pühapäev, 29. juuli 2012

Nädalavahetus

Reedel oli täitsa tavaline tööpäev. Poole 11 paiku jõudsin töölt koju ja siis läksime Hurmiga Helsinkisse Erkkile sadamasse vastu. Võtsime ta peale ja sõitsime kuskile x-kohta, kus tal pidi töövestlus olema ja mitte et see oleks umbes sada tundi kestnud, mkm, seda mitte. :D 
Seega vahepeal pidin isegi kuskile poodi lippama ja Liisule süüa ostma. Siis jõudsime ta äragi sööta ja no lõpuks tuli Erkki ka tagasi. 
Sõitsime Jaani töö juurde ja Tõnn oli ka seal oma autot nikerdamas. Jõime sada topsi maailma parimat rummicappucinot ja käisime Tõnniga isegi vahepeal (see suvi ÜLDSE esimest korda) mäkist juustuburkse ostmas. Oo, no olid ikka head küll! :D
Igatahes lõpuks oli kell juba parajalt palju ja Erkki tahtis Helsingisse tagasi saada, et veel mingeid näituseid või asju enne laevale minekut külastada. Seega Hurmi, Jaan, Liisu ja Erkki sõitsid siis Helsingisse, ma läksin Saabiga koju ja Tõnn jäi veel Taneliga sinna oma auto kallale. 
Siis sain momendi üksi kodus olla, kui kõik hakkasid riburadapidi ka koju jõudma. Siis läksime (Tõnn ka) Sandra sõbrantsi juurde, kes elab sajakesi eestlastega kahes majas koos jalgpali mängima. See tähendab, et ma siiski elasin niisama kaasa veel oma haige põlvega. 

Eile varahommikul läksid kõik ära Eestisse (k.a. Tõnn, kellel puhkus nüüd läbi sai) ja me Sandraga jäime kahekesi. Kasutasime päikselist päeva ära ja läksime randa, sest ometi on midagi suve-sarnast kohale saabunud. 




Hiljem läksime Espoosse plaaniga käia ühes poes, kus müüakse vesipiibu tubakat, sest siin riigis seda igalt poolt ei leia nagu Eestis näiteks.
AGA kuna see pood juba kinni oli, siis otsustasime hoopis sööma minna Amarillosse. Ma võtsin kanasalati ja Sandra kanaburrito. Midagi erilist neis nüüd küll ei olnud, aga no vähemalt sai kõhu täis. Mingid eestlased tulid ka juttu tegema ja siis üks väitis, et me oleme RAUDSELT õed ning kui me ütlesime, et ei ole, siis ta suhteliselt pidas meid valelikeks, kes tahavad teda lollitada lihtsalt. :D
Koju jõudes pakkisime lahti end ja läksime jälle nonde eestlaste juurde. Jalkad mängitud-jututatud, tulime koju tagasi. Mul pikka pidu enam ei olnud, sest pea valutas, aga Sandra oli pool ööd koeraga äikest trotsinud.

Täna läksime jälle randa...küll hiljem...ja tegelikult pidime üldse juba šoppama minema, sest pilved olid kogu aeg ja päikest ei kuskil, aga sõitu alustades muutus kõik ja keerasime hoopis ranna suunas.




Pärast tulime Kantvikku, tegime siin paarf klõpsu ühes huvitavad kohas ja siis läksime poodi õhtusöögiks vajalikke asju ostma.

Tegime jälle üli-üli head broileri-köögivilja-riisi-sööki, kurgi-tomatisalatit ja elu nagu lill.

neljapäev, 26. juuli 2012

Nädal läks...

Kirjaoskamatu nagu ma olen...panen lihtsalt pilte nädalast! :)

















PS! Ma suutsin JÄRJEKORDSELT enda põlve tuksi keerata ja seekord ei sõitnud isegi mitte rulluiskudega. Vaevalt liigutasin üldse jalga, kui valu sisse lõi ja nüüd järjekordselt sirgu ei lähe. Ilmselt tuleb Eestisse kunagi naastes üks trip arsti juurde ette võtta.

neljapäev, 19. juuli 2012

Aeg lendab

Vahepeal olen tavapäraselt tööl käinud ja peaaegu niisama lebotanud.
Üleeile käisime lastega linnamäel. Ostsime ka pileti ja sõitsime asjadega nagu pisikesed lapsed, sest siiamaani polnud kordagi kogu päeva piletit ostnud. Tavaliselt võtsime paar üksikpiletit ja siis käisime, kus tundus huvitav. :)
Neljast kümneni hullasime seal ja olgem ausad, paar asja olid ikka päris hirmuäratavad, aga midagi katki ei läinud ja kõik jäid terveks. Vahepeal võtsin kuskilt söögikohast super-superhead salatit, mille peamised komponendid olid samad, kuid suuremad lisandid 2-3 tükki (a la kanafilee, tuunikala, suitsulõhe, oliivid, feta vms) sai juurde valida omal soovil. Uhh... Kahju jälle, et kaamerat kaasas polnud. :D
Üldse olin NIIIIII õhukeselt riides, et koju tulles ei jäänud muud üle, kui üks soojendav dušš võtta ja teed juua.
Trenni pole paar päeva teinudki, millest on väga kahju, aga no vast ei ole hullu - vähemalt sai täna jooksmas käidud ja BodyRocki tehtud. :)
ÜLE PIKA AJA proovisin randa ka lastega külastada, aga eriti pikaks see ei kujunenud, sest tuul ja pilved tegid siiski oma töö, aga no õrna jume sai ikka tagasi.

Eile tulid siia Jaani vend ja tema naine, nii et söögitegemine võeti ka üle... Tuleb ilmselt endale millegi muu näol tegevust leida. :)

pühapäev, 15. juuli 2012

Siiani

Uuuh, kolmapäeval leidsin koha kenasti üles ja JÄLLE jäi aega ülegi. Mis siis ikka - tegin poistele selgeks, mis kellaks kus olla ja läksin ise jälle Idakeskuse poodidesse kolama.
Leidsin endale mega-super kaunid kingad, mille üle ma nii uhke olen. Kunagi vast saan pilti ka lisada. :D
Siis tulime koju, tegin süüa ja nii see aeg läks.

Neljapäev oli selline tavapärane tööpäev.

Reedel seevastu aga mõtlesime sauna ja rummi teha. 
 
 Noo ja siis üksiti vesipiipu ka, kui see juba Sandral niimoodi autos ootas...

 Nõnda see aeg läks, kuni ükskord olid juba 1,5 pudelit otsas ja MA KÜLL parajalt purjune. 
Isegi niivõrd, et järgmine päev pea kenasti valutas pool päeva. Ei mäletagi, millal viimati oleks sellist asja kogenud. :D
Igatahes lõpuks sain kahe paiku end laupäeval üles aetud ja siis hakkasin pannkooke vorpima. Siis sõin isegi olematust isust hoolimata ja lõpuks läksime Hong Kongi (pood), kust Tõnn tahtis oma uuele lendõngele putukaid osta. 

Siis käisime veel tavapoest ka läbi, et mõned vajalikud komponendid osta ja koju tulles sain plohvi hakata valmistama. 
Pärast õhtusööki vaatasime Sandraga TV1000 Premiumi pealt mingisugust advokaadi filmi ja nii see aeg läkski.
Lõpuks kümne paiku tulid teised ka Eestist tagasi Soome, nii et nüüd on jälle maja rahvast täis. :)

Täna on olnud selline üsna lebotamise päev suuresti tänu ilmale, mis väljas valitsenud on. Mingi hetk jalutasin Liisu magama, mingi hetk tegin süüa...trennigi. Ja nüüd olen pesust käiduna kreemitatud-lõhnastatud ja olekski tagumine aeg end magama sättida. 

kolmapäev, 11. juuli 2012

Keskiviiko

Esmaspäeval jõudsime NII kenasti kohale, et pidime suisa tund aega ootama enne, kui teised Mariuse tiimikaaslased välja hakkasid ilmuma. Aga seda kõike tänu mu heale kaardilugejast Sandrale, sest no olgem ausad kui ta mulle ikka ütleb, et ma olen vales kohas, siis ma oleks üksi juba seitse korda ümber keeranud, aga õnneks Sandra tunneb nende navide vigureid.
Ootasime igatahes selle momendi ära, kui teised ka kohale tulid ja siis läksime mõnd kaubanduskeskust navist otsima. Idakeskus tundus lähim - 7 km. Poodidest ei leidnud eriti midagi... kõik oleks nagu tühjaks ostetud vms. Oleks endale tahtnud mingisuguseid plätasid/rihmikuid (ja suuremas koguses) leida, sest ühed läksid katki ja ülejäänud on Estella ära närinud, nii et mul pole peale valgete rihmikute hetkel midagi lahtist jala otsa panna :D, aga ei leidnud. Hoopis jäid näppu ühed ilusad püksid ja veel ilusam pluus ning paar ehtevidinat... ja ausalt, ma ei tea, mis mul viga on - ostan pidevalt endale mingeid ehteid, aga tegelikult ei kanna neid kunagi, sest mul on need Tõnni kingitud kuldehted kogu aeg ja naljalt sinna neid juurde ei sobita ja ära ka ei kipu võtma. Raske elu...
Lõpuks oli kell juba kuus ning me ei suutnud ära otsutada, kas minna sööma kuskile või haarata poest midagi hamba alla. Siiski otsustasime sööma minna. Ja nüüd mul on maailmakahju, et mul kaamerat kaasa polnud - see Caesari salat oli ilusaim kunstiteos, mida ma näinud olen, aga no tsutike üle kümne euro maksis ka.
Enne seitset olime jalkaplatsil tagasi ja nägime veel peaaegu ühte tervet mängugi. Siis sõitsime rõõmsalt koju ja ülejäänud õhtukese küll ainult lebotasime.

Eile oli läksin Sandra autoga tööle, sest ta pidi minema Mariust kuskile teise kohta jalgpalli mängima viima ja Tõnn ootab oma autole mingit juppi, mis teised Eestist kaasa toovad.
Tööpäev oli tavapärane. Kümne paiku tulin koju, sõin, uurisin netis ringi, päevitasin isegi veidi ja lõpuks kolme paiku tegin pitsat. :)
Siis tulid teised koju, muljetasime paar sõna juttu ja siis läksin Estellaga jalutama. Uskumatu koer ikka! Ainult lollusi teeb. Ma ei kujuta ette, mis saab temast! :D
Pärast seda tegin süüa kartulit, külmkoorekastet ja kalapulki ning siis läksime Sandraga välja sulgpalli mängima, mida ilmselt täna teha ei saa, sest koer on öösel need pallid kõik ära närinud. :D
Enne kümmet tulime tuppa, käisin pesus ja siis magama.

Täna oli tavapärane tööpäev ja nüüd teen lastele mannaputru ning siis peaks ennast korda panema ja hakkama jälle jalkamängule sõitma. Sinna samma, kuhu esmaspäeval. I'll keep my fingers crossed, et mul ikka meeles oleks kõik need kohad, kus navi tühja paneb, muidu me ei jõuagi sinna kohale. :D

Päikest!

esmaspäev, 9. juuli 2012

Suvi...

...oli vahepeal ja nüüdseks jälle läinud. Ja mina veel kuulsin nädala algul raadiost jutte, et nüüd alles tuleb õige suvi. Ei tasu kõike nii sinisilmselt ikka usukuda. :D
Igatahes nädal on möödunud tavapäraselt. Töö, kodu, lebo, trenn, söögitegemine ja magama. Ja nii kogu aeg uue jutiga. 



Nüüd oleme teist päeva juba "omapäi". Hurmi, Jaan, Meriliis ja Merilin läksid Eestisse nädalaks ajaks. Merilinil on mingisugune ratsutamislaager ja teised niisama suvitavad seni siis seal.
Nädalavahetus on üldse kiiresti möödunud.
Eile käisime Tõnniga linnas söögikraami ostmas ja õhtuks tegin üle pika aja Pasta Bolognese'i. Omnomnom...
Pärast söömist tegime väljas kerged sulgpalli-võrkpalli tiirud ja lõpuks sain magama alles poole 1 paiku öösel.
Täna on siiamaani olnud kõik tavapärane. Nüüd peaks tegema lastele mannaputru ja siis peab mingi hetk hakkama kuskile x-kohta sõitma hakkama, et Marius jalgpallivõistlustele viia. Õnneks tuleb Sandra kaasa, nii et siis ei pea vahepealse aja üksi passima. :)

Päikest!

teisipäev, 3. juuli 2012

Heinäkuu

Vahepeal on uus kuu kätte tulnud. 

Pühapäeval tuli üks nende peretuttav Sandra ka siia, kes esimestel kaalutlustel peaks minuga ~ sama vana olema. Siis tegime Tõnni püütud jõeforelli valmis, sõime ja läksime ESIMEST korda sel suvel randa - Pickala omasse. Ma ei mäletanudki, et see nii mõnus on, kuigi vesi oli ikka päris kõhedavõitu veel, sest no olgem ausad, hommikuti (tööle minnes) on tunne, et peaks endale talvejope peale otsima. 
Lõpuks tulime koju ja ma hakkasin hoolega guljašši tegema. Õnneks kooris Sandra kartulid, nii et oli selle võrra lihtsam. :)
9 paiku tegin veel trennigi enne suurt jalkaõhtut. Käisin jooksmas ja sõitsin trenažööriga pealegi.  
Jalka oli nagu jalka ikka. Kellelegi ma kaasa nagunii otseselt ei elanud, nii et mulle tulemus erilist pettumust/õnne ei valmistanud, aga ilmselgelt oli sellist tulemust "oodata". 

Eile ärkasin 5 üles, sõin miskit ja siis kiiresti tööle. Koristasin kõik kiiruga ära, sest mul oli kogu aeg tunne, et varsti tulevad kõik inimesed tööle/arstile ja siis jäävad mulle jalgu. Seega sain miskipärast juba 9 paiku kõik täiesti hiilgavalt valmis. Lugesin siis veel natuke raamatut, sest sel hetkel (tervisekeskus oleks alles tund aega avatud olnud) oleks vist veel imelik minna vaatama, kas prügi on vaja juba vahepeal ära võtta.
Lõpuks sain oma prügi kätte ja tulin koju. Sõin veidi, lahendasin ristsõnu ja nii see aeg läks. 
Mingi hetk läksin isegi välja natukeseks päevitama, aga kaua ei jõudnud, sest Tõnn tuli koju ja siis pidime linna poodi minema, et miskit Jaanile juurde kingituseks osta. Jalutasime sajand poes ringi ja nagu nimme sattus korvi kõike muud(lõhnaõli, päikesekreem jne), kui miskit kingituseks. :D Siiski otsustasin kaks kärbest ühe hoobiga tappa ja torti teha, sest me olime paar päeva phe teeviida üle kihla vedanud ja tema võitis. 
Tegin maasika-vahukoore-kiivitorti, mida ma alles täna hommikul mekkisin ja mis päris maitsev tuli. :)
Siis pikutasin-unelesin pool tunnikest ja lõpuks olid teised ka juba kodus ja siis tuli kiiresti-kiiresti salat valmis hakkida, sest külalised(Anne ja Arved) olid juba tulemas.
Lõpuks sõime ja jõime kõhud täis ning oli aeg magama minna. 

Täna ärkasin üles alles 5.18 Tõnni äratuse peale, sest mu oma telefon oli vahepeal tühjaks saanud. Ampsasin siis kiirelt miskit ja sõitsin tööle. Pidin veel tankima ka, nii et jälle oli terve aja selline tunne, et peaks vist kiirust lisama koristus-tempole, muidu tulevad inimesed jalgu. Siiski sain kõik tehtud - nagu alati!
Pärast käisin 1,5 tundi veel palvelotalos ka koristamas ja poole 12-ks olin kenasti kodus. Sõin ja läksin välja päevitama. Vast olen juba nüüdseks MINGIGI jume peale saanud. Tavaliselt selleks ajaks juba ammu neeger valmis. 
Vahepeal panin Liisut vankriga jalutades magama ja nii see aeg läks. 
Siis läksin Tõnni ja lastega linna, käisime poes ja siis jäid teised jalkat mängima/vaatama ning ma jooksin koju. Tegin kiirelt paar kõhtu-selga, venitust ja siis läksime Sandraga siiasamma ujuma. Ja OH, kui must vesi seal oli. Ma ei mäletanudki! :D 
Nüüd tulin tükk aega tagasi saunast ja olekski tagumine aeg hakata magama sättima, sest päris mitu viimast päeva on see magamaminek ebaloomulikult hilisesse lükkunud.

Päikest!