kolmapäev, 3. juuli 2013

Moi!

Vahelduseks piltidele räägin natuke juttu ka.
Pühapäeval oli tavapärane lebo. Ärkasime üles, sõime, muljetasime paar sõna juttu Mariuse ja Meriliniga, kes isa juurest tagasi tulid ja läksime mingi hetk Tõnniga randa. Sandra oli Eestist tagasi tulnud ja kutsus meid. Ta sõbrants ja tolle poiss-sõber olid ka seal. Väga kaua ei olnud. Tulime ära, käisime linnas pitsat söömas ja siis koju tagasi.
Õhtu poole läksime Sandra ja ta sõpadega randa võrkpalli pelama.
Ühesõnaga mõnus pühapäev.

Siinkohal oleks õige moment meelde tuletada, et ma ei plaaninud see suvi Soome tööle tulla, aga kui juba hea pakkumine sülla kätte sadas, siis ei saanud mitte jätta kasutamata. Niisiis esmaspäeval ootas mind lõunast tööle minek. Ma ei teadnud mis see endast kujutab, teadsin vaid, et peal lõunaks Helsingisse saama. Otsustasin rongiga minna (whoop, esimene rongisõit Soomes). Leidsin õige postimaja ka päris kiiresti üles, ootasin momendi ja varsti tuligi mu uus ülemus, kes mu peale korjas. Üks teine tüdruk tuli ka. Läksime mingit koolnupesa koristama. ÜLIUHKE korter Helisingi südames. Ilmselt aastast 1900 millegagi koristamata. :D Õnneks oli mööblit üsna vähe, aga sellegi poolest sai seda ühte korterit kaks päeva koristatud. Esimene päev koristasime tube, kus vist kõige kauem aega kulus lühtrite kristallide üks-haaval puhastamisele.
Viie paiku lõpetasime esimese päeva töö. Tulin rongiga koju tagasi ja siis pidin juba täispileti ostma, sest sellele piletimüüale ei sobinud mu Eesti mingid kaardid, mis mu "üliõpilasstaatust" peaksid kinnitama.
Tõnn oli vastas mul. Võtsime Mariuse trennist peale, tegime grocery-tiiru ja tulime koju. Viskasime kanakoivad ahju, riisi ka keema ja lippasime kiiruga randa võrkpallile.
Sandra & mingi CO oli platsis ja kui mängima sai hakata, liitus veel mingeid lambi-soomlasi. Ilmselgelt meie tiim võitis kogu aeg, eks.

Teisipäeval oli teine tööpäev. Läksin jälle rongiga, kuigi odavamalt oleks autoga saanud, sest pidin JÄLLE täispiletid ostma. :D Tagasitulles enam ei üritanudki ja ostsin kohe täispileti.
Igatahes teise tööpäeva veetsime peamiselt köögis (+ üks väike tuba ja tualett, mille tegi see teine tüdruk üksinda). ULME lihtsalt, KUI rasvane ja räpane võib üks köök olla. 5 paiku lõpetasime ALLES selle.
Tulin rongi peale ja koju. Tõnn oli juba vastas mul teise autoga. Võtsin meie autoga talle sappa ja läksime poodi Jaanile lilli ja miskit kingituseks ostma. Sünnipäev teisel.
Ostsime söögimaterjali ja jätsi ka ning tulime kiiruga koju, et kähku söök valmis teha ja järjekordsele pelale minna. Sandra ja üks sõber somm oli juba seal. Saime 2-2 mängida.
Tagasi rannast jõudsime 10 paiku. Sõime, käisime pesus ja oligi viimane aeg magama minna. :)

Täna olen kodune. Tööle lähen uuesti alles järgmine nädal. Nii mõnus lebo, aga saab vähemalt head raha teenida. Panin just pisikese tuttu, sõin putru ja nüüd mängin siin poole kohaga Liisuga. Peaks päevitama välja minema, nii ilus ilm on. :)

Ilusat päeva! :)

Kommentaare ei ole: