pühapäev, 3. juuni 2012

Tartut ja kõike

Homsest hakkan tihedamalt postitama. Vähemalt püüan. Ausõna! Nii on ikka jube tüütu hakata kuskilt otsast miskit meenutama.

Üldiselt olid kõik tavapärased praktikapäevad. Läksin rattaga/autoga/bussiga linna ja kolme ajal rõõmsalt koju. Siis tavaliselt koristan ja majandan nii kaua, kui veel kedagi kodus pole ning mingi hetk hakkame empsiga õhtusööki valmistama. Söömine, trenn, lebotamine ja magama ära. Simple as that!
Ainult neljapäeval oli väike erinevus, kui pärast praksi läksin juuksurisse. Lasin juuri salgutada ja otsi lõigata, sest no kammida oli juba peaaegu ilmvõimatu neid. :D
Eile ärkasime 10 paiku üles, siis sõime hommikust, tegime trenni ja võtsime suuna Tartusse üle tüki aja. Kuna meil läks igal pool nii palju aega, siis otsustasime enne linna jõudmist Laevast läbi käia, et sealses kõrtsis (vms) keha kinnitada. Tõnn sõi kana ja ma kala. Muidu oli täitsa maitsev, aga salatit oleks võinud rohkem olla ja "lihast" vähem, sest olgem ausad, päris tasakaalus see asi nüüd küll ei olnud. :D
Siis jõudsime lõpuks Tartusse ja esimese asjana käisime Sepa turult läbi. Ma ostsin endale ühed samasugused uued jalanõud nagu mul juba varem olid, aga need on lihtsalt nii kenad ja selle raha eest võin neid vabalt 2 x aastas ka osta. :D
Tõnn leidis endale kiirkorras ühed normaalsed kalamehepüksid ka ja rohkem ringi ei saanudki vaadata, sest kõik pakkisid juba meeleheitlikult. 
Pärast seda käisime Zeppelini Hawais ja Sprtlandis Tõnnile uut ratast vaatamas. Kuna me ei suutnud kohe otsustada, millist võtta ja millist jätta, siis käisime vahepeal Taskus ja Kaubamajas ringi, et siis mõtteid veidi koguda. 
Hiljem auto juurde naastes otsustasime siiski Lõunakast ka läbi käia, et sealse Rademari valikuga tutvuda. Ja lõpuks sealt me selle ratta ära ostsimegi. :) Endalgi tuli selline isu uue ratta järele peale, aga siiski suutsin ennast talitseda, sest no Soome ma vist ikka seda kaasa ei veaks ja no eks siis võibolla pärast suve vaatab seda asja.
Tagasi linna tulles käisime Kotka keldrist läbi ja võtsime mõlemad Caesari salatid. Ja no ausalt, kui siiamaani on kõigest super hea mulje jäänud, siis see salat oli küll kõike muud kui Caesar. Jää/Rooma salati asemel oli suvaline peakapsas ära riivitud, parmesani asemel olid mingid lihtlabased mozarellakuubikud ja üleüldse oli kogu salat nii peeneks hakitud nagu oleks tegu mingisuguse kartulisalatiga. 

Vähemalt oli Latte maitsev. :)
Kõhud täidetud, läksime kinno "Diktaatorit" vaatama. Ja kui ma pole tihti just KÕIGE suurem komöödiate fänn, siis see oli küll lihtsalt niii-niiiii kift. Kogu aeg oli suu kõrvuni. Ja no näitleja on lihtsalt super(kuigi Borat tundus mulle siiski vahest liiga labasena), et oskab nii hästi kõike välja mängida ja ei jää selline "pingutatud nalja" tunne nagu paljude-paljude komöödiate puhul. Igatahes see raha läks küll asja ette. :)
Lõpuks olime 12 paiku kodus, tegin veel kiiruga leivataigna valmis ja panin vormidesse ööseks kerkima, et siis hommikul mõnusalt ahjusooja leibu teha. 

Täna hommikul tegin veel lisaks sojapiimast ja okarast pannkooke, mis olid ka väga maitsvad, istutasin paar lille veel ümber ja siis läksime Tõnniga ratastega sõitma. Tegime Kantküla-Vaiatu ringi ja oli täitsa 13.4 km pikk, kuigi ma olin seda vähem arvanud olevat. 
Siis tegime veel natuke lihasharjutusi/venitusi peale, ampsasime veidi üht-teist ja siis pidasin õigeks hetkeks hakata riisi-tuunikalasalatit tegema. Väga tervislik tuli, sest hapukoort ei lisanud kübetki - tegin maitsestamata jogurtist, tofust ja jogurtimajoneesist hoopis selle kastme. 
Siis sõime ja nüüd läks Tõnn kalale ja ma mõtlesin ühe kiire postituse teha, mis siiski polnud nii kiire, sest pildid laadisid kuidagi aeglasemalt kui muidu, aga no elab üle.  

Päikest!

Kommentaare ei ole: