esmaspäev, 8. juuli 2013

Saaremaa

Reede öösel vastu laupäeva saime Tõnniga alles kolme paiku magama, sest täpselt sinna maani mängisime monopoli. Lõpuks lihtsalt andsime alla ja lõime "ühisvara", sest kaks tundi ees ootavat magamist tundus NIIGI üürike. 
Siiski ei jäänud muud üle, kui raske südamega end voodist välja vedada, sest meil oli bronnitud esimese laevaga(7.30) sõit Eestisse. Kahe autoga läksime. Mina, Tõnn, Meelis ja suuremad lapsed olime ühes autos ning Hurmi, Jaan ja titad olid teisega. 
Laevareis läks ülikiiresti, sest enamik ajast mängisime kaarte ja no esimesed paar mängu oli ilmselgelt õnn minu poolel. 
Tallinnas läksime esmalt Ülemistesse, et need saaks süüa kuskil miskit, kes seda laevas veel ei teinud. Teised tsoplesid niikaua Sportandis. 
Pärast nägim väljas ootamatult Tõnni esimest autot sõitmas, mõnus ära-tundmis-moment ja siis hakkasime Virtsu poole vurama. Tegime kiiruskatseid, sest kellelgi oli kindel idee mingi kindla praami peale jõuda. :D







 Natuke sõitu ja olimegi Saaremaal. Läksime Kuressaarde. Marius käis juuksuris ja me passisime niisama natuke aega seal. Siis käisime Aleksi juurest korraks läbi ja hakkasime edasi Kihelkonda sõitma, kus siis Jaani sünnipäev pidi aset leidma.
 Vahepeal oli tee ääres kiired karderoobi vahetused...
 ... ja päral me olimegi.

















 Pidu oli äge. Süüa sai, juua sai, naerda ja lõbusalt aega veeta. Väga ilus koht(Anni turismitalu) sõprade-tuttavatega koosolemiseks. :)
Pühapäeval hakkasime juba päris varakult ühe autoga koju tagasi sõitma, sest Eero, kavalpea, oli meile sisendanud, et 10 millegagi praamiga peaks üle minema, sest kõik teised on ilmselt täis juba, et siis saaks meiega koos mootorrattaga sõita, sest tal oli hirm, et miskit võib juhtuda. Teised jäid veel Eestisse ja tulevad ilmselt täna-homme tagasi.
Tallinnasse jõudsime seega 2 tundi varem, kui tarvis. Olime Eero naisevenna juures natuke aega ja siis läksime Järve keskusesse poodlema. Lasin enda telefonile uue kile (sest päris tüütu oli selle poekilega majandada, kui seal mingi jutt ja andmed peal on :D) ja ümbrise paigaldada ning tulemus on NIIII ilus. Ülirahul olen. Siis veel kiired laadapäeva tiirud ja varsti saigi sadamasse juba minna. Ootasime järjekorras mingi sada aastat ja lõpuks oli juba tunne, et see mees, kes seal juhtnööre autodele jagab ja laevale laseb, meelega kiusab meid. Võibolla sai ta aru, et meil seal autos nii naljakas kogu aeg oli, võibolla ta lihtsalt pidigi täpselt meie eest kaks autot laevale laskma ja siis reaalselt KÕIK teised read peaaegu tühjaks laskma, enne kui lõpuks meil sõita lubas.
Pool 5 hakkasime laevaga sõitma. Käisime poes, ostsime tšillipähkleid ja siidrit ja läksime välja päikese kätte istuma. Kui külm hakkas, läksime sisse ja otsisime teised üles, et siis kõik koos potikut mängida. Lõpu poole käisime veel poes, et Polly komme ikka ka osta. Kasti siidrit olime pidime ka ostma, sest nii sai Tõnniga juba ammu kokku lepitud, aga Eero arvas, et me võiks selle pärast mahaminnes sealt alt autotekilt osta, aga no päris oligi see joogipunkt seal lõpus enam lahti.
Kaheksa paiku kuskil jõudsime koju. Käisime Tõnniga veel natuke siin lähistel ühel saarel ringi tuiamas, pärast kodus saunas ja oligi meie viikonloppu läbi.

Kommentaare ei ole: