Ükspäev oli meie KAUAOODATUD üritus, kuhu me täpselt kaks viimast kohta saime bronnitud. Kohale jõudmisega oli raskusi, sest aadress oli pandud ühe suure ülikooli oma, aga tegelik üritus toimus hoopis kuskil kõrvalhoones ja infolaua tüüp ei osanud sõnagi inglise keelt ja väitis, et see workshop toimub üldse neljapäeval. Igatahes võtsime kõne õigekeelsele sõbrale, kelle abil me siis lõpuks õigesse kohta saime.
Kõigepealt jagati meid gruppidesse ja siis hakkas söögi tegemine pihta.
Alustati eelroogadega caldo verde, mis kujutab endast portugali rahvussuppi, mida IGAL pool söögikohtades päevasupina pakutakse. Tegemist on kartuli-sibula-küüslaugu-kapsa ja sutikesest chouriço vorstist koosneva supiga, mis mulle väga maitseb... Noad olid küll ulmelised, millega me neid kardulaid koorima pidime - ma sain pussnoa ja Karolin võinoa, aga hakkama saime!
Teises lauas tehti sangriat...
Ja mujal tehti teist eelrooga, milleks olid ÜLIHEAD bacalhau(tursa) frititud potšikukesed - pataniscas de bacalhau'sid...
Siis sai sangria valmis...
Mingi hetk valmis kõrvallaua pão recheado, mis kujutas endast saia, millel oli sisu ära urgitsetud ja täidetud sinkide-juustude-majoneesi seguga, ahjus hoitud ja lihtsalt SUUUUUSSULAV, mida söödi pisikeste röstsaiakestega.
Siis klaasike sangriat...
Ja lõpuks, kui kõik pearoad valmismisjärgus olid, tehti leite creme't, mis kujutas endast pudingu laadset magustoitu. Järjekordselt nii hea, et ei suutnud lõpetada selle söömist.
Pearoog nr. 1 oli Bacalhau a bras. Ja selle kirjeldamiseks jääb küll sõnadest puudu. Tursk, kartul, sibulad, munad, küüslauk, oliiviõli ja salsa. OMNOMNOM...
Pearoog nr. 2 oli Arroz de pato, mis oli riisi-kalkuni-kana-presunto kihiline ahjuroog. Ka väga hea maitsev. :)
Siin käib kalkuniliha harutamine luudelt...
Riivjuust enne ahju panekut...
Ja kaunid meied... :D
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar