teisipäev, 27. detsember 2011

Robinsonid

Lisan alustuseks siia paar pilti meie jõuluõhtust ka, mida ma siiani veel arvutisse tõmmanud polnud.

Eile hommikul avanes meil selline vaatepilt ja elektrit ka ei olnud. Seega oli kogu eilne päev täiesti masendavalt igav päev. Ei olnud netti, ei olnud kütet, ei saanud süüa teha (elektripliit), ei olnud vett, ei olnud xboxe ja playstationeid, telerit ega MIDAGI. Isegi raamatut ei saanud lugeda, sest tuld ju polnud, aga liiga hämar.

Niisiis sõime võileibse ja komme päev otsa. Ja no sõna otseses mõttes lebotasin lihtsalt. Siis sõitsin vähe ratast ja nii see aeg läks. Lõpuks läksime linna lastega sööma. Ma võtsin mäki juustuburksid, teised läksid kebabi sööma.

Öösel kella kahe paiku tuli elekter tagasi, aga siis pidin facebookid ja 9gagid üle vaatama ning polnud aega muljetama hakata.

Täna ärkasime tavapäraseks saanud 1 paiku üles. Sõime hommikust ja siis hakkasime lastega (siiski peamiselt Meriliniga, poisid käisid ainult luuramas paar korda) piparkooke tegema.



Lõpetasin alles peaaegu tund aega tagasi piparkookide kaunistamise, sest Merilin pidi vahepeal ratsutama minema ja nii ma sinna üksi neid tegema jäin. :D
Igatahes nüüd peaks endale jälle tegevust leidma - tagumik jääb kangeks juba siin lebotamisest.

esmaspäev, 26. detsember 2011

Täna

Eilsest veel nii palju, et õhtu lõpuks saime jõulupraed söödud ja -napsugi kokku löödud ning päris lõpuks tuli Jõuluvanagi. :)
Tegin pilte ka, aga pole neid veel arvutisse tõmmanud, nii et teinekord panen.

Täna ärkasime 12 ajal üles. Siis sõime hommikust, vaatasime mingit filmi ja varsti oligi kell juba pime. Vahepeal käisin Meriliisuga jalutamas ja lõpuks kuue paiku läksime Helisingisse uisutama. Ja kõik oli täpselt selline nagu pildil. Ainult veel jõulumuusika ka, mida kahjuks pildiga edastada ei anna. Siis istusime veel seal samal kohvikus, jõime Iiri kohvi ja lõpuks 9 paiku hakkasime koju tagasi sõitma. Poolel teel koju helistas Meelis, et kas neile ei mindagi lennujaama vastu (tulid teised Tenerifelt), sõitsime koju, panime lapsed kõik maha ja siis Vantasse.
Koju jõudes sõime, siis ma õgardasin kingipaki seest saadud komme ja mängisin Merilintšikuga playstationiga mingit paarismängu ja nüüd olen juba peaaegu tund aega voodis lebotanud.
Teoreetiliselt võiks nagu magama jääda, aga mul ei kipu tavaliselt Tõnnita und tulema, aga nemad on Alexandriga Xboxi lainel ja no und ka vist veel tegelikult ei ole... ning kõht on ka nii täis, et jube!

laupäev, 24. detsember 2011

JÕUL

Alustuseks soovin kõigile head isu õhtusöömaks!
Siis rahulikke jõule!
Ja lõpuks meeldivaid kingitusi!
Ise tulime jõule Soomemaale tähistama. Eile jõudsime ning alustuseks ootas meid ees mõnus talvine lumi, millist veel Eestiski tänavu kohanud pole. Kuid siiski jõudsin enne õhtut hõisata ja hommikuks polnud sellest lumest enam kubetki järel ja päev otsa on sadanud nagu mõnel eriti õnnetul sügispäeval.



teisipäev, 20. detsember 2011

Kaniikula :)

Nii lõpuks ometi olen kodus ja ei peagi enam tükk aega kooli minema. Kuigi ma leian, et ainult PUNKTI pealt 2 nädalat on ikka vähe küll arvestades ka seda, et kooli tagasi minnes on ainult kontrolltöö kontrolltöö otsa + üks arvestus ja sada muud asja veel.
Ja talv(loe: lumi) ka vist ei kavatsegi see aasta tulla, nii et kõik on nii halvasti. Õigemini JÕULUD võiks ikka lumega olla, muidu on mul selle olemasolust üsna-üsna ükskõik. 8-)

Siiamaani olen teinud kõike rituaalselt. Mitte midagi ülemäära erilist. :D
Eile oli meil patoloogia arvestus, mis oli üllatavalt lihtne. Ma poleks uskunudki, et Sepp oma sõna peab ja meile täpselt varasemalt tehtud tunnikontrollide küsimused võtab(valikvastustega ka veel), sest no teda teades oleks sealt võinud ka jumal-teab-mida oodata.
Igatahes oli meil juba ammu paika pandud, et viimase nädala esmaspäeva õhtul teeme ühe mõnusa jõulu-istumise, millest kujunes lihtsalt suurim Püha Söömaaeg. Ausõna, kodu poole kõndides oli küll selline tunne, et enam ei söö vist kunagi. :D

Algus:
Kiira tõi maailmaarmsa kuuse, mille ta ise ära ehtis-meisterdas. :)Minu tööks oli glögisid serveerida, sest kõik arvasid, et nad kallavad mööda. Mitte et mul see sajaprotsendiliselt õnnestunud oleks, eks.




Ise kaunistasime piparkooke ja ma pean mainima, et Karolini trühvlid olid lihtsalt SUUSSULAVAD!


Ja ma KINNITAN, et see ei olnud veel pooli söökegi. Ma isiklikult tegin pühapäeval kodus hõõgveini ja jõulust rullbiskviiti sinna kaasa.
Vahepeal mängisime lahedaid mänge ka nagu näiteks telefoni joonistamise teel. Ja seda kahes grupis siis. Ühte mängu mängisime veel meie kooli õppejõudude kohta, mille ma muidugi kaotasin, aga no Karolin mõtles mulle ikka päris keeruka nime ka välja, sest olgem ausad - võttis ikka tükk aega aega, enne kui üldse see õppejõud meelde tuli.



Igatahes lõpus tuli meelde uuesti ühispilti teha, kui Mai-Liis juba läinud oli:

Igatahes oli jälle üks lahe õhtu ja me peaks neid ikka tihedamalt korraldama. Me kõik arvasime seda. :)

pühapäev, 11. detsember 2011

Kolmas advent

Koolinädal oli selline tavapärane. Õnneks töid ega midagi ei olnud peale selle SWOTi, millega me kenasti hakkama saime ja ülejäänud aja oli leeeeboooo. :)
Neljapäeval tulin kolmese rongiga Jõksu. Öösel olime siin ja hommikul tulin bussiga koju ära. Tõnn jäi veel linna päevaks otsaks - trenn jms.
Üldiselt läks nädalavahetus nii kiirelt, et ma kohe ei teagi kust alustada.
Eile koristasin hoolega ja tegin õunakooki. Trenni ka! :) Täna tegin hommikul suitsukala-tomati-juustu-basiilikumuffineid:

Päeval tegin enda loodustoodete "Jõhvika" esitlust, lasin Tõnnil endale farmakognoosia kontrolltöösse tulevad failid loetavaks konvertida ja siis hakkasime piparkooke tegema.

Ja glögi tegime ka. :)

Ja nii me tähistasimegi kolmandat adventi:







Pärast tegin veel trenni, käisime saunas, vaatasin "Vali mind"-i ja pakkisin asjad kokku. Ning siin ma nüüd olen - linnas Tõnni juures. Hommikul tuleb enne seitset juba üles ärgata, et rongile minna.

teisipäev, 6. detsember 2011

Hello, december!

Ei tea, kas on tõesti kogu aeg nii palju tegemist?!? Või olen lihtsalt laisk...aga ei tule välja kohe see blogimine sugugi.
Vahepeal on nii paljut juhtnud, et ei teagi kohe ajaliselt, kust alustada ja ilmselgelt lähevad veel pooled tegemised kirja panemise käigus meelest, aga see selleks. :D
Eelmine nädal oli kooli poolest tavapärane. Neljapäeval käisin maniküüris ja koju ei läinudki.
Hoopis puhkasin pool reedest päeva ning õhtul läksin kella viieks Solarisse tööle. Karolin töötab ühes jookide degusteerimisfirmas ning neil polnud kedagi võtta ning palus mind. Kui aus olla, siis ta on päris mitmeid kordi seda palunud, aga kunagi pole ma Tallinnas olnud ja kuna õhtul pidin nagunii Kristi ja Mai-Liisu sünkarile minema, siis olin nõus selle pakkumisega.
Kartsin küll rohkem, kui asi väärt oli, aga hakkama sain. Pidin kahte Rootsi Blossa glögi pakkuma, mis tähendas siis ka glögi keedukannus soojendamist. :D Lahjem 10% oli super-super mõnus ja no ega 21%-line konjakiga variantki kehvem polnud. :D
Kaks tundi läks üllatavalt kiirelt ning poole kaheksa ajal istusingi juba trollis, et sünnipäevale sõita. Kodust ei jõudnudki läbi käia, aga no polnud vast väga hull.
Igatahes oli väga-väga kift õhtu ja nii palju pole vist juba ammu naerda saanud. Peaks ikka rohkem kursakaaslastega kokku saama ja istuma. Õnneks on juba 19.-ks meil üks selline istumine valmis mõeldud.
Lõpuks pärast kahte otsustas pidu linna edasi minna - Hollywoodi. Muist läks, muist mitte. Mina nende minejate hulka ei kuulunud (nagu ka Kiira ja Stella) ning kõndisime koju ära. Esiteks pidin ma juba enne kuut ärkama, et kolmveerand seitsmesele rongile jõuda (kuna järgmine oleks alles päeval kell kolm läinud) ning teiseks oli pileti hind ka naeruväärselt kallis(8€), et sinna minna ja paar tantsu teha. Pärast oleks muidugi teatavasti pidanud tund aega taksot püüdma-ootama ja kõik muud hädad ja õnnetused sinna juurde, nii et sain vähemalt sain ~3 tundi magada! :D
Nädalavahetus oli kohe tunduvalt lühem, aga muidu möödus ikka tavapäraselt.
Eile tulin hommikul rongiga linna ja pea terve tee lugesin "Minu Kreekat". Nii-nii-nii lahe ikka! Miks ma kunagi, kui see võimalus oleks olnud, kuskile vahetusõpilaseks ei läinud? Nüüd pean vaid lootma, et Tõnn ikkagi saab kunagi selle reisipisiku ja minuga kuskile tuleks.
Pärast loenguid (õigemini ühe lasime siiski üle, et Merlin ikka laulma ka hiljem jõuaks) läksime Korea restorani sööma ja juhtimisaluste SWOT-analüüsi ühe kooli väärtushinnangu põhjal tegema. Tellisime kõigepealt eelroogi ja teed ning üllatus-üllatus, ma sõin tuunikalaga mingeid riisirulle, mis olid NII head. EI tea, kas ikka tuunikala oli seal üldse või mis valemiga see hea sai olla?! Aga nii oli. :D Pearoogadeks võtsime enamik meist praetud riisi peekoniga. Kiira sõi ainult mingit muud värki. Kuid mis mind selle koha juures veidi häirima jäi, oli see, et me tellisime KOLM mittevürtsikat ja ÜHE vürtsika selle riisiroa, aga toodi vastupidiselt ainult 1 mittevürtsikas. Selle sain ÕNNEKS mina, sest no eelmine kord vürtikat hiina toitu süües mul kõige paremini ei läinud. Kuigi sellegi puhul pidin suust tuld purskama. Hiljem harjusin juba ära ja oli päris hea.
Täna oli ainult juhtimisalused, kus kandsime oma SWOTe ette ja saime eneseanalüüsid kätte, mida ilustas kiri "Väga hea eneseanalüüs!". Kaua lükkasin edasi seda ebameeldivat tööd, aga nagu näha siis kõik siiski laabus kenasti ja sain hästi hakkamagi. :)
Igatahes ma poen nüüd teki alla, loen veidi raamatut, joon teed ja siis võib-olla lasen silmagi veidikeseks looja. :)

PS! See lörtsine lumi nüüd küll meeldiv pole. Tehke midagi!