pühapäev, 17. juuni 2012

Soome

Eile sain kodus kõigega kenasti hakkama. Asjad pakitud, auto puhastatud, aknad pestud, trenni tehtud ja veel nipet-näpet, mis vajas korda tegemist enne minekut. 
 Mul on tunne, et sai vist JÄLLE liiga palju asju kaasa veetud. Nagunii jälle pooli riiseid ei pane selgagi ja nende järele, mis ma külma südamega koju jätsin, tuleb vajadus juba homme kätte. See kipub alati nii olema.
Õhtul viskasin siis kiiruga asjad auto peale, viisin ema ühele sünkarile, tõin isa korraks koju, et ta mulle kenasti kütet autosse valaks ja siis viisin söberite juurde tagasi.
9 paiku jõudsin linna ja läksin Selverisse tsoplema, et üht-teist söögiasju kaasa osta. Hapukoore muidugi unustasin esimese ropsuga ära, nii et pidin enne kümmet veel Maximast ka läbi lippama.
Siis olin mingi aja Tõnni juures ja lugesin raamatut kuni tema tulekuni kalalt-rabarokilt. Pidasime plaanid valmis, millega ma siis lõpp-kokkuvõttes Soome lähen ja leidsime siiski parimaks variandiks Tõnni autoga tuleku. Niisiis tõstsime keskööl rõõmsalt asju autodest ümber ja lõpuks ma-ei-kujuta-ette-mis-kell saime magama ka.
Pool 5 saabus eriti ruttu pärale ja siis pidin kiirelt kohvi endale tegema, paagi täis tankima ja sõitma hakkama. Terve tee pabistasin, kas ikka jõuan õigeks ajaks Tallinnasse, aga kenasti sain hakkama. Tallinnas ma polnud ka väga kindel, kas ma ikka tean, kust sadamasse sõita, kuid kõik oli lihtsamast lihtsam.
Laevasõit oli (või vähemalt tundus) pikk, sest ma unustasin totaalselt raamatu ja ristsõnad autost kaasa võtta - tulin rõõmsalt kaks kätt taskus ja pisike kotike üle õla. Isegi LÄPAKAT ei märganud võtta.
Soomes pabistasin ka sõitu, kuna ma polnud ju kunagi SILMI LAHTI hoidnud, kui me laevalt maha olime sõitnud, nii et mul polnud õrna aimugi, kuhu minna. Street view-ist vaid vaatasin marsruudi valmis, aga no sõidukiirus oli meeter tunnis(korralik ummik siis), nii et isegi kõige uimasem oleks õiged teeotsad üles leidnud.
Jõudsin täpselt keskpäevaks siia. Vaatasin kutsud, Liisud, kiisud-asjad üle, sõin ja lebotasin-muljetasin niisama teistega.
Hiljem läksid teised linna kuskile ja ma jäin lastega koju. Panin Liisu magama ja vaatasin oma E!Entertainment kanalit, mida mul kodus ei ole. :D
Mingi aeg helistasin kellelegi (Janari number, aga keegi Oleg võttis vastu), et küsida, kuidas ma hommikul võtmed saan, et tööle minna ja too lubas tuua mulle kella kuueks tervisekeskuse juurde.
Nii et ausalt öeldes olekski tagumine aeg end magama sättida. Seda enam, et juba täna öösel jäi unest sutike puudu.

Kommentaare ei ole: