esmaspäev, 22. oktoober 2012

Uhh!

 Ausõna, ma enda arvates, et tee midagi päevad läbi ja ikka läheb aeg MÜSTILISELT kiiresti. Ilmselt jääb nüüdseks mõneks ajaks postituste kirjutamine VEEL vähemaks, sest damn you, kursusetöö. Teema on teada, esialgne sisukordki koostatud, millest-mida kirjutada, artiklid olemas, aga KÕIK inglise keeles, nii et good luck with that. Eks ma siis katsun järjest teha, aga nii raske on...

Muidu läheb tavapäraselt.

Pilte ka:










Kui AINULT selle kursusetööga saaks ühele poole. Siis saaks "hinge tõmmata", eksameid teha, kursusetööd kaitsta ja lõpuks Portugalisse kolida kolmeks kuuks (vahetusõpilaseks). Nii-nii excited!

teisipäev, 16. oktoober 2012

Türkiye

Oh, ma võikski Türgist mõtlema jääda. Lihtsalt NIIII mõnus ja ma ei oskagi seda muudmoodi kirjeldada. 

Olgugi, et ma ei tea, kes see sellele hotellile 5 tärni oli andnud, olid päike ja meri ikka täpselt samad. Ja need ongi PEAMISED aspektid, mida ma sellelt reisilt ootan. Süüa sai palju ja kõike paremat, juua sai, päikest ja merd. Ainuke, mis väheseks kippus jääma, oli sportiivnõi activity, sest no suhteliselt võimatu oli mingeid korralikke reketeid squashi või lauatennise mängimiseks leida. Tennist mängis kogu aeg üks onu Vanja oma tütrega ja me ei saanudki löögile. Jõusaalis ka ei käinud, kuna ükski masin ei tundunud töötavat...vänta või tõsta kangi, kui tahad - muud midagi. KUIGI eelviimasel päeval avastasime, et jooksulint on tööle pandud, aga siis oli juba peaaegu hilja. 
Mingi päev käisime ekskurssjal, mille tõttu mu kell 5 juba üles pidime ärkama ja mis viis meid Myrasse, kus oli ajalooline kaljudesse ehitatud linnak, kuskile kirikusse ja Kekovasse, mis tähendas siis jahisõitu, kus ma vist ka natuke tõbiseks jäin, kuna kogu aeg pidi ju päikest võtma, aga pärast ujumist ei olnud jahi katusel päevitamine vist parim mõte... 




















Aga järgmine kord tean varuda rohkem süüa ekskursioonile kaasa, sest hommikul hotellist saadud hommikusöök, mis sisaldas kõrrejooki, kuklikest, juustu ja vorsti viilu, tomatit, õuna ja paari kurgiviilu, oli minu jaoks SELGELT LIIGA VÄHE. Peaaegu poleks rannarestorani lõunasöögini vastu pidanud. :D
Ja õhtusöögist ei maksa rääkidagi - see ei tundunud samuti saabuvatki. Käisime Antalyas (kõik söögid olid ekskursiooni sees) ühes restoranis söömas. Algul saime taldrikutäie mingeid jubedusi (a la salsad ja mingid külmad väikesed tortsud erinevaid asju) - no kuna mul juba surmanälg oli, sõin need kõik kenasti ära - ülijubeda maitsega olid, aga no kukliga läks alla küll. Mõtlesin, et no enam vähem sai ikka küll juba kõhu täis,. Ja siis toodi muidugi main-roog ja KUIGI ma arvasin, et ILMSELT tuleb ikka pearoog ka, ei olnud ma selles nii väga kindel ja noh siis IGAKS JUHUKS sai söödud nendest jubedustest kõht täis - jumal teab seda Türgi värki. :D Pitsitasin siis selle ka sisse ja olgem ausad, need olid juba söömist väärt! :D
Lõpuks jõudsime üsna hilja koju - iga õhtune animatsiooniprogramm oli selleks hetkeks JUST läbi saanud ja ega ei olnudki muud teha, kui magama minna, sest no ega nendest jubedatest salsadest küll eriti mõnus olemine ei olnud. :D
Tollest järgmine päev sadas põhimõtteliselt päev otsa, nii et oli üsna tubane päev. Õhtu poole käisime natuke aega lähemal olevates poodides ringi vaatamas, aga no kuna see madalrõhkkond oli meie pead üsna uimaseks teinud, siis ostlema me seal hakata ei viitsinud.
Siis mõned päevad veel päikest ja merd ning oligi JUBA koju tuleku aeg käes.

Oh, kuidas ma küll saaks sellist paradiisi igapäevaselt nautida... Peab vist endale hotelli tegema sinna. :)

esmaspäev, 8. oktoober 2012

Pilte:











neljapäev, 4. oktoober 2012

Nädal

Nädal läks lihtsalt nii ülihelikiirusel, et ma ei saanud arugi. Neljapäeval läksin Jõgevale ja Tõnn viis mu mootorrattaga sõitma. Nii-nii mõnus oli. Käisime poest läbi, ta ostis mulle siidri ja siis läksime Kuremaa järve äärde istuma. :)

 Lõpuks oli juba kottpime ja otsustasime koju tagasi sõita. Siis vaatasime üht filmi ja lõpuks jäime magama.
Reedel käisin päeval Tõnni rattaga sõitmas ja olin nagu mingi pomps Tõnni jope(suur oli st) ja mingi nokamütsiga, aga no mul polnud endal trenniriideid kaasas. Sõitsin 20 kilomeetrit ja pärast seda tegin veel toas lihaseid peale. Tõnn oli ka just selleks ajaks lõunale tulnud, nii et sõime ja lebotasime niisama tunnikese.
Siis läks ta tagasi tööle, ma pessu. :) Pärast mida ma apteeki muljetama ja solli läksin.
No ja siis ei läinudki enam kaua, kui tuli Tõnn koju ja pidime hakkama järgemööda õhtusele motoüritusele sättima hakkama. Käisime poes, et üht-teist joogipoolist osta ja nii ta läks.
Pidu toimus Udu talus, kus ma polnudki varem käinud - sööki ja jooki oli lademetes ja ma tundisin end veerevat sealt pärast ära. St ööseks tulime koju ära. :)
Laupäeval ärkasime üles, sõime ja siis viisin Tõnni ja Kauri kuskile pedja jõe äärde, et nad saaks kummikaga tagasi Jõksu sõita ja kala püüda. Ise läksin sealt otse koju.
Koristasin ja olin muidu asjalik ja nii ta läks.
Pühapäeval tegin hommikul hästi häid suvikõrvitsapannkooke, siis trenni, käisin pesus, sõin isa tehtud maailma parimat rattatuille', pakkisin asjad ja no lihtsalt nii kiiresti läheb aeg kodus. Nagu ei teegi midagi ja juba on nädalavahetus läbi.
7 paiku läksime linna - Tõnn mootorrattaga, millega ta pärast kalalkäiku mu juurde tuli ja ma ta autoga.
Õhtuse rongiga tulin Tallinnasse ja koju kõndisin Baltikast, sest ma lihtsalt ei suuda seal ~15 minutit seista ja oodata, seda enam, et ma plaanisin nagunii Kristiine juures maha tulla, et poest läbi hüpata. Ja jõudsin minutike kiiremini, kui oleks seda trolliga saanud. :)
Koolipäevad on möödunud tavapäraselt. Välja arvatud see, et me teisipäeval otsustasime (God bless that moment!) sushit minna sööma, sest no olgem ausad, ma polnud varem söönudki neid. Või noh, kui VEEL ausam olla, siis eelmine aasta Türgis olles, ma krabasin endale taldrikule neid päris mitu tükki, aga julgesin maitsta ainult ilma kalata varianti, kusjuures see riis polnud selle äädikaga maitsestatud (mida enamikes kohtades mugavuse pärast ei viitsita teha, kuid mis tegelikult ongi TÄHTSAIM moment) ja sojakastet ei leidnud (ja no kõiki pruune vedelikke ei hakanud selleks maitsma ka :D), nii et ei saanud erilist elamust sellest, aga nüüd... Oh, ma olen armunud neisse.
Ja pärast sealkäiku otsutstasime poest läbi käia, asjad osta ja siis Kiira juurde neid ISE valmistama minna ja no need olid VEEL sadatuhat korda paremad, kui seal restos. Ma vist hakkan neid IGA PÄEV tegema. Ausalt! Ei midagi rasket, ainult riisi keetmise-maitsestamise vaev. Ja no muidugi vahelepaneku asjade lõikumine. Mul hakkab kohe suu vett jooksma sellele mõtlemisest, olgugi, et mul on kõht kenasti hommikusööki täis. :D





Ainuke häda kogu selle päeva jooksul oli see, et mu põlve lõi JÄLLE lambist valu ja ma siiamaani lonkan. Oleks siis hommikuse ujumise ajal, vms. EI! Ikka niisama.
Eile koolis võtsin endale lõpuks teema ära, et vähemalt MIDAGIGI tegema hakata, kaua ma heietan.
Pärast kooli tegin oma tegemist vajavad koolitükid ära ja läksin linna reisidokumentidele järgi. Siis käisin kaupsis poodides, ostsin seda ülimaitsvat külmutatud jogurtit kiivi ja mustikatega ning elu nagu lill. Lõpuks helistas Renate, kellega ma olin lubanud kinno minna ja küsis, kas tunni aja pärast hakkav film sobiks. Seega koju ma enam ei jõudnud, ostsin endale võikut ja nosisin seda niikaua. Mobiillikotti otsisin ka, aga no ei leia sellist, mida KOHE tahaks. Või noh, EMTis on selline, aga see on 20 eurot - väga nagu ei raatsi 3 sotti mingi suvalise asja eest maksta. :D
Filmiks oli "Love is all you need" ja see oli hea. Nii ilus loodus ja romantika ja oh...
Pärast seda käisime Patrickus istumas ja jututamas, seltsiks Latted ja juustupallid. :)
10 paiku liikusime koju, et ikka normaalsel ajal magama saada.
Nüüd olen juba mitu tundi üleval olnud - söönud, maniküüri parandanud ja niisama netis uurinud.
Oh seda ärevust! Homme!

Igatahes on viimane aeg end kooliks valmis sättida.