teisipäev, 8. mai 2012

Tere Tallinn!

Kuna eile veel otseset praktikapäeva ei olnud, siis ma ei hakanud ilmaasjata muljetamast. 
Ärkasin poole 7 ajal juba üles, panin kiirelt asjad kokku, keetsin endale teed, sõin veidi ja oligi aeg juba bussile minna. 
Esmalt pidime sõitma Magdaleena haiglasse - seal vahetasime paar sõna kellegagi, lugesime mingi lepingu läbi ja siis oligi selle asjaga kõik. Saadeti meid Tõnismäe polikliinikusse, kus me pidime lugema tööohutuse kohta mingeid lepinguid ja siis seletati veel üht-teist lisaks juurdegi. 
Pärast seda oleks võinud iseenesest ka haiglaapteegist läbi käia, aga Karolini tädi, kes seal meid juhendab, ütles, et meil pole mõtet sinna aega kulutama minna. :D
Niisiis läksime hoopis maksu- ja tolliametisse, et ma sealt saaks mingi tõendi eestist puuduvate tulude kohta, mille ma Hurmi sõnul pean ka ülejäänute paberitega soome tulumaksuametisse saatma. 
Kohe ma muidugi seda paberit ei saanud, vaid pidin mingi avalduse kirjutama ja siis lubati nädala pärast see alles mulle valmis panna. Nii käivad need asjad siin Tallinnas, mitte nagu Tõnn, kes sai Jõgevalt selle 10 minutiga kätte. :D
ÕNNEKS (muidu ma olekski hiljaks jäänud ilmselt selle esitamisega) helistas Tõnn Soome ja küsis, kas ta võib selle paberi neile faksida ja siis sealt öeldi, et seda polevat vajagi, kui nad just hiljem selle vastu soovi ei avalda. :D Niiet läks hästi, ilmselt. 
Siis käisime veel koolimajas - Karolin tahtis endalaenutatud raamatuid tagastada ja ma hakkasin hoolega mõnd veregrupi toitumise raamatut otsima. Ja leidsingi... Samuti suutsin ka sama veregrupiga Karolini selle "katsetamistuhunaga" nakatada. :D 
Poestki käisime üksiti läbi. Ostsin sojapiima(kuna ei hakanud kodust kaasa tirima ja peaks mainima, et poe oma on PALJU maitsvam - kuigi noh, sinna on suhkrut ja soola ka veidi lisatud - ilmselt sellepärast), müslit, jogurtit, porgandit ja veel üht-teist.
Koju jõudes magasin tunnikese, vestlesin Janariga ja matsutasin maailma suure šokolaadi endale sisse. :D
Aga pole hullu, sest hiljem, kui Kerttu koju tuli käisime see-eest jooksmas tunnikese, siis tegime veidi kõhtu-selga, käisime pesus, sõime ja oligi aeg hakata sättima öölaulupeole minema. Saime veel bossilikult Johniga autoga linna ning lubasime endile ühe siidrigi. 
Pidu oli lahe. Ainult soojem oleks võinud olla. 
11 ajal sai läbi ja siis sõitsime trolliga kenasti koju. Kiired hambapesud ja magama. :)

Täna ärkasin 7 ajal üles, sõin kähku ja siis pidingi juba trolli peale lippama, et haiglaapteeki ravimite valmistamisele minna. Otsisime tükk aega õiget kohta ja lõpuks leidsime isegi üles tänu mingile noorele arstionule. 
Esimene päev oli päris hirmutav, aga elasin üle ja sain vist suurest anumast tilgutamisega selgeks. :D
Õnneks meid kaua kinni ei hoidud ja 11 ajal jalutasime Karoliniga Reval cafe-sse kanasalatit sööma, mis on tõesti maailmahea. Valisime kohe õue söömiseks ja NII-NII mõnus soe oli tuulevarjus. Tuletas meelde, et varsti saab päevitada ja suve nautida. :)

 Siis muljetasime veel veidi ja lõpuks liikusime trolli peale. Ma läksin Kristiinesse, et endale üht-teist osta.
Vero Modast ostsin pluusi ja vöö. 
 Newyorkerist veel ühe pluusi.
Ja walkingist ühed maailmajubedad jalanõud, mis ma saan endale haiglasse ja apteeki sisejalanõudeks võtta. Nad näevad välja TÄPSELT sellised nagu enamikel haiglates jalas on, aga mitte sellised augulised, vaid rihmadega - need tundusid VEIDIGI kenamad. Tänavale ma ei läheks sellistega iialgi, kuid otsustasin osta, sest need on VÄGA mugavad ja siis on kindlasti parem - eriti apteegis, päev otsa püsti seistes. Ja no ära kuluvad nagunii. Järgmine aasta ka praktika ju. Õnneks ei maksnud palju ka, nii et ma ei tunne kuidagi moodi end halvasti selle ostu pärast. 
Siis tulin koju, lebotasin natuke aega niisama - jõin superhead kakaod sojapiimaga tehtult ja uurisin netis ringi. 
Mingi aeg tuli Kerttu koju, siis registreerisime endid ära neljapäevasele tudengijooksule ja läksime järjekordselt tunniajasele jooksuringile. Siis lihased-venitused-pesud-söömine-kohvitamine ja nüüd peaks hakkama varsti sättima, sest kavatseme linna minna - kõigepealt põikame ilmselt tudengitelki ja vaatame, kes seal esineb ning siis Renatega kinno. :)
Päikest!

Kommentaare ei ole: