neljapäev, 30. mai 2013

11 päeva!

Ma tahaks alustada jälle vingumisega, aga ma ei tee seda seekord. Jätan lõppu. Mitte, et mul üleüldse millestki müstilisest rääkida oleks. 

Igatahes argipäevad on selle nädalaga peaaegu lõpukorrale saanud. Olen päevitanud, püüdnud õppida, trenni teinud, kokanud ja niisama lebotanud. Kuna mul kohe mitte midagi kirjutada ei ole, siis panen paar pilti mõnest valmistatud söögipoolisest.
Tegin mingi päev mozarella-tomati salatit. Ei midagi keerulist. Tomat, mozarella, basiilik ja kastmeks blenderdada kokku oliiviõli, sutike mett, balsami äädikat, soola, pipart ja mõned lehed basiilikut. Nii lihtne ja nii hea. :)

 
 Siis millalgi tegin smuutit banaanist, külmutatud vaarikatest, keefirist ja piparmündi lehtedest. Kõik kokku blenderdada ja mõnus vahepala missugune.

 Viineripirukad, mille tegemist ilmselt kirjeldama ei peaks. Poest lehttaigna ja viineri ostmisega saab igaüks hakkama. Natuke sinepit ka taignale peale enne viinerite sellesse wrappimist, pealt pintseldada munaga ja 15-ks minutiks 180-kraadisesse ahju.
No lisaks olen muidugi brokkoli püreesuppi, banaanijäätist, kana-riisi-salatit ja muud head-paremat kokanud, aga kõike ka üles ei jõua pildistada. :D

Igatahes ma ausalt peaks õppima. Ma ei tunne üldse ennast targemana, kuigi ma ikka iga päev püüan miskit lugeda ja kaasa mõelda. Praegu peaks ka seda tegema, aga pea kuidagi tuikab sellest saunast, mis mul siin tumeda katuse all toas IGA JUMALA päev on. Magada ka ei saa. Akent ka lahti ei saa teha, sest me pole veel sääsevõrku ette pannud ja need jubedused leiavad ju KOHE selle õige vahe üles, kust end sisse pressida. Jääb vist jälle manjaana peale asi.

pühapäev, 26. mai 2013

Õrn progress


 Mingi päev võtsin kätte ja hakkasin õppima ja nüüdseks vähemalt peaaegu 2 ainet juba enam-vähem selged. No eks tuleb veel 10 korda üle korrata enne eksamit, aga no parem ikka, kui 2 päeva enne eksamit paaniliselt vaatama hakata. :)
 No ja nii need päevad läksid. Pooleldi õppides, pooleldi tumbrlis vahtides. Õhtuti oleme Tõnniga ISEGI (üle nii pika aja) paar korda jooksmas käinud, nii et success missugune.

Eile läksime hommikul linna, et Tõnni vanaema arstile viia ja linnapäevadele pilgu peale visata. Midagi erilist seal küll see aasta ei olnud ja kui ma nüüd üdini aus olen, siis ma polegi kunagi nii nigelaid linnapäevi näinud. Esiteks oli see paigutus NIII mööda tavapärasest ja teiseks võis ka asi selles olla, et meil vaid ~ veerand tundi seal vaatamiseks aega jäi, sest Veikole ja Tõnnile tuli väljakutse ning me (sain ka end kaasa pressida :D) pidime sinna sõitma. Üksikasju vist ei tohi avaldada (pärast saan Tõnnilt nii et maa on must), aga NIIIIII lahe oli!
Linnas olime tagasi alles enam kui kolme tunni pärast. Käisime korraks Tõnni juurest läbi, ta vahetas riided ära ja läksime Pantrisse sööma. Tõnni sõpad olid ka juhtumisi seal, nii et läks way tooooo kaua tolle istumisega. Lõpuks oli kell juba peaaegu 6 ja oleks pidanud linna sünnipäeva rongkäiku mootorrattaga sõitma minema, aga esiteks oli Tõnn paar õllet teinud ja teiseks ei olnud tal garaaži võtmeidki minu juurest kaasa võetud, sest meil polnud esialgu plaanis nii kauaks linna jääda.

 Viisime enne äratulekut ta sõpad kellegi juurde Kekki, ta vanaema maale tagasi ja lõpuks pärast pikka arutelu, kas jääda linna ja minna ka Tõnni sõpradega või tulla minu juurde, jäi viimane peale ja nii oligi.
PS! Selkus on sommerby 6sele pakile ILGE soodukas, nii et me pidime mõlemad kaks pakki endile kaasa rabama.
Seega jõime natuke omi joogikesi, mina püüdsin poole silmaga õppida ja teise poolega Tõnniga jalkat jälgida ja nii ta läks.

Täna läks Tõnn Kauriga kalale ja ma olen järjekordselt poole silmaga õppinud ja teisega muid toiminguid teinud. Nagu näiteks küüsi lakkinud ja tumbrlis ilusaid pilte vaadanud.
Nüüd peaks trenni hakkama tegema, sest Tõnn tõi millalgi linnast ilge hunniku oma treeningvarustust siia, nii et võiks ju iseenesest. :)

Ilusat pühapäeva õdakut!

teisipäev, 21. mai 2013

Viimane aeg...

on nüüd ja kohe õppima hakata! Praktika aruande sain ka pühapäeva öösel kell pool kolm tehtud. Success missugune! Ma olen üsna viimase-hetke inimene olnud, aga no see on juba liig. Nii et aitab naljast! Nüüd lõpueksamiks õppima!
Eile käisin siis praktikat kaitsmas koolis, mis siis tähendas endiselt paari lauset oma praktikaaja kohta ja kõik. Ja selleks pidin kell viis üles ärkama, et siis autoga tundmatuid teidpidi Tallinnasse kolistada. Õnneks sai paar Udoka tarka mõtet eksami suhtes ära kuulatud, muidu oleks vägisi äng peale tulnud. Ilmselgels panin selga jälle oma kõige suvisema kleidi, sest noh, I can. Ma ei tulnud selle pealegi aknast hommikul välja vaadates, et põhja sõites kraadiklaas 11 kraadi peale kukub ja nii taevas kui ka maa ühtlaselt hall on. 
Igatahes päeva peale läks Tallinnas ka teps helgemaks, aga kui ma kahe paiku koju tulin, siis näitas kodukandis kraadiklaas jälle 28 soojakraadi. Ja no ma lihtsalt pidin päevitama minema. 
Täna vaevlesin poole päevani maailma jubedama maovalu käes, aga peoga tablette sisse süües, kuumakotti kõhul hoides ja tunnikese uinaku järel miski neist igatahes aitas. :)
Nüüd olen põhimõtteliselt mitte midagi teinud. Vahepeal püüan lugeda eksami küsimusi ja vastuseid, mis nüüd olemas on tänu eilsele Udoka konsultatsioonile, aga no ei suuda niimoodi korralikult keskenduda ja õppida. 

Igatahes panen lõppu loo, et natuke lõbusam oleks. Ma ei suuda seda lõpetada kuulamast. Ausalt. Kõige mõnusam on seda teha autos põhjakeeratud volüümiga (kuigi ma tavaliselt üldse ei salli, kui muusika autos kõvasti käib). 

laupäev, 18. mai 2013

Kuidas meie Leedus käisime...

Mulle on alati (või noh, sellest ajast, kui Tõnni õde seda omas) Saab 9-3 meeldinud. Tõnnile ka. Ja nii me selle endale osta mõtlesimegi. Niimoodi üsna hoobilt siis kohe. 
 Sättisime valmis end...

...kutsusime Kaupo (ja ta imevähe võtva liikuri) ja Malvari ka kaasa nng trip algas.
Mingi aja sõitis algul Kaupo. Kuni Lätis mingi kohani, kus me pissipeatust tegime ja lihtsalt maailma suurimat putukat imetlesime. 


Siis hakkasid poisid tagapingil jäägermeistrit jooma ja Tõnn istus rooli. Vahepeal muidugi tegime peatusi ka, aga kohti ma enam ei oska niimoodi öelda. Ühes tanklas keset ööd olime meie ja veel üks sats eestlasi, kes siililegi selgelt olid sama tripi peal. Noh, hiljem väljas selgus, et olidki. Läksid ka Vilniusesse, nii et kokkusattumus missugune. :)
 Mingi hetk vajuti ära...

 Aga ma olin vapralt ka terve aeg üleval...


Lõpuks olime päral. Tunnike puhkasime veel, sest kell oli alles 7 ja siis hakkasime oma kahte autot vaatama sõitma.
Esimene oli lihtsalt NII ilus, aga Aero (st bensiin ja võtab rohkem kütet) ja teine(diisel) kuidagi niiiii räsinud olekuga, et kohe oli selge. Me võtame Aero.
Vahepeal linnas tegi Malf kenasti minu kaameraga mõnest rohkem või vähem vaatamist väärivast asjast ka pilti...



 ... ja Kaupo istus rooli, kes ennast jube kaineks juba arvas olevat. No jumal seda teab, võibolla oli ju kah.

Sõitsime siis esimese auto juurde tagasi, ootasime umbes sada tundi, kui Tõnn kuskil auto omaniku offices neid dokumente täitmas käis, nii et meil juba tõsine kahtlus tekkis ja lõpuks veel pärast korraks eks-omaniku juures läbi käimist, saime koju tagasi hakata sõitma.

 Siis lasti mind rooli.



 Ja lõpuks olime kodus...

Täna olen maru asjalik olnud. Väljas igasugu asju teinud ja hetkel ma ei kujuta ette, kas ma ikka saan homsega oma praktika aruande tehtud. Aga no peab saama! Esmaspäeval on nende esitamine, mille tarvis siis tuleb siis kenasti kooli kohale minna. No positiivne on seegi, et pärast saab vähemalt Udoka ainete teste/eksameid silmata, mis valesti oli ja küsida, kui miski arusaamatu.
Uhh ja nüüd ma tuletasin endale jälle meelde, et ma pole MIDAGI õppinud ja eksam on juba ukse taga põhimõtteliselt. Ma teen nüüd natuke rahustavat hingamist ja vaatan eurovisiooni.
Ilusat õhtut!

kolmapäev, 15. mai 2013

Fakt

Kuidas teha Portugalis vahet kohalikul ja turistil?
Loomulikult selle järgi, et turist käib juba ammust ajast lühikeste riiete ja plätudega, ise ülepeakaela ära põlenud. Samal ajal kui kohalikud veel tükk aega pärast meie mõistes "suve" saabumist jopedes ja saabastes ringi patseerivad.

Mainin seda, sest tundsin end täna linnas samasuguse "turistina" kandes kleiti, kui kõik ümberringi kõrini kinni kaetud olid (ja no olgem ausad, paljud polnud veel talvega armsaks saanud jakkigi seljast saanud).

LIIS!

Ma ei tea, mis minust saab... Selle asemel, et päevad läbi õppida ja tarkust omandada, teen ma kõike muud. No natuke vahel vaatan ka miskit, aga aeg ju läheb ja vaatamisest pole palju kasu, tuleb õppima ka hakata. Igatahes mingi päev tegin endale küüsi...

Tõnn (ja isa ka) on mitu päeva nüüd ära olnud. Peipsi peal. Teevad tööd. Ideaalne aeg õppimiseks. Teoorias. 
 




Täna käisime emmega linnas. Ostsin endale juuksevitamiine ja -õli, sest eelmine sai Portugalis otsa ja ilma õlita on raske hakkama saada. Mingit imelikku imeodavat hõbešampooni ja (hõbedamaks) toonivat palsamit ostsin ka, aga nende kasutamiseks peaks ma enne mingi aja julgust koguma.
Siis tulin koju, päevitasin(ja püüdsin mõne asjagi meelde tuletada-jätta), istutasime empsuga linnast ostetud lilled igale poole laiali ja lõpuks tegin ühe mõnusa suitsukalasalati. :)
Ja kõik. Jälle ma istun ja vahin niisama(ehk siis tegelen ebaoluliste asjadega, mis mind ilmselgelt erialaselt targemaks ei tee). Inacreditavel!

