esmaspäev, 27. august 2012

Kanuumatk

Niisiis käisime nädalavahetusel Põltsamaa jõel kanuutamas. Peale läksime Piibe maanteelt, kuhu meid Kaur toimetada aitas. 
Algus:
Noh, olgem ausad, algul oli ikka väga jube, eriti esimesed sellised kohad, kust me mahalangenud puust üle sõitsime, sest ma olin nii kindel, et need pole piisavalt sügaval ja me käime ümber kogu selle kupatusega.
Aga ei käinud ja üldse oli mõnus retk. Eriti mõnus ja rahulik oli sõita Endla raba-alas, sest seal polnudki puid, millest peaks mööda manööverdama. Vahepeal sõitsime vähe võpsikusse (loe: kõrkjatesse), kui tüürimine natuke viltu vedas, mis tundus veidi hirmus, aga hiljem ei olnud see ka enam midagi hullu. :D
Kõige hullem oli pissihäda, kui ei tundunudki tulevat sellist kohta, kus me saaks peatuse teha ja korraks maha hüpata. Aga no ellu jäin ikka!
Lõpuks poole 8 paiku jõudsime oma ööbimiskoha juurde.
Pakkisime asjad lahti:



Tõnn otsis lõkkematerjali:
Ja lõpuks saime tule püsti. :)
Grillisime vorstikesi ja sõime kena kõhutäie:

Siis läks Tõnn veidikeseks kala püüdma ja ma panin telgi püsti ja sättisin neid magamisasju. Järsku oli nii pime, et ei jäänudki muud üle, kui rõõmsalt magama minna, sest no ausalt öeldes oli ikka uni ka juba.
Kogu õhtu ja öö kostis kuskilt (ilmselt ikka VÄGA kaugelt, sest seal rabas pole ausõna ühtegi elamist ega ka isegi autoteed, mida mööda sinna lähedusse saaks) pidevalt mingi tümps ja me siiamaani ei tea täpselt, kust see tuli. Võime vaid eeldada.
Üldiselt oli öösel päris jahe magada, seega ma pidin ikka iga natukese aja tagant nihelema ja kella vaatama. Ja seda kuni kella kuueni. Pärast seda magasin enam kui kümneni välja, enne, kui üles saime, sest siis oli juba selline mõnus sossu. :D
Hommikul sõime ja pakkisime asjad kenasti kokku, et siis edasi hakata sõitma.
 Enne kanusse ronimist tegin veel paar viset, aga kala netu siin jões vist. :D
 Ja nii me jälle läksime:


 Ülisoe päike oli peaaegu terve aeg, nii et ilmaga meil vedas.

Pärast järjekordset kolme tundi sõitu olime lõpuks enne kolme järgmises telkimispaigas. Pidasime plaani, kas sõita edasi (järgmised 10 kilti, mis võrdub 3 tunniga) või kutsuda Kaur siia järgi. Otsustasime siiski jääda siiasamma, sest no tegelikult väsitab ikka ära küll see sõidmine, olgugi, et me ei rapsinud hullumoodi ega midagi - Tõnn püüdis isegi vahepeal kenamates kohtades kalagi...olematut. :D

Täitsa "randa" Kaur sõita ei saanud, nii et mõned sammud pidid poisid kanuu autoni vedama.
Tagasiteel sõitsime ühest "purskava allika laagriplatsist" mööda ja võiks arvata, et sealt see bass kostuski, ehk? Sest laual oli poolik arbuus, mida järasid hunnik putukaid-kärbseid ja lõkkeasemel "värsked" kätepühkimispaberid ja muud nodi. Minul oli aega seda CSI tööd teha, kuni poisid kõrvalt jõest veel kala püüdsid saada.
Lõpuks oli kell juba 5 läbi, kui me kanuu ja käru garaaži tagasi saime pandud ja lõpuks Tõnni koduuksest sisse astusime, nii et ära tulek sealt võttis ikka ilmatu kaua aega ja pealegi hakkas vahepeal vihma ka sadama, nii et vist on hea, et me edasi ei sõitnud. :)

Pärast seda tulin mina mersuga koju ära. Käisin poest läbi, ostsin keefirit ja leiba-saia ning sain kodus emme tehtud ubadega maiustada, mida ma terve Soomes oleku aja igatsenud olin. 

Nii et kordaläinud nädalavahetus oli...

Kommentaare ei ole: