pühapäev, 11. september 2011

Tallinn

Kuna Tõnnil oli vaja üks koolitöö ära lõpetada, mida ta minuga koos olles eluilmas tegema ei hakka, siis jäime mõlemad nädalavahetuseks kooli, sest mul oli reedel üks väike ekskursioon ka ette nähtud kursusega.
Igatahes neljapäeval käisime latiino trennis ära, mis oli iseenesest päris huvitav, aga treener oleks võinud kuidagi särtsakam olla, kui ta sellist trenni annab. Muidu oli meeldiv, kui välja arvata see, et pärast ei olenud sooja vett ja no me külmaga rõõmsalt kümblesime.
Siis tulime läksime kumbki oma koju mingiks ajaks. Kuskil 8 läbi sõitsin trolliga Kerttu ja Merlini juurde, et siis Karolin ka ära oodata, vesikat teha ja natuke siiderdada/veinitada. Algselt ma mõtlesin, et tulen kõige viimase trolliga koju, siis vahepeal mõtlesin, et äkki viskab nende korterikaaslane John mu koju, aga ta jõi ka juba seal omaette ginni. Lõpuks jäin hoopiski sinna ööseks. Ja no uskuge või mitte - mina, unimüts, sain magama alles 2 ajal, kui Karolin ära läks (kes elas VAID ühe bussijaama kaugusel). Reedel ärkasime juba seitsme ajal üles ja no olgem ausad, magamatus ja eilne 2 eurine vein, mida ma paar lonksu suutsin juua(pildil on klaasis ikka teine/hea vein) andsid ikka peatuikamise nöol tunda, aga no õnneks läks see mingi aja pärast bussis üle, kui ma olin rohkem virgunud.
Lõpuks jõudsime otsaga Karepa ravimtaimeaeda, kus oli iseenesest väga huvitav - oleks vaid kogu jutt meelde ka jäänud, sest ta rääkis ikka IGA taime kohta põhjalikult, mida sellega teha, mille vastu kasutatakse jms.
LÕPUKS saime suppi, kodutehtud leiba, karulauguvõid, mustikakooki ja teedki ning kojusõit võis alata. Tahtsin VÄGA seda filmi vaadata, mis bussis mängima pandi ("Hangover"), aga ma lihtsalt ei suutnud enam mingi hetk silmi lahti hoida, nii et ilmselt pean mõni teinekord selle ise hankima ja lõpuni vaatama.
Magama jäädes oli vastik, külm ja niiske ilm - jalad olid ka poolmärjad veel seal mitmeid tunde sumpamisest, kuid ärgates oli NII mõnus päike, et suisa palav hakkas. :)
Tulin koju, uurisin netist ringi ja nii see aeg läks. Lõpuks pidime minema kuskile kluppi Smailersit kuulama ja enne seda linnas natuke midagi jooma. Käisin siin poes, ostsin endale 2 coolerit ja siis saime vabaduse väljakul Kerttu, Merlini, Mare ja Küllikesega kokku, istusime vabadussamba all ja nii ta läks. Sinna Smailersit kuulama ma ei jõudnudki, vaid läksime Merliniga viimaste busside/trollidega koju ära, sest no mul oli liigselt uni selleks, et veel kuskil klubis mitu tundi tantsu vihuda, et siis ilmselgelt paar lookest kuulata ja lõpuks jumal-teab, mis kell koju jõudnud. :D
Eile ärkasin JUBA mingi enne üheksat üles ja enam magama ei jäänud. Sõin siis putru, jõin teed ja hakkasin trenni tegema. Siis pesu, nett ja põhimõtteliselt päeval rohkem midagi asjalikku ei teinudki.
Õhtul pidime tüdrukutega linnas kokku saama, käisime poes ringi ja ostsime endile mõne siidri/cooleri. Siis kutsus mingi Kerttu vana classmate meid enda juurde, istusime seal, vaatasime telerit ja jõime endi mõned joogikesed ära.
Lõpuks läksime kesklinna, siis mõtlesin tükk aega, kas minna nendega või koju ära tulla, aga jäin siis ikkagi nendega. Käisime kõigepealt mööda vanalinna ringi ja mõtlesime, kuhu siis minna ja lõpuks maandusime korraks Shootersisse, aga seal oli suht umbne, nii et kolisime suht kohe Nimetasse üle. Istusime-tantsisime-istusime-tantsisime ja lõpuks püüdsime endile taksot hakata hankima, sest teadagi on see VÄGA raske, kui mitte ilmvõimatu, kui just Tallinna kalleimaid (Tallinkeid ja Tulikaid jms ei taha). Lõpuks sai Mare (Tartust) liinile ja kutsus miskipärast (no tegelt keegi mainis, et me võiks sinna poole minna, et siis on vast lootust rohkem saada mõnda taksot, kui päris seal puntras vanalinnas) Draamateatri juurde selle. Mitte, et me KEEGIGI teaks, kus see asub, eks(ma nüüd tean, netist vaatasin, Pärnu mnt-l üldse, aga sellest pole enam kasu)?! Niisiis pidime selle tankso n-ö üle laskma ja proovima uut saada. Nojaa, kuna me ikka ÜLDSE ei saanud ühelegi liinile, siis vaatasime lõpuks, et ette sõitis üks normaalses hinnaklassis takso, läksime kohe juurde ja küsisime, kas on vaba. Ja meie ÜLLATUSEKS oligi, nii et 5 minuti pärast kõndisin juba ühika trepist üles. :) Kena joppamine oli.
Siis rääkisin veel Tõnniga juttu, kes vaesekene peab niiii palju pingutama, et seda praktika aruannet valmis saada, sest ta teeb seda kõike soome firma aasta-aruande põhjal, mis eeldas kõigepealt üldse suurt tõlkimist ja no seal polegi osasid asju, nii et ikka jupp tööd.
Pärast kolme sain siis lõpuks magama ja täna hommikul olin IKKA ja JÄLLE juba enne 9-t üleval. :D Sõin, jõin kohvi ja nüüd kirjutan siin seda.
Varsti lähme tüdrukutega linna Merlinile kaasa elama, kes läheb 1. korda poolmaratoni jooksma - 21 km. Varem on alati ainult 10-t jooksnud, nii et tubli tüdruk. Vahepeal lähme Karjakeldrisse Caesari salatit sööma, nii et tasub oodata. :D
Näe, Kerttu helistaski. Pean end valmis panema ja ka linna hakkama sõitma.


PS! Ja päike on ka mõnus. :)

Kommentaare ei ole: