Midagi erilist rääkida ei ole. Ikka olen siin üksik hunt ilma Tõnnita. Kokkan, küpsetan, päevitan ja õpin botaanikat.
Täna käisime ainult emmega linnas - muidu on kõik tavapärane olnud.
Varsti peaks HOOLEGA kotte lahti hakkama pakkima, et siis saaks kohe nad uuesti kokku pakkida ja Soome kaasa võtta. Can't wait!

PS! Ilmselgelt olen ma ikkagi pruunim kui sellel pildil, sest see on juba kohe pärast linnapäevi tehtud. Nüüd ikka 2 päeva järjest suvi olnud.