pühapäev, 12. mai 2013

Nädalavahetus

Reede õhtul tuli Tõnni vennal mõte minna Tartusse. Tõnn tuli ja pikkis mu mootorrattaga üles, aga mul läks nii kaua aega riiete valimisega, et ta jõudis juba vahepeal mingi laua-liistu koorma isal hoovi pealt aidata maha laadida ja niisamagi veel vahtida. Lõpuks saime mindud ka. Nii mõnus oli sõita üle pika talvepuhkuse. Läksime kõigepealt maale neil, kus meid siis Meelis ja ta sõber ootasid. Siis sain Meelise fäänsi autoga Jõksu ise sõita, poisid tegid kiire riidevahetuse ja siis läks Tõnn rooli. 
Käisime püssirohukeldris, tegime paar paremat jooki, tantsugi ja lõpuks otsustasime edasi liikuda. Võtsime poole kuuest joogi ja siis autosse tagasi. Meelis tahtis kuskile kluppi minna, nii et läksime Atti ja whoop-whoop, ma leidsin endale ESN(Erasmuse) kaardi kasulikkuse - tasuta pilet kluppi, sest olgem ausad, see 10-eurine kaart oli meile Portugalis VAJALIK ainult täpselt selleks food workshopiks ja siis pidime ka pileti veel NAGUNII ostma. :D Tegime joogi, paar tantsu ja tulime koju ära. Me veel Tõnniga täitsa minu juurde, nii et kell oli 5 hommikul, kui ma lõpuks silmad kinni sain. 

Laupäeval ärkasime 10-11 paiku üles. Sõime hommikust, parandasime voodit, sest see lihtsalt kukkus kokku juba teist korda ja me saime aru küll millepärast, ta libises ja keskmine tala nihkus kogu aeg paigast. Igatahes Tõnn toppis mingeid liiste ja asju ning jalgade alla ka mingeid pappe, et need põrandal ei libiseks ja whoaa-korras! Mina hakkasin koristama, Tõnn asjatas väljas seal üht-teist, aitas kala puhastada, pesi autot endal ja pani isaga mul kilet kasvuhoonele. Lõpuks oli kell juba õhtu, läksime Vaiatu poodi ja no totaalne üllatus, et Tanika seal töötab. Ajasime paar sõna juttu, ma püüdsin meelde tuletada, mis asju mul tortide-kookide sisse vaja oli ja siis tulime koju tagasi. 
Selleks ajaks oli suitsukala ka valmis saanud, nii et selle söömisel ei tulnud tükk aega otsa ega äärt, niiiiii hea lihtsalt! Siis läks Tõnn koju ja mina hakkasin vanaemale küpsise- ja emmele võikutorti meisterdama. Magama sain alles 1 ajal. 

Täna ärkasin 10 ajal üles, et siis veel tordid ära kaunistada. Mingi hetk tuli Tõnn meile, et isa peale võtta ja koos koolitusele minna. Me hakkasime hommikust sööma.

Mingi hetk helistas isa, et nad tulevad juba tagasi ja me võiks enne vanaema juurde minekut neli vagu kartulit maha panna. Nooo, heakene küll. Mõeldud-tehtud, pärast mida saime normaalsed hilbud selga tõmmata, poest läbi käia ja Kudinale sõita. Kassil olid jälle pojad, nii et anyone?

Siis sõime kõhud head ja paremat täis. Erinevaid torte ka takkaotsa. Muljetasime mu reisu-jutte ja nii see aeg läks.
Mingi hetk läksime naabrite juurde tallesid vaatama ja no kas saab veel midagi armsamat olla. Nagu väiksed mänguloomad. Ise tulevad juurde, lasevad sülle võtta. Selline tunne, et võtaks koju kaisuloomaks.






Siis tuli Siim koju, vaatasime ta krossika üle, ajasime veel paar sõna juttu, sõime veel paar tükki kooki ja lõpuks hakkasime koju tagasi tulema. 
Nüüd on saunas käidud, kreemitatud. Uudistan veel natuke Interneti-avarustes ja siis jään tuttu ära. :)